Synttärisankarimme maaliskuussa 10 vuotta täyttänyt pitkäkarvainen collie Riemu sai syntymäpäivälahjaksi ikioman vaaleanharmaan CalmBed koiranpedin eli juuri sellaisen pehmeän pyöreän pörröpedin, josta olen haaveillut collieideni käyttöön jo pitkään. Riemu juhli 10-vuotissyntymäpäiväänsä maaliskuussa ja kirjoitin siitä blogijutun: Onnea Riemu-collie 10 vuotta! CalmBed on ollut collieideni käytössä synttäreiden jälkeen nyt noin kuukauden ajan ja sain samalla mahdollisuuden jatkaa Riemu testaa -blogijuttujen sarjaa, jonka edellisestä kirjoituksesta onkin kulunut aikaa.

Pehmeä pörröinen pilvilinna! Pitkäkarvainen collie Riemu 10 vuotta testaa XL-kokoista vaaleanharmaata CalmBediä.

CalmBed koiranpeti on saatu lahjaksi ruotsalaisen yrityksen calmbed.fi kautta ja tämä blogikirjoitus on tehty kaupallisessa yhteistyössä. Huom! Kun rullaat artikkelin loppuun, löydät blogin lukijoille 10 % alennuskoodin verkkokauppaan!

CalmBed innokkaan testijoukon käytössä

Upottavan pehmeä pyöreänmallinen koiran pörröpeti tai donitsipeti on ollut hankintalistallani jo pitkään. Riemu saikin ilokseni synttäreidensä kunniaksi testattavakseen XL-kokoisen vaaleanharmaan CalmBed koiranpedin, joka on ollut meillä käytössä noin kuukauden päivät. Tuote saapui verkkokaupasta postitse nopeasti suoraan kotiovelle vakuumipussiin pakattuna. Avattuani paketin peti laajeni nopeasti pehmeäksi ja pörröiseksi pyöreäksi donitsipediksi, eikä tuotteessa ollut minkäänlaista epämiellyttävää hajua. Annoin pedin laajeta useamman tunnin ajan ennen varsinaista käyttöönottoa.

Pedistä löytyy kokovaihtoehtoja välillä XS-XXL ja värivaihtoehtoja on kolme eli beige, vaaleanharmaa ja tummanharmaa. XL-kokoisen pedin ympärysmitta on 80 senttimetriä ja se on sopiva Riemun kaltaiselle keskikokoiselle pitkäkarvaiselle collienartulle. Uroscollien käyttöön XXL vaihtoehto, joka on ympärysmitaltaan 100 senttimetriä, olisi varmasti sopivampi. Liian pieni koiranpeti kun ei oikein aja asiaansa. XL-kokoinen peti maksaa tällä hetkellä yrityksen verkkosivujen kautta tilattuna 70 euroa, johon sisältyy nopea kotiintoimitus. XXL-kokoinen peti maksaa 80 euroa.

Pörröpedeillä ja donitsipedeillä sanotaan olevan koiraa rauhoittava vaikutus. CalmBed koiranpedin muhkeat reunat ovat korotetut ja ne tekevät siitä turvallisen ja rauhoittavan pesän, johon on mukavaa käpertyä kerälle. Pedin keskiosassa on reunoja vähemmän täytettä ja pohjassa keskiosassa on liukuestettä. Tuote on pehmeä ja sen pintaa peittää pehmeän pörröinen antibakteerinen tekoturkis. Yksi erittäin tärkeä ominaisuus koiranpedin kanssa on pestävyys, koska peti likaantuu väistämättä käytössä. Onkin hyvä uutinen, että CalmBedin voi pestä 30 asteessa pyykinpesukoneessa ja sen voi myös kuivata kuivausrummussa.

Muhkeat reunat ovat korotetut ja ne tekevät siitä turvallisen ja rauhoittavan pesän.

Koirieni käytössä on ollut vuosien aikana useita erilaisia nukkumapaikkoja pehmeistä ventapad-matoista suureen muovikaukaloon. Välillä koirat tykkäävät maata sohvalla ja välillä paljaalla lattialla, mutta mieluisimpia varsinaisia koiranpetejä ovat pehmeät ja paksut pedit. Riemu-collien lisäksi CalmBediä ovat testanneet innokkaina myös kaikki muut neljä pitkäkarvaista collietani ja Sisu american curl kissa, joka kehrää ja leipoo sitä iltaisin ahkerasti onnellisen näköisenä. Pitkäkarvaisista collieistani Vappu petaa petiä tassuillaan melko paljon, mutta toistaiseksi se ei ole kärsinyt tästä petaamisesta kuukauden testijakson aikana.

Riemu testaa – yhteenveto CalmBed koiranpedistä

Pidän erityisesti siitä, että CalmBedissä on korotetut pehmeät reunat, jotka tukevat koiran niskaa ja selkää unen aikana. Lisäksi suuri plussa siitä, että pedin voi pestä pyykinpesukoneessa 30 asteessa ja se kestää kuivausrummun käyttöä. En ole tosin vielä ehtinyt pestä tuotetta, joten pesemisestä ei ole kertynyt käyttökokemuksia. Peti ei ole ainakaan toistaiseksi osoittautunut materiaaliltaan sähköiseksi, eikä se ole kerännyt itseensä irtokarvoja. Pidempi käyttökokemus kertonee, miten vaaleanharmaa tuote toimii pitkäkarvaisten lemmikkien kodissa esimerkiksi karvanlähtö- ja kura-aikaan. Peti on myös helppo ottaa mukaan reissuihin.

On todella positiivista, että tuotteen toimitus suoraan Ruotsista Suomeen sujui nopeasti parissa päivässä ja yritys tarjoaa tuotteelle 30 päivän tyytyväisyystakuun. Yrityksen asiakaspalvelu vastasi kysymyksiini nopeasti englanniksi. Lisäksi vaaleanharmaa väri on sopivan neutraali monenlaiseen sisustukseen ja se miellyttää ainakin omaa silmääni.

Kehitysehdotukseni tuotteen osalta on lisätä tarjolla olevaa värivalikoimaa kolmea värivaihtoehtoa laajemmaksi. Lisäksi olisi hyvä, jos tuotteen sivussa olisi vetoketju, josta petiä täyttävät pehmusteet voisi tyhjentää pois. Näin olisi helppoa pestä tarvittaessa pelkkä pörröpäällinen erikseen sen sijaan, että pesisi koko pedin. Jos koiralle tulisi esimerkiksi pissavahinko, XL- tai XXL-kokoisen pedin peseminen normaalikokoisessa pyykinpesukoneessa voi olla hankalaa. Irrotettava päällinen tekisi pedin pesemistä huomattavasti helpompaa.

Tiedustelun jälkeen sain asiakaspalvelusta vastauksen, että vetoketjuongelma on ratkaistu! Nimittäin vetoketjullisia CalmBed koiranpetejä ja muita uusia tuotteita on nyt saatavilla verkkokaupan valikoimissa. Vetoketjullinen vaihtoehto olisi ehdottomasti oma viiden tähden arvoinen ykkösvalintani. Tuote on melko arvokas hankinta ostohinnaltaan, mutta niin nämä vastaavanlaiset tuppaavat olemaan muissakin verkkokaupoissa, joissa tein hintavertailua.

Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen koiranpetiin ja mikä tärkeintä, sen käyttäjät eli pitkäkarvaiset collieni Riemu, Fiona, Sansa, Kaisla ja Vappu sekä kissani Sisu ja Luna ovat tyytyväisiä siihen. Sen voin päätellä siitä, että tämä pörröpeti on lähes aina jonkun collien tai kissan käytössä, varsinkin iltaisin. Se on harvoin tyhjillään, kun koirat lepäilevät sisällä tai ovat nukkumassa. Jos olet siis etsinyt juuri tämänkaltaista pörröpetiä, tässä voisi olla yksi hyvä vaihtoehto ja varsinkin sen uusi vetoketjullinen versio.

Tämä pörröpeti on lähes aina jonkun collien tai kissan käytössä, varsinkin iltaisin.

Suuri kiitos CalmBed tästä syntymäpäivälahjasta kullanmurulleni 10-vuotiaalle Riemu-collielle! Tässä pedissä Riemun kelpaa torkkua leppoisia eläkepäiviä viettäessä.

Koodilla Riemumielen 10 % hinnasta pois

Jos tuotteet kiinnostavat, nopeimmille blogin lukijoille on nyt luvassa Riemun 10-vuotissyntymäpäivän kunniaksi alennuskoodi. Saat tämän blogikirjoituksen julkaisusta alkaen viikon ajan calmbed.fi verkkokaupasta alennuskoodia “riemumielen” käyttämällä 10 % alennuksen tuotteista!

Riemu testaa -blogisarja

Pitkäkarvainen collie Riemu on ehtinyt jo testata monenlaisia tuotteita. Voit lukea muita aiemmin julkaistuja Riemu testaa -blogisarjan juttuja täältä:
Riemu testaa

One thought to “Riemu testaa: CalmBed koiranpeti”

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: