Mitkä ihmeen Karhunpennut ja Hurjasudet? Avaan hieman tarinoita Riemumielen kennelnimien takaa.

Koirankasvattajat antavat kasvateilleen usein viralliset kennelnimet aakkosjärjestyksessä. Ensimmäinen pentue on A-pentue, toinen B-pentue ja niin edelleen. Omalla kohdallani kasvattajana koin tämän aivan liian rajoittavaksi ja kaavamaiseksi nimeämistavaksi ja halusin antaa Riemumielen pentueille nimet teemoittain. Riemumielen ensimmäinen pentue on teemaltaan Karhunpennut, toinen Hurjasudet ja kolmas Game Of Thrones. Mistä nämä tulevat?

Karhunpennut

Ensimmäinen Riemumielen pentue, Riemun ja Jackyn pentue on Karhunpennut-teemainen pentueen isän virallisen nimen mukaan (Suvituikun Jacky-Bear). Nämä ovat siis karhun eli Jackyn pentuja. Karhu suomalaisessa mytologiassa on aina viehättänyt minua. Vahva metsän kuningas karhu merkitsi muinaissuomalaisille niin paljon muuta kuin eläintä. Sitä kunnioitettiin ja palvottiin pyhänä eläimenä, jonka nimeä ei saanut lausua turhaan.

Karhu symboloi viisautta ja voimaa. Pohjoisen kansat uskoivat karhun olevan kantaisä. Mikä sopisikaan paremmin ensimmäisen pentueen teemaksi? Karhu sana itsessään on kiertoilmaus eläimen alkuperäiselle Ohto-nimelle. Se tulee sanasta karhea ja viittaa karheaan turkkiin: rough eli karhea kuten pitkäkarvaisen collien turkki.

Hurjasudet

Toinen Riemumielen pentue, Sansan ensimmäinen pentue on teemaltaan Hurjasudet. Sansan kasvattaja oli ihana ja antoi meidän vaikuttaa Sansan omaan viralliseen kennelnimeen: Goldentroll’s Song Of Ice And Fire eli Tulen ja jään laulu, joka on George R. R. Martinin menestynyt fantasiakirjasarja ja televisiosarja. Sansa Stark on yksi keskeisistä henkilöistä Tulen ja jään laulun -saagassa, yksi lempihahmoistani ja omistaa hurjasusi Ladyn. Hurjasudet ovat tarinassa poikkeuksellisen suurikokoisia ja älykkäitä susia, joita elää pääasiassa pohjoisessa. Kaikilla Starkin sisaruksilla on oma hurjasusi kasvatettavanaan ja hurjasusi onkin Starkin suvun tunnuseläin.

Tulen ja jään laulu – tarinan lopussa kaksi hurjasutta Nymeria ja Aave ovat elossa. Sansan siskon Aryan hurjasudesta Nymeriasta tulee hurjasusien laumanjohtaja Jokimailla, rohkea oman tiensä kulkija ja uskollinen Aave palaa yhdessä omistajansa Jonin kanssa Yövartioon. Meidän oma Sansa sai upean uroksen Rastin (Irokon Moonlight) kanssa kaksi pentua ja valitsin teemaksi hurjasudet: tyttöpentu Riemumielen Hurjasusi Nymeria ja poikapentu Riemumielen Hurjasusi Kuunvalossa. Urospennun virallinen nimi viittaa samalla myös Rasti-isän viralliseen nimeen Moonlight eli kuunvalo. Isä on kuunvalo ja poika on kuunvalossa.

Susi on mytologiassa ristiriitainen hahmo. Tulen ja jään laulu – kirjojen hurjasuden esikuvana oli Canis dirus, viime jääkausien aikana elänyt nykyisen suden läheinen sukulainen. Susi on mytologiassa villi ja vapaa, mutta pelätty eläin. Susi symboloi vapauden kaipuuta ja samalla kaipuuta siitä, että kuuluu johonkin ryhmään ja osaksi luontoa.

Game Of Thrones

Kolmas Riemumielen pentue, Sansan toinen pentue syntyi tänä vuonna keväällä ja on teemaltaan Game Of Thrones -pentue. Pentueen isänä on Pablo (Oceanbourn Guardian Of Islay). Samaan aikaan kun odotin jännittyneenä pentuetta maailmaan, odotin myös Game Of Thrones -sarjan viimeistä kahdeksatta tuotantokautta televisioon.

Tuntui sopivalta ajatukselta antaa ympyrän sulkeutua ja nimetä Sansan toinen pentue ja pentujen viralliset nimet sen oman virallisen nimen mukaisella teemalla. Tulen ja jään laulu -saaga on ollut suurmenestys, josta lähes jokainen on vähintään kuullut, jos ei ole itse nähnyt. Varsinaiset pentujen viralliset nimet tulevat suoraan sarjasta, ovat isoja nimiä pienille pennuille ja selvää suomenkieltä.

Sijoitustyttömme Rose onkin nyt suoraan äitinsä nimen mukaisesti Riemumielen Tulen Ja Jään Laulu.

Riemumielen tarina jatkuu edelleen.

Kaaos ei ole kuoppa. Kaaos on tikapuut. Monet, jotka koettavat kiivetä niitä, epäonnistuvat eivätkä enää ikinä yritä uudestaan. Pudotus hajottaa heidät. Ja joillekin tarjotaan mahdollisuus kiivetä. Mutta he kieltäytyvät, he takertuvat valtakuntaan, tai jumaliin, tai rakkauteen. Illuusioihin. Vain tikapuut ovat oikeat. Kiipeäminen on kaikki, mitä on.

George R.R. Martin: Petyr Baelish, Game Of Thrones

Vastaa