Tulevat pentusuunnitelmat

Päivitys 13.11.2023: Tällä hetkellä meillä ei ole ajankohtaisia pentusuunnitelmia.

Yhteydenotot pentueita koskien

Etsin mahdollisesti syntyville pitkäkarvaisen collien pennuille aktiivisia koiraharrastuksista kiinnostuneita koteja, jotka sitoutuvat terveystutkimaan koiran virallisesti aikuisena. Terveystutkimukset tarkoittavat pitkäkarvaisen collien osalta virallisia PEVISA-tutkimuksia lonkkien, kyynärnivelen ja silmien osalta. Otathan siis yhteyttä erityisesti, jos etsit pitkäkarvaisen collien pentua harrastuskaveriksi tavoitteelliseen harrastamiseen eri koiraharrastuslajeihin ja koemuotoihin.

Mahdollisuuksien mukaan sijoitan pentueesta narttupennun harrastavaan ja yhteistyökykyiseen kotiin, ensisijaisesti Etelä-Suomeen. Lue lisää sijoituskoirasta esimerkiksi täältä: Mikä on sijoituskoira? | Hankikoira

Pennut myydään ja luovutetaan uusiin koteihin eläinlääkärin tarkastamina, silmätarkastettuina ja virallisesti rekisteröityinä. Pennut syntyvät Keravalla.

Ei puhelintiedusteluja. Jos olet kiinnostunut tulevista pentusuunnitelmista, otathan yhteyttä sähköpostitse, koska töideni takia en pääse aina vastaamaan puhelimeen: heidi [AT] bechste [DOT] in

Linkkejä collien pentuja etsivälle

Ilmoituksia pitkä- ja sileäkarvaisen collien pentueista (syntyneet, odotettavissa ja suunnitelmissa) löytyy esimerkiksi näiltä sivustoilta:

Kuva: Nani Härkönen

Pitkäkarvainen collie lyhyesti

Tutustuthan rotuun huolella etukäteen ennen pennun hankintaa. Pitkäkarvainen collie on aktiivinen paimen- ja palveluskoirarotu, joka on luotu liikkumaan ja työskentelemään yhteistyössä ihmisen kanssa. Se tarvitsee johdonmukaisen arkitapakoulutuksen ja riittävän fyysisen ja henkisen aktiviteetin koko eliniän ajan voidakseen hyvin ja ollakseen mukava perheenjäsen. Pitkäkarvainen collie on kooltaan keskikokoinen koira, uroksen säkäkorkeus 56-61 cm ja aikuispaino n. 20-29 kg, nartun säkäkorkeus 51-56 cm ja aikuispaino n. 18-25 kg.

Pitkäkarvaisella colliella tiivis alusvilla peittää koko ihon ja pitkä, karkea, säänkestävä päällyskarva peittää alusvillan. Uroksella on muhkea kaulus ja nartuilla pitkät housukarvat. Collien värit ovat soopeli, tricolour ja blue merle.

Kuva: Nani Härkönen

Lisätietoa pitkäkarvaisista collieista

Kiinnostunut rodusta? Lue ainakin nämä blogijutut

Huom! Ei puhelintiedusteluja. Kysy lisää suunnitelmista ensisijaisesti sähköpostitse: heidi [AT] bechste [DOT] in