Valitettavasti kesän 2020 pentusuunnitelmat eivät toteutuneet. Seuraavat Riemumielen pentusuunnitelmat ovat aikaisintaan vuodelle 2022. Meillä ei ole kotia etsiviä pentuja eikä aikuisia koiria. Julkaisen seuraavat pentusuunnitelmat loppuvuonna 2021, jonka jälkeen olet tervetullut tiedustelemaan lisätietoja suunnitelmista.

Päivitys 14.6.2021: En vastaa tällä hetkellä pentutiedusteluihin.

Voit etsiä collienpentua esimerkiksi näiltä sivustoilta:

Suomen Collieyhdistyksen pentuvälitys

Kennelliiton pentuvälitys

Pitkäkarvaisten collieiden pentusuunnitelmia

Kuva: Nani Härkönen

Pitkäkarvainen collie lyhyesti

Pitkäkarvainen collie on aktiivinen paimen- ja palveluskoirarotu, joka on luotu liikkumaan ja työskentelemään yhteistyössä ihmisen kanssa. Se tarvitsee johdonmukaisen arkitapakoulutuksen ja riittävän fyysisen ja henkisen aktiviteetin koko eliniän ajan voidakseen hyvin ja ollakseen mukava perheenjäsen. Pitkäkarvainen collie on kooltaan keskikokoinen koira, uroksen säkäkorkeus 56-61 cm ja aikuispaino n. 20-29 kg, nartun säkäkorkeus 51-56 cm ja aikuispaino n. 18-25 kg.

Pitkäkarvaisella colliella tiivis alusvilla peittää koko ihon ja pitkä, karkea, säänkestävä päällyskarva peittää alusvillan. Uroksella on muhkea kaulus ja nartuilla pitkät housukarvat. Collien värit ovat soopeli, tricolour ja blue merle.

Kuva: Nani Härkönen

Lisätietoa rodusta löydät Suomen Collieyhdistyksen nettisivuilta www.scy.fi. Rotumääritelmä löytyy Koiranetistä ja sivuiltani kohdasta “Tietoa colliesta”.

Kysy lisää suunnitelmista ensisijaisesti sähköpostitse: heidi [AT] bechste [DOT] in