Nyt on juhlahetki! Riemumielen koirablogi täyttää lokakuun aikana jo yhden vuoden. Vuoden aikana blogissa on julkaistu jo lähes 60 blogikirjoitusta ja ajattelin, että voisin sen kunniaksi avata blogin perusajatusta, kertoa mitkä ovat luetuimmat ja vähiten luetut blogikirjoitukset sekä lopuksi hieman asiaa blogin uusista tuulista.

Synttäreiden kunniaksi laitan tämän viikon sunnuntaina eli 1.11. blogiin Best Friend VegeChew – ja VegeChick -herkkutikkujen arvonnan eli pysy kuulolla!

Miksi kirjoitan Riemumielen koirablogia?

Aloitin koirablogin vuosi sitten lokakuussa NaNoWriMo-kirjoituskuukauden inspiroimana projektina, jossa on tavoitteena kirjoittaa 30 päivän aikana vähintään 50 000 sanaa. Vaikken päässyt tavoitteeseen, tuloksena oli se, että innostuin pitkän tauon jälkeen kirjoittamisesta ja aloitin tämän blogin kennelsivujeni yhteyteen. Olisin voinut julkaista blogin myös erillisenä kennelsivuista, mutta tämä tuntui silloin parhaalta ratkaisulta.

Blogi muokkautuu ajan myötä ja sen tekeminen on todella opettavainen prosessi, joka jatkuu edelleen. Asioiden ei tarvitse olla täydellisiä, jotta niitä on tähdellistä tehdä, koska tekeminen itsessään opettaa ja palkitsee. Pitää unohtaa liika perfektionismi eikä vain odottaa sitä hetkeä, kun on täysinoppinut ja täydellinen, koska silloin mitään ei tule tapahtumaan tai rima nousee liian korkeaksi. Sama koskee niin blogia kuin koiraharrastuksia.

Blogin kirjoittaminen on ollut tähän asti todella opettavainen matka.

Toivon blogia kirjoittaessani, että kirjoitukset inspiroivat ja informoivat nykyisiä ja tulevia koiranomistajia. Erityisesti pitkäkarvaiset colliet ovat sydäntäni lähellä, vaikkei blogia ole suunnattu pelkästään collienomistajille. Olen onnistunut tavoitteessani, jos edes yksi lukija inspiroituu kokeilemaan uusia koiraharrastuslajeja, lisää koiransa aktivointia ja löytää tietoa erilaisista koira-aiheista ja pitkäkarvaisista collieista.

Viisi luetuinta blogijuttua

Riemumielen koirablogissa on sivustoanalytiikan mukaan käynyt noin 16 200 vierailijaa vuoden aikana, joista yli puolet on palaavia käyttäjiä. Kaikkein luetuimmat blogijutut ovat selvästi sellaisia, jotka ovat syystä tai toisesta nousseet google-haussa korkealle.

Luetuimmilla blogijutuilla on tähän mennessä useita tuhansia lukukertoja, joka tuntuu todella hurjalta määrältä ja lukijoiden määrä kasvaa jatkuvasti. Suurin osa blogin lukijoista löytääkin kirjoitusten pariin googlen kautta ja muut kanavat kuten Instagram ja Facebook ovat vain pisara meressä.

Viisi luetuinta blogijuttua ovat vuoden aikana nämä:

 1. Uusi koti aikuiselle koiralle
 2. Nosework alkeet purkkitreeninä
 3. Koiran 10 perustaitoa rally-tokon alokasluokkaan
 4. Helppo ohje: koirien narulelut
 5. Ekakertalaisen opas rally-tokokisoihin

On todella mukavaa huomata, että juuri nämä jutut ovat löytäneet lukijoita ja jokainen jutuista on omalla tavallaan tärkeä minulle. Kodinvaihtaja-juttu on julkaistu alun perin Colliesanomissa ja kun nyt luen sitä läpi, siihen olisi jo paljon lisättävää. Juuri tällä hetkellä ajankohtainen tätä sivuava aihe on paperittomat tai rekisteröimättömät collienpennut ja syyt, miksi sellaisen hankkiminen ei ole hyvä idea. Siitä jatkossa lisää!

Naruleluohje on hieman erilainen kuin muut suositut aiheet ja sitä oli hauska koota. Linkki narulelujuttuun on julkaistu yhden rotujärjestön verkkojulkaisussa. Kaikista luetuimmista aiheista tulee lisää blogikirjoituksia tulevaisuudessa, koska aivan kaikkea aiheita koskevaa ei tullut sanottua näissä kirjoituksissa.

Viisi vähiten luettua blogijuttua

Blogissa on aiheita laidasta laitaan ja uskon, että jokaiselle aiheelle on lukijansa, olipa heitä sitten yksi tai tuhansia. Vähiten luettujen juttuaiheiden seassa on muun muassa kilpailujännitykseen ja omien collieideni harrastuskuulumisiin kuuluvia aiheita, jotka eivät varmasti nouse googlehaussa korkealle.

Viisi vähiten luettua blogijuttua ovat vuoden aikana nämä:

 1. Koiraharrastus ja kiertotalous
 2. Kisajännittäjän ajatuksia kilpailemisesta
 3. Riemu erikoisnäyttelyn valioparaatissa
 4. Tarinat Riemumielen kennelnimien takaa
 5. Koiraharrastajan jaksaminen

Vähiten luetut blogijutut ovat löytäneet muutamia kymmeniä lukijoita. Toivon, että käyt vilkaisemassa myös näitä juttuja, jos ne ovat tähän asti jääneet huomaamatta. Käy lukemassa ja olisi hauska kuulla, jos pidät jostain kirjoituksesta.

Nämä aiheet eivät välttämättä ole aiheina epämielenkiintoisia, mutta ne voisi otsikoida paremmin tai miettiä niihin erilaista kiinnostavampaa näkökulmaa. Esimerkiksi pohdin pitkään otsikoinko jutun “Koiraharrastajan burnout” vai “Koiraharrastajan jaksaminen“. Burnout tuntui sillä hetkellä liian raflaavalta, vaikka se voisi olla lähempänä itse aihetta ja sen myötä kiinnostavampi.

Blogi jatkaa innolla toiselle vuodelle

Nyt kun koirablogi on tullut yhden vuoden ikään, aion jatkaa sen kirjoittamista edelleen aktiivisesti blogin toiselle vuodelle. Blogi kehittyy jatkuvasti ja kehityn itse sen kirjoittajana. Välillä turhauttaa, jos joku blogijuttu, johon olen käyttänyt tuntikausia aikaa ja vaivaa, lässähtää eikä herätä kiinnostusta, mutta en jatkossakaan tuijota lukijamääriä vaan kirjoitan juuri niistä aiheista, jotka kulloinkin tuntuvat itselleni parhailta ja ovat ajankohtaisia.

Jokainen uusi blogijuttu alkaa tästä WordPress näkymästä.

Minkälaisia aiheita sitten on odotettavissa seuraavalle vuodelle? Blogin luonnoksissa on odottamassa runsaasti puolivalmiita juttuja muun muassa tokon alokasluokan liikkeistä, retkestä Nuuksion kansallispuistossa, meidän lauman esittelyä, aineettomia lahjavinkkejä koiraharrastajalle sekä Riemumielen kummihuskyn esittely. Lisäksi moni on kysynyt, millaista on omistaa viisi koiraa ja odotan inspiraatiota kertoa aiheesta lisää.

Jokainen blogin lukijan lähettämä kommentti Instagramin, Facebookin tai blogin oman kommenttikentän kautta motivoi minua jatkamaan. Alla on pari poimintaa kommenteista, joiden takia jaksan uskoa, että bloggaaminen on edelleen kaiken työn arvoista.

Sun blogista on ollut iso apu kisauraa käynnistellessä.

Instagram käyttäjä

Kiitos, mahtava kirjoitus! Tuli tarpeeseen, kun pohditaan milloin uskaltais ekoihin kisoihin.

Instagram käyttäjä

Julkaisutahti muuttuu tammikuussa 2021

Toisinaan julkaisutahti joka viikko aina perjantaisin on tuntunut hieman liian vaativalta aikataululta. Sen sijaan, että pitäisin pidemmän blogitauon, päätin, että ensi vuonna 2021 blogissa on nykyisestä julkaisutahdista harvennettu tahti eli tammikuun alusta alkaen uusi blogikirjoitus ilmestyy aina joka toinen perjantai, aina parillisina viikkoina. Tämän vuoden loppuun asti jatkan nykyisellä julkaisutahdilla.

Yhden blogikirjoituksen tekoon ja hiomiseen menee minulla helposti useampi tunti ja välillä on haastavaa löytää tarpeeksi kirjoitusaikaa blogiharrastukseen palkkatöiden, koiranhoidon, usean koiran koiraharrastusten, kilpailujen, kokeiden ja muiden menojen lisäksi.

Harvennettu julkaisutahti antaa minulle hieman hengähdystaukoa ja uskon, että blogista tulee entistä laadukkaampi, kun ehdin käyttää kirjoituksiin enemmän aikaa. Pitäisi aina muistaa, ettei määrä korvaa laatua ja bloggaaminen on minulle harrastus muiden seassa.

Arvonta Riemumielen blogin lukijoille!

Synttäreiden kunniaksi koirablogiin on tulossa ensimmäinen arvonta. Arvonta aukeaa tämän viikon sunnuntaina eli 1.11. blogiin ja arvontapalkintoina on kaksi erilaista Best Friend herkkutikku-uutuutta: Best Friend VegeChew – ja VegeChick -herkkutikkuja.

Blogiin tulee lisätietoa ja ohjeet arvontaan osallistumisesta tämän viikon sunnuntaina eli pysythän kuulolla.

Mistä haluaisit lukea jatkossa?

Jos pidät tästä koirablogista ja koet, että siitä on hyötyä, toivon, että jatkat edelleen lukijana ja kommentoit tai annat palautetta, jos siltä tuntuu. Huomaathan, että blogikirjoituksiani saa aina jakaa vapaasti somessa ilman erillistä lupaa. Pyydäthän kuitenkin luvan muita julkaisuja varten.

Olisi kiva kuulla lukijoilta, mitkä aiheet kiinnostavat eniten ja mistä juuri sinä haluaisit lukea blogista? Kerro kommenteissa!

9 thoughts to “Riemumielen koirablogi täyttää vuoden!

 • Tea

  Mielenkiintoinen juttu! Hauska lukijanakin nähdä, millaiset aiheet ovat puhutelleet muita. Toivottavasti et liikaa tuijottele statistiikkaa, vaan kirjoitat jatkossakin aiheista laidasta laitaan, juuri tämä on ainakin minusta ollut kiinnostavaa! Tuoreena koiranomistajana kun kaikenlaisia näkökulmia imee itselleen pohdittavaksi tosi mielellään. Itse hyppäsin tämän blogin lukijaksi vasta joskus viime kesänä(?), joten osa kirjoituksista on mennyt itseltä ohi. Noista “vähiten kiinnostavistakin” otsikoista heti ainakin kolme menee välittömästi lukulistalle! Itse olen ainakin sellainen perfektionisti (ja uskon, että niin on moni muukin koiranomistaja), että juuri tuollaiset jaksamista ja jännittämistä käsittelevät aiheet ovat todella tervetullutta kuultavaa. Samoin kiertotalous puhuttelee, ja tästä toivoisin myös enemmän ajatusten vaihtoa koiranomistajien(kin) keskuudessa ihan yleisellä tasolla. Summa summarum: paljon mielenkiintoista asiaa, jatka samaan malliin ??

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Kiitos ihanasta palautteesta! 🙂 Tosi ilahduttavaa kuulla, että just juttujen monipuolisuus on kiinnostavaa, kun joskus pohdin, pitäisikö keskittyä enemmän johonkin tiettyyn aiheeseen. 🙂

   Vastaa
 • Tanja

  Kirjoitat kivasti ja aiheet on mielenkiintoisia.

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Kiitos Tanja ☺️

   Vastaa
 • Anja

  Tuo on tärkeää, että tuot esille sen, kuinka ei tarvitse olla täydellistä, jotta kannattaa tehdä. Pätee ihan kaikkeen. Vaikka ei olis hirveän hyvä piirtämään, mutta se tuo iloa, kyllä kannattaa piirtää. Jos niitä uskaltaa näyttääkin jollekin, se tuo lisämahdollisuuden kehittyä. Tai se voi vaikka ilahduttaa toista. Harjoittelussa prosessi on kiinnostava. Lopputuloskin avautuu ehkä paremmin, kun näkee miten siihen on päädytty. Kaikki asiat vaatii harjoittelua ja toistoa – ei kirjoittaminen tai koiran kanssa harrastaminen ole millään tavalla siinä suhteessa erilaisia. Kiitos kirjoituksista! Ai niin! Osallistun myös arvontaan 🙂

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Kiitos! 🙂 Tosi hyvä esimerkki toi piirtäminen! 🙂

   Vastaa
 • Oona

  Kiva että jatkat blogin kirjoittamista myös ensi vuonna! Oon lukenut kaikki postaukset ja joihinkin palannut muutamaan kertaan. Tykkään siitä että kirjoitat eri aiheista monipuolisesti ja kattavasti, niin oman lauman jutuista kuin koirajutuista ylipäätään. Olipa muuten kiinnostavaa nähdä että mitkä postaukset on olleet luetuimpia ja mitkä vähiten luetuimpia. Tossa vähiten luetuimpien listalla on sellaisia, jotka on itselle jäänyt erityisesti mieleen kun ne oon lukenut, kuten kisajännitys ja tarinat kennelnimien takana, ymmärrän kuitenkin, että ne ei hakukoneissa tule helposti vastaan ja siksi jääneet taka-alalle. Postausideoita ei nyt ole, mutta täällä ainakin yksi tyytyväinen lukija, joka on onnellinen että jatkat blogin pitämistä! 🙂 Ja osallistun arvontaan!

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Kiitos! Ihan mahtavaa kuulla noin kivaa palautetta ja että jutut on kiinnostavia! 🙂

   Vastaa
 • Mariam

  Blogisi on kiva ja mielenkiintoinen! Erityisesti tykkään selkeästä kategorioinnista, jonka avulla on helppo palata lukemaan joku tietty juttu uudelleen, tai syventyä johonkin aiheeseen paremmin.

  Toivon tulevasta colliepennustani harrastuskaveria, ja sinun blogista olen saanut neuvoja ihan pennun valitsemisesta harrastuspohdintoihini.

  Isot kiitokset siis tästä monipuolisesta ja hyödyllisestä blogista!

  Antaa tulla vaan, mistä aiheesta mieleesi vaan juolahtaa kirjoittaa, tilastoista viis. Kaikki kyllä luetaan, jotkut artikkelit vielä useampaan kertaan – ja ehkä siitä syystä ne tilastoituvat “suosituimmiksi” 🙂

  Vastaa

Vastaa