Kaupallinen yhteistyö: Edgard & Cooper

Kahdeksanvuotias pitkäkarvainen collie Riemu sai mahdollisuuden testata Edgard & Cooperin makupalatuotteista herkkupaloja ja herkkuliuskoja toukokuun aikana. Tämä testaajan pesti oli taas Riemulle erittäin mieleinen ja se pääsi testaamaan makupaloja tositilanteissa kevään toko- ja rally-tokotreeneissä palkkioherkkuina. Tämä blogikirjoitus on tehty yhteistyössä ja sain tuotteet ilmaiseksi blogiarviointia varten.

Makupaloilla on merkitystä

Treenaan Riemun kanssa melko aktiivisesti ja makupaloja kuluu koiraa palkatessa suht runsaasti. Arvostan koiran herkkujen osalta helppoutta ja sitä, että herkut ovat jo valmiiksi pieninä pehmeinä paloina, mutta myös herkkujen terveellisyyttä. En halua syöttää Riemulle makupaloina mitään epäterveellistä tai turhia väri- ja lisäaineita, joten palkkionamujenkin valinnalla on merkitystä.

Olen joskus kiireessä ostanut hyväntuoksuisia uusia riistamakupaloja koirille ja kun tutkin niiden sisältöä tarkemmin kotona, yllätyin. Ne eivät nimittäin sisältäneet tarkemmin katsottuna yhtään lihaa vaan pelkästään keinotekoisia makuaineita, tuoksua ja liha-aromeja. Sellainen ei voi olla terveellistä koiralle, joka on lihansyöjä. Onneksi Edgard & Cooperin tuotteissa tämä on huomioitu.

Tyytyväinen testaaja odottaa kärsivällisesti testin alkua.

Edgard & Cooperin tuotteet eivät sisällä keinotekoisia makuaineita, lintujen höyheniä, nokkia tai vastaavaa täyteainetta vaan sen sijaan aitoa lihaa ja luonnollisia raaka-aineita. Pidän siitä, että yritys on huomioinut toiminnassaan myös ympäristöasiat. Edgard & Cooperin valikoimasta löytyy esimerkiksi 100 % luomutuotettuja ruokia, kuivamuonien pakkausmateriaali on 100 % biohajoavaa, pakkausten printit on printattu vesipohjaisilla musteilla, eivätkä pakkausmateriaalit sisällä muovia.

Edgard & Cooper herkkuliuskat

Riemu sai testattavaksi kolmea eri Edgard & Cooper herkkuliuskaa: naudanlihaa, kanaa ja lammas-naudanlihaa. Nämä herkkuliuskat ovat lihaisia ja täyttä tavaraa, eivätkä sisällä turhaa höttöä kuten viljaa. Niiden rakenne on kuiva ja keksimäinen. Niistä on helppo murtaa sopivia makupaloja koiralle ja ne pysyvät murentaessa melko hyvin koossa eivätkä murustu liikaa taskun pohjalle. Niissä on mieto lihaisa tuoksu ja kaikki kolme makuvaihtoehtoa maistuivat Riemulle erittäin hyvin.

Riemu sai testattavaksi kolmea eri Edgard & Cooper herkkuliuskavaihtoehtoa.

Varsinaisiksi treenimakupaloiksi nämä herkkuliuskat eivät sovi minun omaan käyttööni murentamistarpeen vuoksi, koska haluan, että treeneissä makupalat ovat jo valmiiksi näppärinä pieninä pehmeinä paloina. Olen lisäksi aika höveli makupalojen määrän kanssa, niitä menee paljon per treeni.

Luulen siis, että näitä herkkuliuskoja kuluisi minulla treenikäytössä aika monta pakettia yhtä treeniä kohden ja se tulisi pidemmän päälle turhan kalliiksi. Sen sijaan herkkuliuskat ovat erinomaisia esimerkiksi koiran retkieväinä pitkillä vaelluksilla metsässä. Helppo nakata mukaan reppuun eikä paina paljon. Täytyypä kokeilla tulevana kesänä!

Riemun testissä kananlihaa sisältävä herkkuliuska.

Lisään alle testaamieni herkkuliuskojen koostumukset, joista jokainen voi huomata, että nämä ovat aitoa tavaraa. Yksi 25 gramman herkkuliuska maksaa noin 1,99 € ostopaikasta riippuen eli hintakin on ihan kohtuullinen.

Tässä kananlihaa sisältävän herkkuliuskan (25 g) koostumus: kana 84,5 %, peruna, glyseroli (rapsiöljystä), kivennäiset, omena 0,67 %, karpalo 0,67 %, porkkana 0,67 %. Viljaton.

Tässä naudanlihaa sisältävän herkkuliuskan (25 g) koostumus: nauta 84,5%, peruna, glyseroli (rapsiöljystä), kivennäiset, bataatti 0,67%, parsakaali 0,67%, karpalo 0,67%. Viljaton.

Tässä lampaan- ja naudanlihaa sisältävän herkkuliuskan (25 g) koostumus: nauta 60%, lammas 25%, peruna, glyseroli (rapsiöljystä), kivennäiset, punajuuri 0,67%, omena 0,67%, porkkana 0,67%. Viljaton.

Edgard & Cooper herkkupalat

Herkkuliuskojen lisäksi Riemu sai testattavaksi kahta eri Edgard & Cooper herkkupalaa: lammas- ja naudanlihapaloja sekä ankka- ja kanapaloja. Tuotteissa on mieto tuoksu ja ne ovat puolipehmeitä pieniä herkkupaloja. Nämä herkkupalat sopivat erinomaisesti treenimakupaloiksi eivätkä ne sotke treeniliivin taskun pohjalla. Koostumus on kuivahko ja puolipehmeä.

Riemu sai testattavaksi kahta eri Edgard & Cooper herkkupalavaihtoehtoa.

Treenimakupalat ovat yleensä koiralle sitä maistuvampia, mitä kosteampi ja pehmeämpi koostumus niissä on, mutta aivan kaikissa palkkatilanteissa ei tarvita sitä yli kaiken menevää superherkkua eikä se ole aina käytännöllinen. Superherkku voi joskus jopa häiritä koiran keskittymistä.

Nämä Edgard & Cooperin miedontuoksuiset herkkupalat sopivat mainosti peruspalkaksi vaikkapa tokon tekniikkatreeneihin. Niitä voisi käyttää esimerkiksi makupala-automaatissa, jossa ne säilyttävät hyvin koostumuksensa. Herkkupalat maistuivat Riemulle hyvin ja ne ovat valmiiksi sopivan kokoisissa pienissä pätkissä, joista ne voi tarvittaessa murentaa sormin vielä puolet pienemmäksi.

Riemun testissä lammasta ja naudanlihaa sisältävät herkkupalat.

Lisään alle herkkupalojen koostumukset ja yksi 50 gramman herkkupalapussi maksaa noin 3,99 € ostospaikasta riippuen. Täyttä tavaraa nämäkin ja kohtuullisen hintaisia.

Tässä lammas- ja naudanlihapalojen koostumus: nauta 59,7%, lammas 25%, peruna, glyseroli (rapsiöljystä), kivennäiset, päärynä 1%, omena 1%. Lisäaineet: hapettumisenestoaineet. Viljaton.

Tässä ankka- ja kanapalojen koostumus: kana 70%, ankka 14,8%, peruna, glyseroli (rapsiöljystä), kivennäiset, kurpitsa 1%, banaani 1%. Lisäaineet: hapettumisenestoaineet. Viljaton.

Riemu testaa -yhteenveto Edgard & Cooper makupaloista

Tällä hetkellä meidän Edgard & Cooper herkkujen testijakso on jo ohi ja sen lopputuloksena voin suositella näitä makupalatuotteita muillekin palkkionamuiksi. Niitä voi ostaa esimerkiksi Mustista ja Mirristä ja Peten Koiratarvikkeesta tai ne voi tilata suoraan Edgard & Cooperin verkkokaupasta. Kaikissa tuotteissa oli Riemulle hyvä maistuvuus. Mikään niistä ei myöskään aiheuttanut Riemulle minkäänlaisia vatsaongelmia eikä närästystä.

Erityisesti pidin Edgard & Cooperin herkkupaloista, joita oli kätevä antaa Riemulle treeneissä palkkana. Niiden mieto tuoksu ja maistuvuus oli sopiva sellaisiin palkkatilanteisiin, joissa en tarvitse erityisen voimakkaasti tuoksuvaa superherkkua. Superpalkaksi voisin käyttää esimerkiksi Edgard & Cooperin koiran märkäruokia ja niistä minua kiinnostaa erityisesti luomuvaihtoehdot. Herkkuliuskat sen sijaan koin hieman hankaliksi omassa treenikäytössäni ja käyttäisinkin niitä jatkossa mieluiten esimerkiksi koirien retkieväinä. Siihen ne ovat juuri sopivia.

Riemun lisäksi myös muut collietyttöni pääsivät maistelemaan Edgard & Cooperin herkkuja ja kaikki totesivat, että erittäin hyvin maistuu, nam!

Riemu ja kaverit kiittävät Edgard & Cooperia mieluisesta testijaksosta!

Vastaa