RTK3 PAIM-T GOLDENTROLL’S SONG OF ICE AND FIRE

syntynyt: 23.8.2015
sukupuoli: narttu
kasvattaja: Maaret Peltovirta,
kennel Goldentroll’s

pitkäkarvainen collie
Koiranet-linkki
Lisää valokuvia

Emä: Goldentroll’s Fire Of The Sky (Mette)
Isä: BH Maple Yard End Of Limits (Soolo)

Luonnekuvaus

Soopelinvärinen pitkäkarvainen collie Sansa (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) on vilkas, tekemisenhaluinen ja leikkisä vauhdikas narttu, jolla on erittäin hyvä ruokahalu. Se on luonteeltaan vieraita ihmisiä kohtaan hieman pidättyväinen, mutta ystävällinen ja kiltti. Sansa on sosiaalinen myös muita koiria ja kissoja kohtaan. Sansa on perusterve koira, jolla ei ole alusta-arkuuksia. Harrastan Sansan kanssa noseworkkia ja rally-tokoa, jossa sillä on voittajaluokan RTK3-koulutustunnus ja oikeus kilpailla mestariluokassa. Noseworkissa Sansa ei ole vielä ehtinyt kilpailla virallisesti.

Sansalla on voimakas paimennustaipumus ja se on suorittanut hyväksytysti Suomen Collieyhdistyksen epävirallisen paimennustaipumuskokeen 9 kuukauden iässä sekä virallisen FCI paimennustaipumuskokeen (PAIM-T) 1-vuotiaana. Jatkamme paimennusharrastusta omaksi iloksi ja ainakin toistaiseksi ilman enempiä kisatavoitteita.

Olen tehnyt Sansan kanssa vapaaehtoistyötä Suomen Karva-Kaverit ry:n kaverikoirakkona. Sansa on läpäissyt Karva-Kavereiden soveltuvuustestin 7 kuukauden ikäisenä ja vieraillut vanhainkodeissa kaverikoirana.

Sansa on synnyttänyt kolme Riemumielen pentuetta: 22.2.2017 (Hurjasudet), 2.5.2019 (Game Of Thrones) ja kolmannen pentueen 8.7.2022 (Ihmeellinen Illusia). Se oli erinomainen emä pennuilleen. Sansa on meidän edesmenneen uroksen Rikun (Maple Yard Apocalyptica) pojan (Maple Yard End Of Limits) tytär.

RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire. Kuva: Hanna Mäntynen

Riemumielen koirablogissa

MH-luonnekuvaus

 • 26.8.2017, Jokela
 • kuvaus suoritettu
 • luonnekuvaajat: Anu Haapakoski ja Heli Väätäjä
 • ikä MH:ssa: 2 vuotta

Terveys

 • lonkat: B/B
 • kyynärnivel: 0/0
 • polvet: 0/0
 • selkä: LTV1, VA0
 • sydän: ei sivuääniä
 • silmät: CEA vapaa pentuna ja aikuisena
 • DM-geenitestattu: N/DM (kantaja)
 • MDR1-geenitestattu: +/- (kantaja)
 • CEA-geenitestattu: N/CEA (kantaja)
 • muuta: normaali terve vatsan toiminta, ei allergioita, kaikki hampaat
 • MyDogDNA passi 

Harrastukset

 • Rally-toko:
  • RTK1, RTK2 ja RTK3 koulutustunnukset
  • oikeus kilpailla mestariluokassa
 • Paimennus:
  • Virallinen FCI paimennustaipumuskoe PAIM-T 1.10.2016 Kuopio: hyväksytty. Tuomari Sinikka Kumpusalmi. Ikä: 1 v 1 kk
  • SCY:n paimennustaipumuskoe (epävirallinen) 6.6.2016 Somero: hyväksytty (keskiarvo 4,67/5). Tuomari Marika Klossner. Ikä: 9 kk
 • Nose Work:
  • Nose Work 1-luokan hajutesti, eukalyptus, 20.6.2017 Espoo, hyväksytty. Testaaja Mervi Niemi. Nose Work Finland ry.
 • Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston jalostusnarttu 1. sija 2022
 • Muuta:
  • Suomen Karva-Kaverit ry:n kaverikoiratesti 9.4.2016 Helsinki: hyväksytty. Ikä: 7 kk
Sansa rally-tokon triplakilpailuissa voittajaluokassa 25.10.2020.
Sansa-emä keskellä ja ympärillä koiria sen kahdesta pentueesta (2021): vasemmalla Hurjasudet Routa ja Kaisla sekä oikealla Game Of Thrones -pentueen Pipsa ja Rose.

SmartDog Kognitio -testi

 • Sansa on smartDOG Kognitio -testattu 22.1.2017 (17 kk). Lisätietoa testistä: www.smartdog.fi. Testin kokonaisarvio (pitkä raportti saatavilla pyydettäessä):

Sansa ei ole erityisemmin kiinnostunut vieraista ihmisistä, mutta se tutustuu aktiivisesti uuteen tilaan. Sansa on vauhdikas ja kaikkeen tekemiseen motivoitunut ja innokas koira. Sansa on jonkun verran impulsiivinen koira, mutta se ei kiihdy missään vaiheessa liikaa. Sansa lukee erinomaisesti ihmisen eleitä ja on nopea tilaan liittyvä ongelmanratkaisija. Sansalla on molemmat ongelmanratkaisustrategiat, itsenäinen sekä ihmiseen tukeutuva, tasaisesti käytössä. Sansan kanssa kannattaa harjoitella rauhallista odottamista – nyt muisti tehtävässä Sansan levottomuus vaikutti todennäköisesti muisti-tehtävän tulokseen. Sansa kykenee myös matkimaan ihmisen mallista tekemistä, ja voitti pelkonsa ”namikoneen” suhteen.

Näyttelyt

PEK1 KP:

5 kk vanha valpas ja reipas narttupentu. Hyvä purenta ja pigmentti. Kaunisilmeinen pää. Oikea-asentoiset korvat. Riittävät kulmaukset. Mukavan mallinen rintakehä. Liikkuu sivulta hyvin ahtaasti takaa ja löysästi edestä. Hyvä karvanlaatu ja väritys. Mukava käytös.

Tarja Löfman, 13.2.2016 Lahti.
PEK1 VSP KP:

8 months old puppy bitch, lovely character. Needs to settle down a bit to move correctly. The bite is good. Nice reach of neck. Good topline. On the move the front movement is failious (?), but the rear movement is ok. She was a little bouncy but she is just a baby.

Bryan Hegarty, Irlanti, 7.5.2016 Salo.
JUN EH:

Quite immature sable for junior class. I would consider her as a puppy. She has a potential for a nice bitch. Head still needs to clear and so does the stop. Correct size for her age. Has nothing to dislike. Movement still rather loose.

Lisa Pettitt, Iso-Britannia, 2.7.2016 Pääerikoisnäyttely Jyväskylä.
JUN ERI JUK2:

11 kk, oikeat mittasuhteet, kaunis pään kiila, hyvä purenta, kauniit silmät, hyväasentoiset hieman kookkaat korvat, kaunis ylälinja & kaulan kaari, kokoon sopiva raajaluusto, niukka eturinta, vielä matala rintakehä, hyvin kulmautunut takaa, niukemmin edestä, liikkuu hyvällä sivuaskeleella, kovin löysästi edestä, kaunis häntä, hyvä karvapeite, hyvin kauniit ääriviivat seistessä, miellyttävä käytös.

Nina Janger, 30.7.2016 Porvoo.
JUN EH:

Tõuline, hea karvu, hea luustik, paralleelsed pealiinid, piisav tugev alalöug, natuke ümmarguse silmad, korrektne körva-asetus, natuke lühike kere, liiga laskuv lanne, korrektne rinnakorvja, hea nurgad ees, piiravad nurgad taga, hasartne liikumine, hea karvastruktuur, karva on täna vähe.

Dina Korna, Viro, 15.1.2017 Lahti.
JUN ERI:

Trevligt hund, men får inte bli bredare i bakskallen, fint stop och flat panna, väl rundad nosparti, mörka ögon, bra kropp och benstomme, ännu något ostabil i sina rörelser, borde ha något mera päls.

Ulla Bergh-Persson, Ruotsi, 18.2.2017 Sivuerikoisnäyttely Helsinki.
NUO H:

Rather untypical allthrough. Muzzle little long. Good ear set. Good rear angles. Needs to strenghten on the move.

Robin Newhouse, Iso-Britannia, 26.3.2017 Lahti.
AVO ERI AVK3

Good size. Typical head. Correct teeth. Good deep chest. Correct angulation. Harmonic movement.

Zsuzsanna Farkashazine Folkmann, Unkari, 17.9.2017 Hyvinkää.
AVO EH:

Sable shown in lovely coat and condition. Nice type of head but ears need attention. Good neck. Very good outline. Movement is little erratic and tail could be better.

Derek Smith, Iso-Britannia, 8.9.2018 Pääerikoisnäyttely Espoo.
VET EH VEK3

Happy veteran in nice condition. Unfortunately her left ear is pricked. The other ear is correct which often happens when they get older. A bit round in eye. bones could be heavier compared to size. Good neck and topline. Moves with lot of attitude and correct tail carriage. A bit flat in topline. Nice colour and coat.

Charlotte Höier, Tanska, 16.12.2023 Helsinki Winner 2023.

Pentueet

Riemumielen 2. pentue: Hurjasudet (2017)

Riemumielen 3. pentue: Game Of Thrones (2019)

Riemumielen 4. pentue: Ihmeellinen Illusia (2022)