Pitkäkarvainen collie Riemu (FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist) sai Suomen rally-tokovalion arvon 2019 ja pääsimme sen ansiosta osallistumaan collieyhdistyksen tämän vuoden erikoisnäyttelyn valioparaatiin, joka järjestettiin syyskuussa Vantaalla. Valioparaatiin voivat osallistua kaikki edellisenä vuonna harrastuksissa tai näyttelyissä valioituneet colliet.

Erikoisnäyttelyn toteutuminen vaakalaudalla

Halusin ilman muuta osallistua valioparaatiin Riemun kanssa, joka ei ole kovin montaa kertaa näyttelykehissä pyörähtänyt. Olen osallistunut valioparaatiin kerran aiemmin, kun sain viedä kehään upean uroksen FI & SE & EE CH JK3 TK1 BH Irokon Moonlightin, mutta tämä oli ensimmäinen valioparaati oman koirani kanssa. Hieno kokemus sateesta huolimatta!

Riemu (FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist) poseeraa näyttelypaikalla ennen kaatosadetta.

Erikoisnäyttelyn toteutuminen näytti välillä kesän mittaan mahdottomalta koronan, matkustusrajoituksien ja useiden tuomarimuutosten takia. Ehdin jo pohtia, käyköhän niin, ettei Riemu pääsekään osallistumaan valioparaatiin. Onneksi tapahtumatoimikunta teki ihmeitä ja erikoisnäyttely saatiin kuin saatiinkin järjestettyä.

Upeat valiokoirat säkkipillimusiikin soidessa

Erikoisnäyttely järjestettiin lauantaina Vantaalla Vapaalanaukeen nurmikentällä. Aloitin valmistelut pesemällä ja harjaamalla Riemun torstaina ja lauantaina suuntasimme auton Vantaalle kohti erikoisnäyttelyä. Ennen valioparaatin alkua seurasin pitkäkarvaisten collieiden näyttelykehien kulkua vaihtelevassa säässä. Välillä paistoi aurinko, välillä tihuutti vettä. Kun valioparaatin aika läheni, alkoi kunnon rankkasade ja yritin olla sadesuojassa näyttelykehän telttojen alla.

Valioparaatin aluksi kaikki viime vuonna valioituneet koirat asettuivat näyttelykehään ja skotlanninpaimenkoirien arvoon sopivasti ilmoille kajahti Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni säkkipillillä soitettuna. Paikalla oli siis aito säkkipillin soittaja! Siinä rivissä Riemu innostui laulamaan säkkipillimusiikin tahtiin. Valitettavasti soittajasta tai valioparaatista ei saatu valokuvia rankkasateen vuoksi. Onneksi olimme tajunneet ottaa Riemusta poseerauskuvat ennen sateen alkua.

FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist valmistautumassa valioparaatiin.

Kun säkkipillimusiikki lakkasi valiokoirat kutsuttiin kehästä aakkosjärjestyksessä kunniakierrokselle, jonka päätteeksi ojennettiin jokaiselle osallistujalle puna-valko-skottiruudullinen valioparaatiruusuke. Riemu kutsuttiin kehään kuuluttamalla “Ruffenuff Peppermint Twist, omistajana Heidi Bechstein ja tämä on siis rally-tottelevaisuusvalio“.

Videolla FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist eli Riemu valioparaatissa.

Ravasin Riemun kanssa kunniakierroksen ja kävin hakemassa valioparaatiruusukkeen. Sen jälkeen siirryin nopeasti kasaamaan läpimärkiä tavaroita ja kevythäkkiä kasaan, otettiin kännykällä pikainen poseerauskuva sateen kastelemasta rally-tokovaliosta ja pinkaistiin kohti autoa. En siis tiedä, otettiinko valiokoirista vielä yhteiskuvaa, mutta todennäköisesti ei tuossa säässä.

Ylpeä omistaja ja Riemu valioparaatin jälkeen läpikotaisin sateen kastelemina.

Oli ilo päästä osallistumaan valioparaatiin Riemun kanssa ja sadesää antoi kokemukselle oman tunnelmansa. Olen niin ylpeä omasta Riemustani! Ja täytyy todeta, että valioparaati on hieno tapa ja huomionosoitus collieyhdistykseltä valiokoirille.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: