Meidän viiden pitkäkarvaisen collietytön lauma syö hyvällä ruokahalulla Racinel Nordic koiran täysravintoa ja vaihtelevasti lisukkeita sen ohessa. Näin omistajan näkökulmasta usean eri-ikäisen collien isohkossa koiralaumassa on todella kätevää, että saman koiranruokamerkin valikoimista löytyy vaihtoehtoja pennuista työkoiriin ja senioreihin. Kaiken ikäisille ja aktiivisuustasoisille löytyy oma vaihtoehto. On lisäksi todella positiivista, että nämä koirien täysravinnot on valmistettu lähellä Pohjoismaissa, pääosin Pohjoismaisista raaka-aineista, eivätkä ne sisällä yleisesti yliherkkyyksiä aiheuttavia ainesosia.

Meidän collielauma syö Racinel Nordic koirien täysravintoa.
Meidän pitkäkarvaisten collieiden lauma syö Racinel Nordic -täysravintoa. Vappu ja Sansa syövät Racinel Nordic Adulttia, Kaisla Racinel Nordic Sport & Agilityä ja Riemu ja Fiona Racinel Nordic Senioria.

Kaupallinen yhteistyö: Tämä blogikirjoitus on tehty yhteistyössä Racinelin kanssa ja tuotteet on saatu.

Aikuisille koirille Racinel Nordic Adult Chicken

Aikuiset ja aktiivisuustasoltaan tyypilliset pitkäkarvaiset collieni Sansa (6 vuotta) ja Vappu (5 vuotta) syövät suurimman osan vuodesta Racinel Nordic Adult Chicken täysravintoa. Se on viljaton, runsaasti proteiinia sisältävä täysravinto, joka on valmistettu Tanskassa ja jonka raaka-aineet tulevat pääasiassa Pohjoismaista. Racinelin aikuisten koirien täysravinto on täysin viljaton, maissiton, soijaton ja gluteeniton kana- ja siipikarjapohjainen täysravinto.

Adult-täysravinnolla on meidän laumassa hyvä sulavuus ja maistuvuus. Ja mikä parasta collieideni turkit ja iho voivat hyvin, vatsat toimivat, koirien tassunpohjat eivät punerra, eikä niillä ole mitään yliherkkyysoireita.

28 % proteiinia, 16 % rasvaa

Seniori-ikäisille Racinel Nordic Senior Chicken

Pitkäkarvaisista collieistani seniori-ikäiset Riemu (9 vuotta 8 kuukautta) ja Fiona (10 vuotta 10 kuukautta) syövät seniori-ikäisen koiran terveyttä tukevaa täysravintola Racinel Nordic Senior Chicken. Se on viljaton täysravinto, joka sisältää aikuisruokaa vähemmän kaloreita. Tämä on tosi hyvä juttu steriloitujen colliemummojen kohdalla, joiden aktiivisuustaso on jo vähentynyt ja aineenvaihdunta hidastunut. Mummocollieiden kanssa on erityisen tärkeää varoa ylipainoa. Lisäksi senioriruoka sisältää glukosamiinia, kondroitiinia ja omega-3-rasvahappoja, jotka tukevat nivelten terveyttä.

25 % proteiinia, 12 % rasvaa

Pennuille Racinel Nordic Puppy Chicken

Pennut sekä kantavat ja imettävät nartut ruokin Racinel Nordic Puppy Chicken täysravinnolla. Olen käyttänyt sitä kahden Riemumielen colliepentueen verran ja kokemukset ovat positiivisia. Tämä penturuoka maistuu sekä emälle että pennuille ja vatsat voivat hyvin. Pentueet ovat kasvaneet terveinä ja hyvinvoivina. Näiden kokemusten perusteella aion jatkossakin ruokkia pentueet Racinelin täysravinnolla.

30 % proteiinia, 15 % rasvaa

Aktiivisille harrastuskoirille Racinel Nordic Sport & Agility

Toisinaan erityisen aktiivisena harrastuskautena voi tarvita normaalia täysravintoa jytympää ruokaa. Silloin valitsen Racinel Nordic Sport & Agility. Olen syöttänyt sitä kausiluontoisesti yhden tai kaksi säkkiä talven kylmimpään pakkasaikaan erityisen aktiivisille harrastuskoirille. Tällä hetkellä Kaisla (4 vuotta) syö Sport & Agilityä yhden säkin verran, jonka jälkeen siirrän sen takaisin saman valmistajan Adult-ruokaan. Sport & Agility on aktiivisen ja urheilevan runsas proteiininen täysravinto, jossa on mukana muun muassa glukosamiini, kondroitiini ja omega-3-rasvahapot nivelten terveyden hyväksi. Normaalin aktiivisuuden kaudella tavallinen kevyempi Adult-ruoka on riittänyt omien koirieni tarpeisiin mainiosti.

32 % proteiinia, 17 % rasvaa

Se helpoin ruokintavaihtoehto

Kirjoitin pari vuotta sitten blogiin jutun: Miten ruokin omat koirani? Kovin paljon ei ole muuttunut niistä ajoista, mutta tuon jutun kirjoittamisen jälkeen olen siirtynyt entistä enemmän kuivamuonapohjaiseen täysravintoruokintaan. Kuivamuonavoittoinen ruokinta on isomman koiralauman kohdalla ylivoimaisesti helpoin ruokintatapa, joka tulee pidemmällä aikavälillä myös edullisimmaksi. Täysravinto sisältää kaiken tarvittavan.

Olen ruokkinut pitkäkarvaiset collieni Racinelin täysravinnoilla vuodesta 2018 eli jo neljän vuoden ajan. Uudistunut Racinel Nordic toimii meidän collielaumassa erittäin hyvin ja jatkan sillä edelleen tästä eteenpäin. En näe mitään syytä vaihdella koirien eri ruokamerkkien välillä sen jälkeen, kun se sopiva ruoka on löytynyt. Tämä on meidän pitkäkarvaisten collieiden luottoruoka.

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Racinel Nordic!

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Racinelille!

Vastaa