Tämä on kaksiosaisen blogisarjan toinen osa, jossa kerron kymmenen ideaa aineettomiksi joululahjaideoiksi koiraharrastajalle. Ensimmäinen osa ja viisi ensimmäistä aineetonta joululahjaideaa löytyy viime perjantain blogikirjoituksesta: Joululahjaideoita koiraharrastajalle osa 1/2. Listaan tässä blogikirjoituksessa loput viisi lahjaideaa.

Annan ja vastaanotan mielelläni aineettomia lahjoja. Aineeton lahja ei lisää tavaramäärää, se ei koskaan ole turhaa krääsää ja se on jopa tavaralahjaa helpompi valita juuri lahjansaajan maun ja toiveiden mukaiseksi. Näinä korona-aikoina aineeton lahja on myös kätevä lähettää lahjansaajalle vaikka Messengerin tai sähköpostin kautta, jos tapaaminen ei onnistu tai lahjanhankinta on jäänyt viime tinkaan. Ja kenelläpä se ei joskus jäisi.

1. Hierontalahjakortti koiranohjaajalle

Moni koiraharrastaja hoitaa kyllä koiransa kuntoutuksen, fysioterapia- ja hierojakäynnit säännöllisesti, mutta koiranohjaajan omat hartiat saattavat olla umpijumissa, eikä hierojalla malteta aina käydä. Raaskiiko sitä itseänsä hierottaa, kun koirat pitäisi? Koiranohjaajan olisi kuitenkin tärkeää ylläpitää omaa terveyttään vähintään yhtä aktiivisesti kuin koiran terveyttä. Yllätä koiraharrastaja ja anna lahjakortti hierojalle.

2. Lahjakortti koiravalokuvaukseen

Uskon, että suurin osa koiranomistajista ilahtuisi lahjakortista oman koiran valokuvaukseen ammattilaisen kuvattavana. Laadukkaat koiravalokuvat ovat iki-ihana muisto, josta on iloa pitkäksi aikaa. Kuvat voivat olla esimerkiksi studiokuvia tai miljöökuvia ja taitavia koiravalokuvaajia löytyy vaihtoehtoina runsaasti eri puolilta Suomea.

3. Lahjaksi pala ikimetsää

Anna joululahjaksi pala ikimetsää Luonnonperintösäätiön kautta. Luonnonperintösäätiön kautta luonnonystävä voi “omistaa” palan metsää ja lahjoitusraha käytetään uusien suojelualueiden ostoon. Lahjan voi kohdistaa suoraan tulevien metsien ostoon tai nykyisiin suojelualueisiin.

Jos lahjoitat vähintään 50 euron (100 m2 ikimetsää tai 500 m2 suota) palan, voit tilata A4-kokoisen sertifikaatin tai lahjana annettavaksi lahja-adressin, joka voidaan toimittaa myös suoraan lahjan saajalle. Yhdellä eurolla saa kaksi neliötä ikimetsää.

Aineeton lahja on parhaimmillaan eettinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto. Joululahjaideoita.
Aineeton lahja on parhaimmillaan eettinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto.

4. Eläinkoulutus.fi jäsenyys

Anna lahjaksi jäsenyys Eläinkoulutus.fi sivustolle. Eläinkoulutus.fi jäsenyydellä saa käyttöön uusiin artikkeleihin liittyvää lisämateriaalia, kuten paljon käytännön ohjeita kouluttamiseen ja aktivointiin, sekä selkeitä tee näin -ratkaisuja lähinnä videoiden muodossa.

Voita valita jäsenyyden keston itse. Esimerkiksi kuukauden Plus-jäsenyys maksaa 9,99 € ja vuoden Maxi-jäsenyys 59,99 €. Eläinkoulutus.fi on eläinten käyttäytymisneuvoja Jaana Pohjolan sivusto.

5. Lahjoitus saimaannorpalle

Muista luonnonystävää lahjoittamalla lahjansaajan puolesta kertalahjoitus saimaannorppien suojeluun ja suojele samalla maailman uhanalaisinta hyljettä sukupuutolta. Lahjoitus saimaannorpalle on yksi Suomen Luonnonsuojeluliiton aineettomista joululahjoista.

Vaihtoehtoisesti voit valita kertalahjoituskohteeksesi uhanalaisten lajien suojelun, elinympäristöt kuten metsät, suot ja vedet, ilmastotyön tai tehdä yleislahjoituksen Suomen luonnolle. Voit ladata lahjansaajalle diplomin tai sähköisen joulukortin, joilla voit kertoa aineettomasta joululahjasta.

Kerro lisää ideoita kommenteissa

Tässä oli minun kymmenen aineetonta joululahjaideaani koiraharrastajalle. Alun pähkäilyn jälkeen ideoista tuli suorastaan runsaudenpula. Miltä kuulostaisi personoitu videotervehdys koiraharrastajan suosikkimuusikolta Memmo.fi sivuston kautta tai Finnairin virtuaalilento Rovaniemelle, jonka tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan tukemaan Unicefin työtä koronapandemian vaikutuksista kärsivien lasten hyväksi? Lemmikkieläinlauman omistajana ilahtuisin suuresti myös kotisiivouslahjakortista.

Olisiko sinulla lisää aineettomia lahjaideoita, jotka voisit jakaa muille kommenteissa? Tai ehkä itsetehtyjä DIY lahjaideoita, joita näppärä tee se itse -tekijä ehtisi vielä toteuttamaan ennen joulua? Kerro lisää ideoita kommenteissa!

Yksi helppo ja edullinen itsetehty lahjaidea on esimerkiksi koirien narulelut. Löydät helpon ohjeen narulelujen tekoon täältä: Helppo ohje: koirien narulelut. Lisää joululahjaideoita löydät tästä blogikirjoituksesta: Joululahjaideoita koiraharrastajalle osa 1/2.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: