Aika kuluu niin nopeasti, että Sansan (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) ja Ferron (BH RH-T V RTK1 Agi1 Twilight Moon Plainly Perfect) ihana tyttöpentu täytti jo 7 viikkoa ja muutti viime viikolla omaan kotiin Mira Mäkysen laumaan Kurikkaan sijoituskoirana (Awapik’s). Pentu sai virallisen nimen Riemumielen Ihmeellinen Illusia ja kutsumanimen Enia. Virallisen nimen inspiraationa toimivat pennun sukutaulusta löytyvät upeat collieyksilöt.

Pennun syntymän ja ensimmäisen viikon haasteiden jälkeen koko muu pentuaika sujui meillä loistavasti. Vietin koko neljän viikon kesäloman pennun kanssa ja mikäpä olisikaan sen parempi tapa viettää lomaa. Sain seurata pennun kehittymistä tarkasti ja miettiä ajan kanssa, millainen olisi paras koti juuri tälle pennulle.

Sansa oli todella huolehtiva ja hyvä emä ainokaiselle pennulleen. Pennulla kävi runsaasti vieraita lähes päivittäin noin kolmen viikon iästä alkaen. Se leikki ahkerasti emänsä Sansan kanssa ja muutamia kertoja Vappu-colliemme kanssa, ulkoili päivittäin kolmen viikon iästä alkaen, harjoitteli hihnakävelyä, autossa matkustamista ja tapasi myös siskopuolensa Raion. Kiitos kaikille vieraille käynnistä ja avusta pennun sosiaalistamisessa!

Kuuden viikon iässä kävin pennun kanssa eläinlääkärin tarkistuksessa Malmin Apexissa, jossa eläinlääkäri Elina Pietilä totesi kaiken olevan kunnossa ja tarkisti pennun silmät virallisesti pentuterveiksi. Sansa-emä oli eläinlääkärikäynnillä mukana henkisenä tukena, vaikka pentu oli rohkea muutenkin. Ruokin pennun samalla kun eläinlääkäri mikrosirutti sen, eikä pentu huomannut sirutusta ollenkaan. Paluumatkalla autossa se nukahti tyytyväisenä. Terve reipas tyttö! Painoa oli eläinlääkärin tarkistuksella noin 3,7 kiloa.

Riemumielen Ihmeellinen Illusia eli Enia 7 viikon iässä.

Äkkiä seitsemän mahtavaa pentuviikkoa olikin jo kulunut ja oli aika luovuttaa pentu uuteen kotiin. Se on minulle kasvattajana aina yhtä vaikeaa ja erityisen vaikeaa se oli nyt ainokaisen kanssa, mutta sitä helpotti se, että pennulle löytyi ihana koti Miran luota.

Riemumielen Ihmeellinen Illusia eli Enia 7 viikon iässä.
Videolla Riemumielen Ihmeellinen Illusia eli Enia 0 vuorokauden ikäisestä 7 viikon ikään.

Sansan ja Ferron pentueen kuulumisten juttusarja blogissa päättyy tähän, mutta Enian kuulumisia saadaan varmasti kuulla jatkossakin. Ja ehkäpä kohta saadaan kuulla seuraavan Riemumielen pentueen kuulumisia, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: