Reissasin syyskuun alussa collieiden kanssa Porin Yyterissä ja siellä yhtenä käyntikohteena oli luonnollisesti Yyterin koiraranta. Yyterin Karhuluodossa sijaitsevalla koirarannalla on pituutta huimat 450 metriä. Kävin rannalla aurinkoisena ja tuulisena syyspäivänä pitkäkarvaisten collieiden Sansan, Kaislan ja Vapun kanssa. Lämpötila oli noin kymmenen astetta eli ei mikään varsinainen rantahellepäivä.

450 metriä koirarantaa

Porin Yyteri on tunnettu upeista hiekkarannoistaan ja dyyneistään. Vaaleaa hiekkarantaa on kuuden kilometrin verran. Valtaosa rannasta on kuitenkin koiratonta aluetta. Onneksi koirille on varattu oma 450 metrin pituinen ranta-alue osoitteessa Merisatamatie 13. Navigaattori ohjasi helposti perille ja saimme matkailuauton näppärästi parkkiin parkkipaikkalevennykselle, joka on Porin Sataman rakennusta vastapäätä. Polku rannalle lähtee parkkilevennyksen vierestä.

Yyterin koirarannan opastetaulu
Karhuluodon koirarannan opastetaulu, jonka luota rannalle on vain lyhyt kävelymatka. Koirarannalla koiraa saa pitää vapaana, mutta sen tekemistä pitää vahtia. Ranta-alue on kokonaisuudessaan aitaamaton.
Yyterin koiraranta on yllättävän suuri alue
Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka suuri ja hyvä ranta-alue Yyterissä on varattu koiria varten.

Juoksemista, painia ja kahlaamista rantahiekalla

Sain ilokseni huomata, että koko koiraranta oli vapaana vain meille eikä muita kävijöitä näkynyt. Colliet ottivat heti ilon irti matalassa rantavedessä kahlaamisesta ja hiekassa juoksemisesta. Omat collieni eivät juuri koskaan mene varsinaisesti uimaan. Yyterin koiraranta on joka tapauksessa varmasti jokaisen uimista, kahlaamista ja hiekassa juoksemista rakastavan koiran taivas.

Yyterin koirarannalla oli hyvä painia
Pehmeällä rantahiekalla oli hyvä vähän painia turkit tuulessa hulmuten. Painimisen lisäksi colliet kaivoivat rantahiekkaa innoissaan.
Collietytöt Yyterin koirarannalla
Mikä olisikaan parempaa kuin pehmeässä hiekassa täyttä vauhtia suoraan omistajaa päin juokseminen?
Yyterin koiraranta
Yksi parhaista asioista koirissa on se, kuinka ne osaavat nauttia elämästä täysillä tässä ja nyt. Ei huolta huomisesta.

Liikkumisen riemua Yyterissä

Syyskuisen arkipäivän aamuna rannalla ei ollut muita kävijöitä meidän lisäksi paitsi aivan lähtöhetkellä vastaan tuli vinttikoira omistajansa kanssa. Koirakko kiersi colliet hallitusti kauempaa. Rannalla käy varmasti enemmän kävijöitä viikonloppuisin ja lämpimillä kesäkeleillä. Nythän oli kaunis, mutta melko viileä päivä keskellä viikkoa, joten ei ihme, ettei rannalla ollut ruuhkaa. Koiraranta oli käyntimme aikana siisti ja roskaton. Täällä koirille on jopa yllättävän paljon tilaa telmiä vapaana.

Koiraranta
Vapun ja Sansan liikkumisen riemua Yyterin koirarannalla.
Yyterin koiraranta saa suositukset collielaumalta.
Vuh! Pitkäkarvaiset collietytöt Kaisla, Vappu ja Sansa suosittelevat Yyterin koirarantaa lämpimästi muillekin.

Rating: 5 out of 5.

Yyterin koiraranta saa minulta täydet pisteet! Tätä kohdetta ei kannata missata, jos liikut koiran kanssa Yyterissä tai Porin suunnalla.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: