Joulu lähenee ja on taas aika pohtia joululahjoja. Mitä voisi hankkia joululahjaksi koiraharrastajalle, jolla on jo kaikkea? Entä jos antaisit tänä vuonna tavaralahjan sijaan aineettoman joululahjan? Aineeton joululahja on parhaimmillaan eettinen ja ympäristöystävällinen lahja, josta on pitkään iloa. Se voi olla esimerkiksi lahjoitus hyväntekeväisyyteen, hemmottelulahjakortti tai jäsenyys verkko-oppimisympäristöön.

Entä jos antaisit tänä vuonna koiraharrastajalle tavaralahjan sijaan aineettoman joululahjan?

En ole varmasti ainoa, jota toisinaan ahdistaa nurkkiin ja kaappeihin kertyneiden koiratarvikkeiden, koiralelujen ja treenitavaroiden paljous ja jatkuvasti lisääntyvä koiriin liittyvä kulutusjuhla. Päätin sen vuoksi listata näin joulun alla aineettomia joululahjaideoita koiraharrastajan näkökulmasta. Lahjaideoita on yhteensä kymmenen, joista listaan tässä ensimmäisessä blogikirjoituksessa viisi ja ensi viikon perjantaina seuraavat viisi.

1. Wise Nose syöpähajukoirakummius

Anna lahjaksi Wise Nose – Suomen hajuerottelu ry:n syöpähajukoirakummius. Voit valita lahjan saajalle oman kummikoiran Wise Nosen Hajukoirat-sivuilta. Kummina lahjan saaja on mukana tukemassa yhdistyksen toimintaa ja syöpätutkimusta. Lahjan saaja saa numeroidun kummitodistuksen oman kummikoiran kuvalla. Kummius on voimassa vuoden ja sen hinta on lahjoittajan valittavissa.

Wise Nose – Suomen hajuerottelu ry kouluttaa syöpähajukoirien lisäksi koronakoiria. Yhdistys tarvitsee tukea saadakseen koulutettua riittävästi koiria tutkimukseen ja saadakseen uusien koirien koulutuksen käyntiin. Lue lisää koronakoirien tukemisesta Wise Nose – Suomen hajuerottelu ry:n sivuilta: Tue Covid-19 tutkimusta ja koulutusta.

Esimerkiksi tällä YouTube videolla on lisätietoa syöpäkoirien koulutuksesta. Video: Susanna Paavilainen.

2. SEY:n Hyvää joulua -koirakortti, lahjoitus eläinsuojeluun

Voit lahjoittaa koiraharrastajalle SEY Suomen Eläinsuojelun aineettoman lahjan, esimerkiksi Hyvää joulua -koirakortin. Mikäpä olisi parempi lahja kuin lahjoitus apua tarvitseville eläimille?

Ostamalla tulostettavan tai verkossa lähetettävän koirakortin teet ystäväsi puolesta lahjoituksen eläinsuojeluun. Lahjoituksen summan voi valita itse ja lahjoitus käytetään lyhentämättömänä apua tarvitsevien eläinten auttamiseen kaikkialla Suomessa. Aineettoman lahjan maksettuasi saat sähköisen kortin, jonka voit tulostaa tai lähettää ystävällesi esimerkiksi WhatsApissa tai Facebookissa.

3. SporttiRakki -verkkopalvelun jäsenyys

Anna koiraharrastajalle lahjaksi paketti #koiraurheiluniloa eli SporttiRakki jäsenyys. Jäsenyys avaa ovet kotimaiseen koiran kouluttamisen ja harrastamisen tietopankkiin, jossa on sisältöä nettivalmentautumiseen, itsensä kehittämiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen.

SporttiRakin jäsenyys kolmeksi kuukaudeksi maksaa 29,90 €, kuudeksi kuukaudeksi 49,90 € ja vuodeksi 79,90 €. Jäsenyydellä on pääsy kaikkiin SporttiRakin PRO-sisältöihin, kuten nettiluentoihin ja Q&A-kyselytunteihin.

Olen itse ollut SporttiRakki jäsen jo pari vuotta ja pidän erityisesti SporttiRakin verkkoluennoista, joita on tarjolla monenlaisista eri aiheista kuten eri harrastuslajeista ja psyykkisestä valmennuksesta.

4. Huskykummius valjakkokoiralle

Koronapandemian aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat pistäneet matkailualan yrittäjät tiukille. Rekikoirayritykset ovat olleet lähes täysin riippuvaisia ulkomaisista asiakkaista, ja matkailun tyrehdyttyä on useassa yrityksessä avattu mahdollisuus ryhtyä kummiksi valjakkokoiralle.

Kun annat lahjaksi huskykummiuden, lahjan saaja voi saada esimerkiksi säännöllisesti kuvia ja kuulumisia omasta kummikoirastaan sähköpostitse tai huskykummiuteen voi sisältyä rekikoira-ajelu ja oman kummikoiran tapaaminen sovittuna ajankohtana. Kummiuden hinta riippuu täysin yrityksestä.

Huskykummitoimintaa on tarjolla esimerkiksi seuraavilla yrityksillä, joiden kummiohjelmista minulla on omakohtaisia positiivisia kokemuksia:

Lisää vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi Facebook-ryhmästä: Koirasafarien tukiryhmä.

Riemumielen oman Bearhill kummihuskyn Ginin esittely löytyy täältä: Meidän kummihusky Gin.

Meidän 7-vuotias kummihusky Gin on yksi Bearhill Huskyn johtajakoirista. Kuva: Joel Forsman.

5. Lahjakortti koirakylpylään

Kaikki harrastuskoirat hyötyvät kunnollisesta lihashuollosta ja lahjakortti paikalliseen koirakylpylään on varmasti jokaiselle koiraharrastajalle mieleinen lahja.

Käynti koirakylpylässä sopii mainiosti vesipedoille ja koirakylpylöistä löytyy useimmiten palveluita myös koirille, jotka eivät pidä uimisesta. Esimerkiksi Petbros koirien hyvinvointikeskus Hyvinkäällä tarjoaa koirille monipuolisia palveluita: fysioterapiaa, vesijuoksua, hierontaa, ravitsemusneuvontaa, trimmauspalveluita ja uimaopetusta.

Voit lukea Riemumielen vierailuista Petbrossilla lisää täältä: Riemu testaa: Petbros koirauimala ja kuntosali.

Lisää joululahjaideoita koiraharrastajalle osassa 2/2

Tässä on kaksiosaisen blogisarjan viisi ensimmäistä ideaa aineettomiksi joululahjoiksi koiraharrastajalle. Onneksi vaihtoehtoja löytyy joka lähtöön, eikä tutulle koiraharrastajalle tarvitse aina ostaa sitä perinteistä kynttilää, suklaata tai koiranlelua, vaikka nekin ilahduttavat varmasti hetken. Yllätä tällä kertaa aineettomalla lahjalla!

Aineettomien joululahjaideoiden joukossa on mukana erilaisia vaihtoehtoja ja toivottavasti saat niistä lahjaideoita, kun mietit lahjaa tutulle koiraharrastajalle tai ehkä keksit tästä lisäyksen omalle joulupukin toivelistallesi. Pyrin valitsemaan listalle mukaan lahjaideoita eri hintaskaaloista ja usean listaamani aineettoman lahjan hinta onkin lahjanantajan itse päätettävissä.

Kerron lisää joululahjaideoita koiraharrastajalle ensi viikon perjantain blogikirjoituksessa: Joululahjaideoita koiraharrastajalle osa 2/2. Pysy siis kuulolla!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: