Jumppaaminen ja temppujen treenaus on ihan parasta. Siinä saa paljon herkkuja ja kehuja!

Riemu-collie 7 vuotta

“Riemu testaa” -osion toinen testikohde on Petbros koirauimala ja koirien hyvinvointikeskus, joka sijaitsee Nurmijärvellä. Kävin Petbrosissa kolmen pitkäkarvaisen collieni kanssa helmikuun alussa. Riemu testasi Petbros Dogsgym koirien kuntosalia Sansan kanssa ja sen jälkeen Sansa ja Fiona testasivat isoa uima-allasta uittajan kanssa.

Petbrosin monipuolisiin palveluihin kuuluu muun muassa kaksi uima-allasta, vesijuoksumatto, fysioterapeutti, hieronta, trimmauspalvelut, eläinlääkäri, ravitsemusneuvonta ja Dogsgym koirien kuntosali. Tämä blogiteksti ei ole markkinointiyhteistyö eikä sen kirjoittamisesta ole erikseen sovittu, vaan varasin ja maksoin käynnin itse.

Petbrosin Dogsgym, koirien kuntosali

Petbros Dogsgym, koirien kuntosalia voi varata itsenäistä harjoittelua varten ja lisäksi siellä järjestetään ohjattuja koirajumppatunteja. Kävin tällä kertaa kokeilemassa Dogsgymiä itsenäisesti, koska olen tehnyt Riemun kanssa aiemminkin jumppa- ja tasapainoharjoituksia fysioterapeutin ja oman kouluttajan ohjeiden mukaisesti.

Dogsgym kuntosalin hinta 30 minuutilta on 15 euroa ja samaan aikaan voi olla harjoittelemassa kolme koiraa. Tällä kertaa mukana jumppaamassa olivat Riemu ja Sansa. Kysyin Petbrosista etukäteen, miten kannattaa toimia, kun haluan varata kuntosalikäynnin ja koirauimalavuoron samalle kerralle. Minulle neuvottiin, että kannattaa mennä ensin kuntosalille ja sen jälkeen uimalaan.

Saavuin sunnuntaina Petbrosiin paikalle parikymmentä minuuttia ennen varaamaani aikaa ja aivan ensimmäiseksi lenkkeilytin koirat. Sen jälkeen vein Riemun ja Sansan sisälle, ihmettelin tyhjällä vastaanotolla hetken aikaa ja sitten huomasin, että kyltti Dogsgymille ohjasi kulkemaan rappusia yläkertaan. Erillinen kuntosalihuone löytyi yläkerrasta.

Dogsgym kuntosalilla on erilaisia Fitpaws jumppatarvikkeita, joita käytetään itsenäisesti. Tarvikkeisiin kuuluu muun muassa puolipallon ja luun muotoiset tasapainoalustat, tasapainotyynyt, donitsinmuotoinen tasapainotyyny tukirenkaalla, merkkikartio ja matalat hyppyesteet. Huoneessa on mattoalusta.

Tein Riemun ja Sansan kanssa erilaisia tasapainoharjoituksia ja venytyksiä, peruutuksia alustalle ja hyppyharjoituksia. Riemu on 7,5-vuotias aktiivinen harrastuskoira, jolle kaikenlaiset syviä lihaksia aktivoivat harjoitukset ovat hyväksi. Sansa on palaamassa harrastusten pariin mammaloman jälkeen ja sen lihaskuntoa rakennetaan vahvemmaksi.

Riemu ja Sansa jumppasivat Dogsgymillä noin 30 minuuttia ja se oli juuri sopivan pituinen aika kahden koiran jumppaharjoituksille. Dogsgym vuoron jälkeen palasin alakertaan, vein Riemun autoon ja otin Fionan sisälle. Seuraavaksi menin odottamaan vastaanottoon Fionan ja Sansan koirauintivuoroa, joka oli heti kuntosalivuoron jälkeen.

Petbrosin iso uima-allas

Varasin Fionalle ja Sansalle koirauinnin Petbrosin isolla altaalla uittajan kanssa, koska ne eivät ole kovin tottuneita allasuimareita eivätkä todennäköisesti mene veteen itsenäisesti. Koiristani vain Fiona ui mielellään luonnonvesissä, muut uivat yleensä vain pakon edessä. Fiona ja Sansa ovat käyneet kerran aikaisemmin koirauimalassa ja nyt niitä oli uittamassa Petbrosilta Reetta.

Ison altaan hinta kahdelta koiralta on 44 euroa puolen tunnin uintikerralta uittajan kanssa. Hintaan kuuluu uimaliivit, hihnat, lelut ja pyyhkeet, joten omia tarvikkeita ei tarvitse ottaa mukaan. Myös shampoo ja turkinkuivaaja kuuluvat hintaan. Omistajan kannattaa ottaa itselleen mukaan kuivat vaihtovaatteet ja liukumattomat rantasandaalit. Koiranomistaja ei toki mene veteen, mutta ainakin itse onnistuin kastelemaan vaatteeni koiria pestessäni ja niiden juoksennellessa allasalueella.

Riemu ei ollut mukana testaamassa koirauintia, koska tiedän aiemmasta kokemuksesta, että se on erittäin äänekäs ja muita häiritsevä uimari, joka stressaantuu uimisesta. Riemulle sopii paljon paremmin hallitumpi vesijuoksuharjoittelu, johon Petbros tarjoaa myös erittäin hyvät mahdollisuudet ja jota olen käyttänyt useaan kertaan Riemun kanssa.

On tärkeää ulkoiluttaa ja pissattaa koirat kunnolla ennen allasalueelle menemistä. Uintivuoron aluksi Reetta ohjasi minut Sansan ja Fionan kanssa pesukoppiin, jossa pesin koirat kauttaaltaan shampoolla ja sain lainahihnat, joiden kanssa voin ohjata koirat altaalle. Reetta tiedusteli koirien uintitaustoja ja ohjeisti, miten Petbrosilla toimitaan. Sain koirille uimaliivit, puin ne päälle ja seuraavaksi menimme altaalle.

Vesipedot altaassa

Ison altaan edestakainen uintimatka on noin 18 metriä. Koirat ohjataan altaaseen ja sieltä pois ramppia pitkin, joka sijaitsee altaan toisessa päässä. Reetta ohjasi koirat altaaseen yksi kerrallaan ja minä menin altaan toiseen päähän kutsumaan ja kannustamaan koiria. Heitin veteen pari erilaista vesilelua, joita Sansa innostui noutamaan ja kantamaan uidessaan. Sansan ääntely lisääntyi jokaisella altaaseen menokerralla, joten siihen pitää kiinnittää huomiota seuraavilla uintikerroilla. Uskon, että Sansa oppisi melko nopeasti hyppäämään altaaseen itsenäisesti.

Puolen tunnin uintikerran aikana molemmat koirat pääsivät uimaan useaan kertaan altaan päästä toiseen ja puoli tuntia oli juuri sopivan pituinen uintiaika. Pidempää aikaa ne eivät ehkä olisi jaksaneetkaan, koska huomasin, että koirat alkoivat jo väsyä loppua kohti. Fiona on jo 9-vuotias ja hieman löysässä lihaskunnossa, joten sille uiminen tekee todella hyvää. Se ei mennyt kovin mielellään altaaseen, mutta näytti nauttivan uimisesta.

Uintivuoron jälkeen palasin pesukoppiin, jossa pesin koirat ja kuivasin ne ensin pyyhkeellä. Pyyhekuivauksen jälkeen siirryin erilliseen kuivaushuoneeseen, jossa kuivasin turkit tehokkaalla turkinkuivaajalla. Olisipa meillä tällainen kotona! Varsinkin pitkäkarvaisen collien ja muiden paksulla pohjavillalla varustettujen koirien turkki kannattaa kuivata aina huolellisesti uinnin jälkeen, jottei vesi jää hautomaan turkin alle ja aiheuta hotspot-riskejä.

Riemu testaa -yhteenveto Petbrosista

Petbros koirien kuntosalin käyttö 30 minuuttia ja ison uima-altaan 30 minuutin käyttö uittajan avustuksella maksoi yhteensä 59 euroa. Uima-altaan käytön ja uittajan hinta 44 euroa on mielestäni sopiva, mutta kuntosalin käyttö 15 euroa on hieman kallis. Annan Dogsgymille tämän käynnin perusteella 4/5 tähteä ja ison uima-altaan käytölle uittajan kanssa 4,5/5 tähteä.

Mistä pidin:

Petbros koirauimalan ja koirien kuntosalin ajanvarauksen voi tehdä todella kätevästi nettivarausjärjestelmän kautta. Mahdollisiin tarkentaviin palveluja koskeviin lisäkysymyksiin saa vastauksen nopeasti sähköpostitse. Molemmat tilat ovat todella siistejä.

Petbros Dogsgym koirien kuntosali on rauhallinen eikä koirauimalan puolelta kuulunut sinne hälinää. Siellä on käytettävissä monipuolisesti erilaisia tasapainoilutuotteita ja tilassa mahtuisi myös tekemään pienen tilan tottelevaisuusharjoituksia. Dogsgym sopii parin koiran samanaikaiseen jumppaharjoitteluun.

Petbros koirauimalan tiloissa on otettu todella hyvin huomioon koirien oman rauhan tarve (esimerkiksi erilliset pesukopit ja kuivauskopit). Koirauimalan tilat ovat käytännölliset ja siistit. Koirieni uittaja Reetta kohteli koiria erittäin hyvin ja osaavasti. Pitkäkarvaisten collieiden omistajana arvostan Petbrosin hyviä mahdollisuuksia pesuun ja huolelliseen kuivaukseen turkinkuivaajan kanssa. Täällä voisi käydä melkein jo pelkkien pesumahdollisuuksien vuoksi.

Mitä kehitysehdotuksia:

Kehitysehdotukseni Dogsgym koirien kuntosalia koskien on, että tilaan laitetaan printatut ohjeet erilaisten tasapainotuotteiden käyttöä varten ja helppoja ideoita aloittelijoiden jumppaharjoituksiksi. Itsenäinen kuntosalin käyttö vaatii koiranomistajalta joka tapauksessa ainakin vähän aiempaa kokemusta tasapaino- ja jumppatuotteiden käytöstä esimerkiksi ohjatuilta jumppatunneilta tai fysioterapeutilta. Kuntosalihuoneessa voisi olla reilusti nykyistä suurempi peili.

Koirauimalaa koskeva kehitysehdotukseni on, että toiseen altaista laitetaan koko altaan leveyden pituinen ramppi. Leveämpi ramppi helpottaisi aloittelevien uimareiden altaaseen menoa ja altaasta poisnousua. Fionan oli hieman vaikea hahmottaa uima-altaan rampin sijaintia heikon syvyysnäön vuoksi ja se hakeutui jatkuvasti rampin väärälle puolelle altaasta pois noustessaan.

Kenelle suosittelen?

Suosittelen Petbros koirauimalaa ja Petbros Dogsgym koirien kuntosalia kaikille koiran lihaskunnon kasvattajille ja ylläpitäjille, koiran kuntouttajille ja muuten vaan uimista tai temppujen harjoittelua rakastavien koirien iloksi. Lisäksi Petbrosilla on mahdollisuus treenata vesipelastusta eli VEPEä ja osallistua pentujen uimakouluun.

Ensikertalaisen kannattaa varata muutamalle ensimmäiselle koirauinnille mukaan uittaja, mutta jo kokeneiden kovien vesipetojen kanssa uittajaa ei tarvita. Koirien kuntosalia suosittelen koiranomistajille, jotka ovat jo tehneet jumppaharjoituksia ohjatusti aiemmin tai ovat saaneet niihin esimerkiksi fysioterapeutin ohjeet. Minua kiinnostaisi kovasti osallistua ohjatuille koirajumppatunneille Riemun kanssa. Ehkäpä tästä tulee juttu “Riemu testaa” osioon!

Petbros koirauimalan ja kuntosalin lisäksi voin suositella lämpimästi Petbrosin fysioterapeutin palveluita ja vesijuoksuallasta omien aiempien kokemusteni perusteella Riemun kanssa. Vesijuoksu on hyvä nivelystävällinen vaihtoehto koiran lihasvoiman vahvistamiseen sellaiselle koiralle kuten Riemulle, joka ei ui itsenäisesti.

Tyytyväinen Riemu Petbros Dogsgym testauksen jälkeen.

Tää koirajumppa oli hauskaa. Onneksi mä en joutunut uimaan ja kastelemaan turkkiani! Jumppaamaan voin lähteä milloin vaan uudestaan.

Riemu-collie 7 vuotta

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: