Nyt ollaan jännän äärellä! Joku on jo ehkä ehtinytkin huomata, että olen ihan lähiaikoina julkaissut nettisivuillani ensi vuoden molemmat Riemumielen pitkäkarvaisen collien pentuesuunnitelmani suuren innostuksen ja odotuksen merkeissä. Suunnitelmia on tällä kertaa vieläpä kahdelle pentueelle, joista ensimmäinen sijoitustytölle Roselle ja toinen meidän omalle Sansalle.

Molemmat suunnitelmat on tehty erityisesti monipuolisen harrastuscollien ominaisuuksia painottaen ja pentueiden taustalla on pitkäkarvaisissa collieissa keskimääräistä enemmän harrastustuloksellisia koiria. Odotan, että pentueihin voisi syntyä potentiaalisia harrastuskavereita monenlaiseen menoon. Jos kiinnostus heräsi, voit lukea lisää painavaa faktatietoa pentueista sivulta Pentuja.

Rosen ja Kelmin pentusuunnitelma

Ensimäinen pentusuunnitelmani ensi vuodelle on Rosen ja Kelmin pentue alkuvuodelle tai keväälle 2022 riippuen juoksujen ajankohdasta. Aktiivisesti muun muassa rally-tokoa ja tokoa harrastava Rose (RTK4 BH toko AVO1 Riemumielen Tulen Ja Jään Laulu) asuu sijoituskodissa Lohjalla. Se on minulla kotona asuvan Sansan (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) tytär Sansan toisesta pentueesta. Urosvalintani Roselle on jo takuulla rodun parissa monelle ennalta tuttu Kelmi (HK3 JK1 PAIM1 PAIM-E RTK3 TK2 Vepe sove1 Scottail Your Mischief Managed), joka ei juuri esittelyjä kaipaa.

Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä Rosen ja Kelmin yhdistelmä toteutuessaan tuo tullessaan. Voit tiedustella lisää tästä pentueesta erityisesti, jos etsit pitkäkarvaisesta colliesta harrastuskaveria monipuoliseen menoon. Rosesta voit lukea lisää sen omalta sivulta Rose ja yhdistelmästä lisää täältä: Rosen ja Kelmin pentue.

Sansan ja Ferron pentusuunnitelma

Toinen pentusuunnitelmani on ensi keväälle Rosen emälle Sansalle ja tricoloururokselle Ferrolle (RH-T V BH agi 1. lk RTK1 toko ALO1 Twilight Moon Plainly Perfect). Sansa (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) on kantanarttuni, jolla on ennestään kaksi pentuetta kahden erisukuisen uroksen kanssa. Olen molempiin Sansan aiempiin pentueisiin erittäin tyytyväinen ja Sansa on ollut jalostusnarttuna painonsa arvoinen kultaa, joten uskalsin lähteä suunnittelemaan Sansalle kolmatta ja samalla sen viimeistä pentuetta.

Ferro on viranomaistarkastettu pelastuskoira eli aika harvinaislaatuinen tyyppi collierodun parissa. Sen isä on upea Dani (HK3 Ruffenuff Fokker Fellowship), joka on myös minun ensimmäisen pentueeni emän eli Riemun (FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist) isä. Olen aina ihaillut Dania ja surrut sitä, etten saanut suoraa jatkoa Riemun ensimmäisen ja ainoan pentueen kautta. Jos tämä suunnitelma toteutuu, saan yhdistelmän kautta Riemun tuttua sukutaustaa sukutauluihini jatkossakin.

Sansa on kahden ensimmäisen pentueensa perusteella hyvä luonne-, terveys- ja ulkonäköperiyttäjä. Harrastustuloksiakin sen pentueissa on keskimääräistä enemmän. Tuloksia on esimerkiksi virallisista paimennuskokeista, rally-tokosta, tokosta ja näyttelyistä, joista 2 SERTiä ja ROP-sijoitus. Sansan aiempien pentueiden koirat ovat nyt 4- ja 2,5-vuotiaita ja tähän mennessä kaikki ovat olleet perusterveitä sekä kaikki luustoltaan terveystutkitut koirat on todettu terveiksi. Sansasta voit lukea lisää sen omalta sivulta Sansa ja yhdistelmästä lisää täältä: Sansan ja Ferron pentue.

Toiveissa monipuolisia harrastuskavereita

Olen ensisijaisesti aktiivinen koiraharrastaja, joka harrastamisen ohessa myös kasvattaa ja uskonkin, että minulla on eniten annettavaa koiraharrastuksista aidosti kiinnostuneille kodeille. En luonnollisestikaan oleta, että pentueen jokainen yksilö päätyy aktiivisesti harrastavaan kotiin ja pentueiden sisälläkin on aina luonteiden osalta vaihtelua. Joka tapauksessa pentueet on suunniteltu nimenomaan monipuolisen harrastuskoiran ja rodunomaisen pitkäkarvaisen collien ominaisuudet tiiviisti mielessä, enkä usko, että tulevat pennut ovat tyytyväisiä pelkkinä sohvakoirina, vaan ne tarvitsevat sopivasti tekemistä, liikuntaa ja virikkeitä.

Toivon, että uudet kodit huomioivat sen, että erityisesti pennun ja nuoren koiran kouluttaminen on aikaa vievää eikä se ole aina helppoa. Haasteitakin tulee väistämättä vastaan vilkkaiden ja tekemisenhaluisten koirien kanssa. On tärkeää huomioida, että vaikka koirien suvuissa on paljon harrastustuloksellisia koiria, tuloksia ei tule millekään koiralle ilmaiseksi ilman omistajan vahvaa omaa panostusta, aitoa mielenkiintoa ja innostusta juuri oman koiran kouluttamiseen. Kasvattajana en vie kädestä pitäen ketään harrastuskentille, mutta autan ja neuvon uusia koteja harrastusten osalta mahdollisuuksien ja osaamiseni mukaisesti.

Odotan molempia pentueita innolla ja voit ottaa rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut yhdistelmistä. Vastaan mielelläni kaikkiin asiallisiin tiedusteluihin ja lisäkysymyksiin. Pidän peukut visusti pystyssä, että molemmat suunnitelmat toteutuvat!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: