Kaupallinen yhteistyö: Racinel ja Best Friend

Raskasta työtä, mutta jonkun tää on tehtävä! Mitä, eikö näitä kaikkia ollut tarkoitus syödä kerralla?!

Riemu-collie 8 vuotta

“Riemu testaa” -osiossa on tällä kertaa vuorossa kaksi erilaista puruluuta: Racinel Skin&Coat purupatukka ja Racinel Superfood purupatukka. Riemulle tämä testijakso oli erityisen mieleinen. Tämä blogikirjoitus on tehty yhteistyössä ja sain tuotteet ilmaiseksi blogiarviointia varten.

Riemu testasi näitä kahta superfood puruluuta noin kahden kuukauden testijakson ajan, helmikuun alusta maaliskuun loppuun asti. Testijakson aikana Riemu nautiskeli yhden tai kaksi puruluuta joka ikinen päivä ja oli erittäin tyytyväinen testaajan rooliinsa.

Racinel Superfood ja Racinel Skin&Coat purupatukat testissä
Riemun sai testattavaksi Racinel Skin&Coat ja Superfood purupatukat.

Pureskelu on koiran perustarve

Riemu on saanut erilaisia puruluita enemmän tai vähemmän säännöllisesti pikkupentuajoista asti. Se on nyt 8-vuotias pitkäkarvainen collie ja nyt kun se alkaa olla veteraani-iässä hampaiden terveyteen kiinnitetään erityisesti huomiota. Huomioin Riemun syömät puruluut vähentämällä hieman päivittäisen ruoan määrää. Riemu on melko ahne koira, jolla ei ole minkäänlaisia allergioita tai yliherkkyyksiä.

Koiralle pitää antaa turvallista pureskeltavaa säännöllisesti, koska pureskelu yksi koiraeläimen perustarpeista. Se rentouttaa koiraa ja ylläpitää hammasterveyttä. Erilaisia puruluita on runsaasti tarjolla ja omistajan täytyy valita juuri omalle koiralleen parhaiten sopiva puruluu. Siihen vaikuttaa muun muassa koiran koko, puruvoima, hampaiden kunto, mieltymykset ja mahdolliset allergiat.

Racinel puruluuvalikoimasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kaiken kokoisille ja kaiken rotuisille koirille. Puruluiden raaka-aineet tulevat EU:n alueelta. Tuotteiden pääraaka-aineena käytetyt naudannahat tulevat Saksasta, Itävallasta, Tsekeistä ja Alankomaista. Naudat on teurastettu EU:ssa ja naudannahat ovat elintarvikelaatuisia.

Racinel Skin&Coat purupatukka

Ensimmäiseksi Riemu testasi Racinel Skin&Coat purupatukoita, jotka on puristettu kalan muotoon ja joiden ympärillä on lohennahkaa. Tämä purupatukka näyttää hauskalta ja myös maistui Riemulle erittäin hyvin. Yhden Skin&Coat purupatukan syömiseen Riemulla meni noin 10 minuuttia. Racinel Skin&Coat purupatukoissa on mieto kalanhaju, jota en itse kokenut häiritseväksi.

Racinel Skin&Coat purupatukka. Racinel puruluut.
Racinel Skin&Coat Riemun testissä.

Racinel Skin&Coat purupatukat sisältävät omega-3 ja omega-6 rasvahappoja norjalaisesta lohennahasta. Rasvahapot edesauttavat ylläpitämään turkin ja ihon hyvinvointia. Lohennahkasta irtoavien suomujen vuoksi Racinel Skin&Coat sotkee hieman alustoja, joten koiran ei kannata antaa syödä niitä parhaiden mattojen päällä.

Juuri sopivasti testijakson aluksi Riemu aloitti voimakkaan karvanlähdön. Nyt testijakson päätyttyä Riemu on kevyessä kesäturkissa, mutta toivottavasti lisäomegat antoivat puhtia uuden turkin kasvattamiseen. Riemun iho on testijakson päätteeksi terve ja hilseetön sekä turkki erityisen kiiltävässä kunnossa.

Koostumus: naudannahat 89,0%, lohennahat 10,0%, naudansiitin 1,0%.

Racinel Skin&Coat purupatukka. Racinel puruluut.
Erinomaista, tuumaa Riemu Racinel Skin&Coatista.

Racinel Superfood purupatukka

Racinel Superfood purupatukka sisältää muun muassa marjajauhetta, jossa on runsaasti terveellisiä polyfenoleita ja flavonoideja. Polyfenoleilla ja flavonoideilla on havaittu olevan terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia kuten tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Riemu söi purupatukat aina ulkona pihalla, joten en huomannut, että niistä olisi irronnut väriä marjajauheen vuoksi.

Racinel Superfood purupatukka. Racinel puruluut.
Racinel Superfood Riemun testissä.

Racinel Superfood rouhepatukat maistuivat Riemulle hyvin. Riemu pureskeli ne aika nopeasti ja yhden purupatukan parissa sillä meni vajaat viisi minuuttia. Riemun kokoiselle koiralle nämä purupatukat ovat hieman liian nopeasti pureskeltavia, jotta niillä olisi kunnollista vaikutusta hammasterveyteen. Racinel Superfood purupatukat olivat miedon tuoksuisia.

Koostumus: Naudannahat 95,5%, naudanmaha 2,0%, marjamix (mustikka, karpalo, vadelma) 1,5%, naudansiitin 1,0%.

Racinel Superfood purupatukka. Racinel puruluut.
Hyvin maistuu tämäkin, tuumii Riemu Racinel Superfoodista.

Riemu testaa -yhteenveto Racinelin puruluista

Riemu sai kahden kuukauden testijakson aikana pureskeltavakseen yhden tai kaksi Racinelin purupatukkaa päivässä. Sille on kertynyt hammaskiveä jonkin verran ja siihen purupatukat eivät suuresti vaikuttaneet, joten käymme poistattamassa hammaskiven kevään aikana eläinlääkärillä. Säännöllinen pureskelu on varmasti hyödyksi sen ienterveydelle ja uskon, että siitä on hyötyä myös stressinhallinnassa. Lisäksi rasvahapoista on hyötyä turkinvaihdon yhteydessä.

Racinel Superfood ja Racinel Skin&Coat purupatukat. Racinel puruluut.
Riemu testasi kahden kuukauden aikana Racinelin Superfood ja Skin&Coat purupatukoita.

Mistä pidin:

Racinel Skin&Coat ja Racinel Superfood purupatukat maistuivat molemmat Riemulle erittäin hyvin ja se odotti innolla päivittäistä pureskeluhetkeä. Tästä pitää ottaa säännöllinen tapa! Oma suosikkini näistä tuotteista oli Racinel Skin&Coat, koska Riemulla meni selvästi pidempi aika sen parissa.

Kumpikaan tuotteista ei aiheuttanut Riemulle minkäänlaisia yliherkkyysoireita tai närästystä, tosin sillä ei ole kumpaankaan taipumusta. Riemu ei osoittanut tuotteisiin kyllästymistä testijakson aikana.

Mitä kehitysehdotuksia:

Molempien testattujen purupatukoiden kohdalla toivoisin, että niiden pureskeluun kuluisi reilusti pidempi aika. Mutta Racinelin valikoimista löytyy varmasti myös suurempia ja voimakkaampaa puruvoimaa vaativia puruluita, joista on puruiloa pidemmäksi aikaan Riemun kokoiselle koiralle. Jatketaan siis testaamista edelleen.

Kenelle suosittelen:

Suosittelen molempia Racinelin purupatukoita kokeiltavaksi kaikenlaisille pienille ja keskikokoisille koirille. Meillä Racinel puruluut olivat hittituotteita. Närästyksestä kärsivän koiran kohdalla on hyvä tarkkailla, tuleeko esimerkiksi kalannahasta närästysoireita. Muistathan aina valvoa koiraa, kun se pureskelee puruluuta.

Racinel Skin&Coat purupatukka. Racinel puruluut.
Riemu kiittää mieluisesta testijaksosta Racinelia ja Best Friend Grouppia!

Mitä puruluita annat koirallesi?

Mitä puruluita sinä annat omalle koirallesi? Entä annatko puruluita säännöllisesti? Kerro omia kokemuksiasi ja mielipiteesi kommenteissa!

Nam ja röyh! Olipa herkullista! Saisko lisää?

Riemu-collie 8 vuotta

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: