Kotimainen, paikallinen, viljaton ja avainlipputuote. Jos koiran herkut ovat kaikkea tätä, ollaan oikeilla jäljillä ja tätä tarjoaa Tessu, jonka tehtaanmyymälässä vierailin heinäkuussa. Tessu on kotimainen yritys, joka tuottaa ja myy koirien kuivaherkkuja, puruluita ja raakaruokaa. Useat Tessun tuotteet sopivat myös kissoille. Sain suosituksen käydä visiitillä tehtaanmyymälässä samalla kun lomailin Itä-Suomessa ja tämä täytyi ilman muuta toteuttaa. Päätin lisäksi tehdä vierailusta lyhyen jutun tänne blogiin.

Tätä blogikirjoitusta ei ole tehty yhteistyössä eikä siitä ole sovittu yrityksen kanssa vaan maksoin tuotteet itse.

Tessu koiranruoka tehtaanmyymälä.
Suuntasin eräänä kauniina kesäpäivänä kohti Suhmuraa ja Tessu-tehtaanmyymälää. Olin hieman yllättynyt siitä, että Tessun tuotanto ja tehtaanmyymälä sijaitsee juuri Suhmurassa. Onhan kyseessä pieni vain noin tuhannen asukkaan kylä, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Joensuusta Lappeenrannan suuntaan. Navigaattori löysi perille ilman ongelmia ja jätin auton pihaan. Tehtaanmyymälä sijaitsee punaisessa puuverhoillussa rakennuksessa, joka on tuotantolaitoksen yhteydessä.
Tessu koiranruoka tehtaanmyymälä.
Astuin sisään pieneen Tessu-tehtaanmyymällään. Pienessä siistissä myymälässä oli myynnissä runsas määrä erilaisia lemmikkien kuivaherkkuja, puruluita ja raakaruokaa. Valikoimissa oli Tessu tuotteiden lisäksi muun muassa RAUH!-puruluita ja Jeppe-kuivamuonaa. Hyllyt pursuivat vaihtoehtoja ja valitsin ostoskoriin erilaisia kuivia koirien herkkuja ja puruluita. Minua neuvoi myymälässä ystävällinen myyjä ja paikalla oli lisäkseni yksi toinen asiakas. Kysyin myyjältä luvan siihen, että otin valokuvan myymälän sisätiloista.
Tessu koiranruoka tehtaanmyymälä.
Ostin Tessu-tehtaanmyymälästä koirilleni pussillisen erilaisia kuivaherkkuja ja Tessu-kestokassin. Lähtöhetkellä piti tietenkin vielä napata valokuva minusta ja Riemusta ulko-ovella. Koirat eivät pääse hygieniasyistä sisälle tehtaanmyymälään, joten Riemu odotti kiltisti ulkopuolella sen ajan, kun shoppailin sisällä.
Tessu koiranruoka
Kotimaiset Tessu-herkut ja kotimaiset collietytöt Riemu ja Vappu metsämättäällä. Ostin koirille muun muassa broilerinlihalastuja, naudanlihalastuja, naudanmahalastuja, broilerin kauloja, broilerin sydäntä ja naudanmahatikkuja sekä puruluurullia. Kaikki ostamani tuotteet ovat kotimaisia avainlipputuotteita, ja lihan alkuperä on luonnollisesti Suomi. Tuotteet ovat lisäksi lisäaineettomia ja viljattomia. Ne on pakattu näppäriin uudelleensuljettaviin ja kierrätettäviin tuotepusseihin.
Tessu koiranruoka
Tessun broilerinlihalastusta voi murtaa pienempiä paloja ja niitä voi antaa koiralle koulutuspalkkioina. Kuvassa on broilerinlihalastu kokonaisena, josta Riemu odottaa kärsivällisesti osuuttaan.
Tessu koiranruoka
Tessun naudanmahatikku oli tuotteista Riemun suosikki. Tikuista saa helposti murrettua pienempiä paloja.

Käytin ostamani Tessu-herkut koirien toko- ja rally-tokotreeneissä ja retkillä herkkupalkkioina ja annnoin kissoillekin pari broilerin kaulaa. Sekä colliet että kissat totesivat tuotteet herkullisiksi, joten aion ehdottomasti käydä ostoksilla tehtaanmyymälässä jatkossakin kun reissaan Itä-Suomessa. Tuotteita myydään tehtaanmyymälän lisäksi ainakin Joensuun seudun elintarvikekaupoissa, joten kannattaa pitää silmät auki, jos käyt siellä suunnalla koirien herkkuostoksilla.

Ajattelin, että olisi hauska idea bongailla jatkossakin lemmikkieläintuotteiden tehtaanmyymälöitä kotimaanmatkailun yhteydessä, joten ehkä kirjoittelen vastaavanlaisia juttuja blogiin joskus uudestaankin.

2 thoughts to “Vierailulla Tessu-tehtaanmyymälässä

  • Niemennokan nelijalkaiset

    Kiva kauppa ja paljon herkullisia ostoksia!

    Vastaa
  • Katja

    Todella paljon erilaisia ja herkullisia tuotteita. Suosittelen!

    Vastaa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: