Vuosi sitten kirjoitin blogiini innokkaana, että Riemumielen blogi täyttää vuoden ja nyt voin todeta ylpeänä, että koirablogini täytti tämän vuoden lokakuussa jo kaksi vuotta. Sen kunniaksi julkaisin tällä viikolla jopa kaksi blogijuttua. Tänä syksynä olen muutenkin julkaissut blogijuttuja ahkerasti vähintään kerran viikossa. Riemumielen collie- ja koirablogi on siis nyt tukevasti taaperoiässä. Kahden vuoden aikana blogissa on julkaistu lähes sata blogikirjoitusta. Olen omasta mielestäni kehittynyt blogijuttujen kirjoittajana tämän parin vuoden aikana juttu jutulta ja olen oppinut paljon uutta esimerkiksi SEO-optimoinnista ja kuvien käsittelystä pienempään somekokoon.

Olen myös oivaltanut, mitä bloggaaminen on ja mitä koirablogeista nykyään ensisijaisesti haetaan. Kaiken avain on englanninkielinen sanaväännös infortainment (info ja entertainment) eli vapaasti suomeksi käännettynä tietoviihde. Kevyttä nopeaa hyvän mielen viihdettä ja tietoa helposti sulatettavassa paketissa. Harva haluaa lukea koirablogin kautta tiiliskivimäistä vakavaa pohdintaa tai jokapäiväisiä kuulumisia. Vaikka bloggaaminen ei ole juuri nyt erityisen muodikasta, uskon, että koirablogeille on edelleen tilausta eikä aktiivisia collieblogeja tai edes koirablogeja ole kovin montaa. Lukijoita olisi edelleen vaan missä ovat tekijät?

Suosituimmat ja vähiten luetut blogijutut

Koirablogini lukijamäärä on tällä hetkellä sadasta kahteensataan lukijaa joka ikinen päivä, ja se tuntuu hurjan suurelta lukijamäärältä. Aikoinaan blogihuuman kuumimpina vuosina vanhat koiratreeniblogini tavoittivat parhaimmillaan pari tuttua treenikaveria, jotka itsekin päivittivät ahkerasti omaa treeniblogiaan. Paljon on muuttunut niistä vuosista. Haluan tässä vaiheessa nostaa esille, mitkä jutut ovat löytäneet näiden parin vuoden aikana eniten ja mitkä vähiten lukijoita. En ole seurannut lukijatilastoja enkä tarkkoja lukijamääriä enää vuoden mittaan lainkaan vaan kirjoitan niistä aiheista, jotka tuntuvat itsestäni kulloinkin ajankohtaisilta. Joskus on kuitenkin mielenkiintoista tarkistaa jälkikäteen, mitkä aiheet ovat kiinnostaneet muita ja mitä aiheita ei ole vielä löydetty.

Riemumielen collieblogi täytti jo 2 vuotta!
Viisi eniten luettua blogijuttua:
  1. Uusi koti aikuiselle koiralle
  2. Nosework alkeet purkkitreeninä
  3. Koiran 10 perustaitoa rally-tokon alokasluokkaan
  4. Helppo ohje: koirien narulelut
  5. Paras shampoo pitkäkarvaiselle collielle

Näistä viidestä kolme luetuinta blogijuttua eli kodinvaihtaja-aihe, noseworkin purkkitreenit ja rally-tokon alokasluokan perustaidot, ovat kestosuosikkeja, tietopaketteja, joita luetaan jatkuvasti paljon päivittäin. Uskon, että ne ovat juttuja, joihin palataan aina uudestaan. Naruleluohje ja shampoojuttukin löydetään edelleen. Naruleluohjetta on pyydetty kerran yhden rotuyhdistyksen verkkolehteen ja annoin julkaisuun luvan sillä ehdolla, että julkaisun yhteydessä oli linkki blogiini. Kaikkiin juttuihini saa aina linkata suoraan, mutta niitä ei saa kopioida sellaisenaan luvatta.

Viisi vähiten luettua blogijuttua:
  1. Collieiden kanssa Teijon kansallispuistossa
  2. Riemu on tokon rotumestari 2021
  3. Iloisia terveystulosuutisia
  4. Riemu & tokon tilannetsekki
  5. Riemu erikoisnäyttelyn valioparaatissa

Olen hieman yllättynyt joistain vähiten luetuista aiheista. Niistä moni käsittelee esimerkiksi Riemu-collieni harrastuksia tai muita laumani kuulumisia. Ne ovat itselleni tärkeistä aiheista, joita kirjoitin aivan yhtä innokkaasti kuin muitakin, vaikka ne eivät ehkä ole yleismaailmallisesti koiraihmisiä kiinnostavia aiheita. En kuitenkaan ota asiasta stressiä ja ehkä nämäkin jutut vielä löydetään. Käythän tsekkaamassa, jos ne ovat menneet kokonaan ohi tähän mennessä ja olisin todella kiitollinen kaikesta palautteesta ja kommenteista.

Koirablogin tavoite häämöttää lähellä

Näiden kuluneen parin vuoden aikana olen etsinyt koirablogin suhteen oikeaa suuntaa ja omaa kirjoittajan ääntäni. En ole aina ollut täysin varma, kenelle kirjoitan ja tai siitä, haluanko kirjoittaa yleisesti koirablogia, koiraharrastusblogia vai collieblogia. Niinpä aiheita on laidasta laitaan ja sävy on välillä turhankin asiallinen, ehkä jopa kuiva. Sata lukijaa päivässä on suuri määrä, mutta olen aina yhtä yllättynyt, kun joku kertoo lukeneensa juttujani. Mitäs sitä tulikaan viimeksi kirjoitettua? Olenko luonut hirviön? En ole onneksi koskaan lähtenyt ränttäyslinjalle, jota pitäisi hävetä jälkikäteen. Ainoastaan yhdestä kirjoituksesta, kodinvaihtajajutusta, on tullut tähän mennessä negatiivista palautetta suoraan sähköpostiin puolitutulta.

Olen kirjoittanut blogijuttuja nämä pari vuotta, ja mielessäni on ollut koko ajan tietty oma tavoite julkaistujen juttujen lukumäärän osalta. Voin nyt kertoa julkisesti sen, että tavoitteenani on sata julkaistua blogikirjoitusta. Nyt kun tässä collieblogissa on kahden vuoden jälkeen jo yli yhdeksänkymmentä juttua, tuo juttumäärä häämöttää yllättävän lähellä. Fiilis on oikeastaan todella helpottunut, koska uskon ja toivon, että kaikenlainen pakolla vääntäminen jää pois kuvioista. Eihän tämän sentään ole tarkoitus olla mikään kaikenkattava collie- ja koirainfopankki. Aionko sitten lopettaa koirablogini sadan jutun kohdalla? En todellakaan, vaan tästähän se vasta alkaa!

Sata julkaistua blogikirjoitusta on hyvin selkeä ja konkreettinen tavoite, joka on helppo mieltää. Sitä kohti on ollut helppo pyrkiä. Muut blogin tavoitteet ovat olleet välillä epämääräisempiä. Miksi kirjoitan koirablogia? Haluan kertoa blogissa meidän lauman kuulumisia, jakaa tietämystä collieista, koiraharrastuksista ja koiranomistajuudesta. Lisäksi haluan omalta osaltani lisätä tietoisuutta rodusta nimeltä pitkäkarvainen collie. Olen napannut juttuaiheita esimerkiksi sellaisista asioista, jotka ovat askarruttaneet tuttuja koiranomistajia tai jotka ovat tuntuneet sillä hetkellä mielenkiintoisilta.

Kiitos lukijoille kahdesta vuodesta!

Koirabloggaaminen on hauska, antoisa ja joskus koukuttavakin harrastus, joka voi viedä yllättävän paljon aikaa. Tämän koirablogin julkaisutahti hiljenee väistämättä jatkossa ja ensi vuonna 2022 voin sitoutua harvempaan julkaisutahtiin, joka on yksi tai kaksi blogikirjoitusta kuukaudessa. Valitettavasti oma aikani ja käytettävissä olevat resurssit ovat rajalliset. Nyt on vähitellen aika siirtyä aikaa vievästä viikottaisesta juttujen kirjoittamisesta muiden haasteiden pariin. Riemumielen koirablogi jää pysyvästi elämään omaa elämäänsä tänne nettisivuilleni ja se on tarkoituskin. Vanhoja juttuja voi lukea uudestaan, niihin voi palata ja mikä on kerran nettiin laitettu, siellä se pysyy.

Kiitos siis kaikille lukijoille kuluneesta kahdesta vuodesta! Jatkan tästä edelleen innokkaana kohti kolmatta collieblogi ja koirablogivuotta.

2 thoughts to “Riemumielen koirablogi täyttää 2 vuotta!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: