Heidi ja RTK3 Riemumielen Hurjasusi Nymeria

Olen Heidi Bechstein, neljäkymppinen koiraharrastaja, pitkäkarvaisten collieiden kasvattaja ja koirabloggaaja Keravalta. Minulla on ollut pitkäkarvaisia collieita jo vuodesta 2003, yhteensä seitsemän collieta kotona ja kaksi sijoituskodeissa. Kasvatan pitkäkarvaisia collieita pienimuotoisesti kennelnimellä Riemumielen ja kennelnimelleni on syntynyt vuoteen 2021 mennessä kolme pentuetta.

Sain ensimmäisen koirani vasta parikymppisenä kun bluemerlevärinen pitkäkarvainen collieuros Robin (Samettisilmän Sini Usva) liittyi perheeseen vuonna 2003. Robinin myötä rakastuin palavasti pitkäkarvaisiin collieihin ja sillä tiellä olen edelleen. Niinpä pari vuotta myöhemmin toinen collieuros, tricolourvärinen Riku (RTK1* Maple Yard Apocalyptica) muutti meille Robinin kaveriksi. 

Ensimmäinen narttucollieni on tricolourvärinen Riemu (FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist), joka tuli meille vuonna 2012 Ruffenuff kennelistä. Riemumielen ensimmäinen pentue syntyikin Riemulle vuonna 2016. Riemu on minulle erittäin tärkeä harrastuskoira, jonka kanssa olen harrastanut useita eri koiraharrastuslajeja.

Ennen ensimmäisen pentueen syntymää eli vuonna 2015 päätin hankkia Goldentroll’s kennelistä soopelinartun Sansan (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire). Sansan sukutaulu teki minuun vaikutuksen ja toivoin, että saan Sansasta jatkoa kasvatukseeni. Näin tapahtuikin ja seuraavat kaksi Riemumielen pentuetta syntyivät vuosina 2017 ja 2019 Sansalle. Kasvattaminen Riemumielen kennelnimellä on pienimuotoista ja pentueita syntyy jatkossa harvakseltaan.

Minulla on tällä hetkellä kotona viisi pitkäkarvaista collieta, joista löytyy tarkemmin tietoa koirien omilta sivuilta: 

Lisäksi sijoituksessa on yksi pitkäkarvainen collie:

Pitkäkarvaiset colliet elävät meillä normaaleissa kotioloissa perheenjäseninä eikä meillä ole kenneltiloja. Kannustan kaikkia rodusta kiinnostuneita tutustumaan rotuun huolella ennen pennun hankintaa. Pitkäkarvainen collie on koira, jonka täytyy saada elää yhdessä ihmisen kanssa ja jonka täytyy saada tarpeellinen tapakoulutus, tarpeeksi liikuntaa ja muuta aktiviteettia. Se kiintyy syvästi omaan perheeseensä ja on lempeä, ystävällinen ja aktiivinen palveluskoirarotu.

Meillä asuu collieiden seurana kaksi pitkäkarvaista kissaa, jotka elävät sisäkissoina. Vanhempi kissoista on maatiaiskissa Smilla ja muutaman vuoden nuorempi on american curl uroskastraatti Sisu, joka on viralliselta nimeltään Trollin Sisu.

Kasvattamisen lisäksi harrastan collieideni kanssa eri koiraharrastuslajeja ja koen olevani ennen kaikkea aktiivinen koiraharrastaja, jonka näkökulma kasvattamiseen on muokkautunut pitkälti koiraharrastuskentillä vietettyjen vuosien aikana. Rodunomainen pitkäkarvainen collie on unelmissani monipuolinen harrastuskoira ja painotan kasvatuksessani hyviä harrastuskoiran fyysisiä ja psyykkisiä ominaisuuksia. Olen kilpaillut omien koirieni kanssa tokossa, rally-tokossa, agilityssä ja nose workissa sekä käynyt koiranäyttelyissä. Harrastustuloksia löytyy tarkemmin kunkin koiran omalta sivuilta.

Oman collie- ja koiraharrastuskokemuksen ohessa olen kouluttautunut muun muassa Kennelliiton kursseilla, joista tarkemmat tiedot alla, ja valmistunut Suomen Koirankasvattajat eli SuKoKa ry:n Kasvattaja-Akatemiasta. Opiskelen parhaillaan käyttäytymistieteitä eläinkoulutuksen näkökulmasta Tampereen yliopistossa. Laajan kouluttautumisen taustalla on jatkuva into oppia uutta ja halu kehittää omaa osaamistani, jota pyrin osaltaan jakamaan myös blogikirjoitusteni kautta Riemumielen blogissa.

Jäsenyydet

Suoritetut koulutukset

 • Koetoimitsijakurssi 1. (2009)
 • Koetoimitsijakurssi 2. Rally-Toko (2014) ja Toko (2015)
 • Agilitykoulutusohjaaja (2009)
 • Kasvattajan peruskurssi (2010)
 • Kasvattajan jatkokurssi (2011)
 • Jalostusneuvojan peruskurssi (2011)
 • Jalostusneuvojan jatkokurssi (2015)
 • Koirankasvatus tänään -kurssi (2015)
 • SuKoKa Kasvattaja-Akatemia (2016-2017)

Muuta Mainittavaa

 • Suomen Collieyhdistyksen harrastusmerkki 2015
 • Suomen Palveluskoiraliiton pronssinen harrastusmerkki 2016
 • Suomen Collieyhdistyksen hopeinen ansiomerkki 2017
 • Suomen Palveluskoiraliiton hopeinen harrastusmerkki 2020