Sansan ja Ferron pentue vuodelle 2022

Toinen Riemumielen pentusuunnitelma alkuvuodelle 2022 on Sansalle (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) ja Ferrolle (BH RH-T V RTK1 Agi1 Twilight Moon Plainly Perfect). Odotan Sansan juoksuja alkavaksi maaliskuussa 2022. Tämä pentue on siis toiveissa alkukevääksi. Voit tiedustella lisätietoa tästä pentueesta, mutta varsinaisia varauksia en ota vastaan ennen pentujen syntymää. Tämän yhdistelmän pennut tulevat olemaan turkinväriltään soopeleita.

Lisätietoja Sansan ja Ferron yhdistelmästä

Sansa KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä
Sansan oma sivu

Sansan perustiedot:

Väri: soopeli
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Selkä: VA0, LTV1
Sydän: ei sivuääniä
Näyttelyt: AVO ERI
Geenitestitulokset: DM kantaja, MDR1 kantaja, CEA kantaja

Rally-toko: RTK3-koulutustunnus
Hyväksytty paimennustaipumuskoe
MH-luonnekuvaus suoritettu (laukaukset 5)

Lisätietoa Sansasta:

Sansa on vilkas, tekemisenhaluinen ja leikkisä vauhdikas 6-vuotias soopelinvärinen collienarttu, jolla on erittäin hyvä ruokahalu. Se ei ole erityisen kiinnostunut vieraista ihmisistä, mutta on luonteeltaan ystävällinen ja kiltti. Sansa on perusterve koira, jolla ei ole alusta-arkuuksia. Harrastan Sansan kanssa noseworkkia, tokoa ja rally-tokoa, jossa sillä on oikeus kilpailla mestariluokassa.

Sansa on suorittanut hyväksytysti Suomen Collieyhdistyksen epävirallisen paimennustaipumuskokeen 9 kuukauden iässä sekä virallisen paimennustaipumuskokeen (PAIM-T) 1-vuotiaana. Sansa on MH luonnekuvattu.

Sansa on synnyttänyt kaksi Riemumielen pentuetta: 22.2.2017 (Hurjasudet) ja 2.5.2019 (Game Of Thrones) ja oli erinomainen emä pennuilleen. Sen pennuissa on useita tuloksellisia ja harrastavia koiria.

Lue blogistani lisää Sansasta: Oodi Sansalle.

Ferro KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä

Ferron perustiedot:

Väri: tricolour
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat: B/B
Kyynärpäät: 0/0
Näyttelyt: JUN ERI, AVO EH
Geenitestitulokset: –

Hyväksytty BH-käyttäytymiskoe
Rally-toko: RTK1-koulutustunnus
TOKO: ALO1 x 2 ALO2 x1
Agility: kilpailee 1. lk
VIRTA eli Viranomaistarkastettu pelastuskoira
SPeKL: Perus- ja loppukoe haku
Peruskoe Jälki
Soveltuvuus- ja peruskoe rauniot
SPKL, kansainvälinen pelastuskoirakoe, rauniot: RH-T V
MH-luonnekuvaus suoritettu (laukaukset 1 eli ei häiriinny)

Lisätietoa Ferrosta omistajan kertomana:

Ferro on 5-vuotias tricoloururos. Se on luonteeltaan vilkas ja iloinen hulivili, aina tekemässä jäynää tavalla tai toisella. Paras tavara on varastettu tavara. Kun töihin lähdetään, aina lähdetään intoa puhkuen. Kaiken pitää tapahtua on nopeasti ja vauhdilla, hitaasti tekeminen ei ole Ferron mielestä ollenkaan mukavaa ja parasta on kun saa juosta tukka hulmuten.

Ferro toimii VAPEPAn eli vapaaehtoisen pelastuspalvelun apuna kadonneiden etsinnöissä ja on ollut mahtava nähdä miten mies ei väsähdä, sillä etsinnät voivat jatkua useiden tuntien ajan ennen kuin pääsee lepäämään. Ferron työmotivaatio on upea.

Ferro palkkautuu sekä lelulla että ruoalla ja käytänkin treenatessa molempia. Olen tehnyt Ferron kanssa raunioita, joten alusta-arkuutta ja laukausalttiutta Ferrolta ei löydy. Ferro on myös MH luonnekuvattu ja todettu sielläkin laukausvarmaksi.

Ferro jalostusuroslistalla

Yhdistelmän sukutaulu Suomen Collieyhdistyksen jalostustietojärjestelmässä: Sansa ja Ferro.

Ajatuksiani yhdistelmästä

Toinen pentusuunnitelmani on ensi keväälle Sansalle ja tricoloururokselle Ferrolle. Sansa (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) on kantanarttuni, jolla on ennestään kaksi pentuetta kahden erisukuisen uroksen kanssa. Olen molempiin Sansan aiempiin pentueisiin erittäin tyytyväinen ja se on ollut jalostusnarttuna painonsa arvoinen kultaa, joten uskalsin lähteä suunnittelemaan sille kolmatta ja samalla sen viimeistä pentuetta.

Sansa on kahden ensimmäisen pentueensa perusteella hyvä luonne-, terveys- ja ulkonäköperiyttäjä. Harrastustuloksiakin sen pentueissa on keskimääräistä enemmän. Tuloksia on esimerkiksi virallisista paimennuskokeista, rally-tokosta, tokosta ja näyttelyistä, joista 2 SERTiä ja ROP-sijoitus. Sansan aiempien pentueiden koirat ovat nyt 4- ja 2,5-vuotiaita ja tähän mennessä kaikki ovat olleet perusterveitä sekä kaikki luustoltaan terveystutkitut koirat on todettu terveiksi eli lonkat A tai B ja kyynärnivelet 0/0.

Ferron isä on upea Dani (HK3 Ruffenuff Fokker Fellowship), joka on myös minun ensimmäisen pentueeni emän eli Riemun (FI RTVA BH toko EVL3 agi 1. lk Ruffenuff Peppermint Twist) isä. Olen aina ihaillut Dania ja surrut sitä, etten saanut suoraa jatkoa Riemun ensimmäisen ja ainoan pentueen kautta, mutta jos suunnitelma toteutuu, saan yhdistelmän kautta tuttua taustaa sukutauluihini.

Odotan tästä pentueesta vilkkaita ja tekemisenhaluisia collieita, joista ei ole pelkiksi sohvakoiriksi. Mieluiten näkisin tulevat pennut harrastavissa kodeissa, joissa on aiempaa koirakokemusta.

Kuvia Ferrosta

Kuvia Sansasta

Sansa videolla

Yhteydenotot pentuetta koskien

Etsin yhdistelmästä mahdollisesti syntyville pennuille aktiivisia koiraharrastuksista kiinnostuneita koteja, jotka sitoutuvat terveystutkimaan koiran virallisesti aikuisena. Terveystutkimukset tarkoittavat rodun virallisia PEVISA-tutkimuksia lonkkien, kyynärnivelen ja silmien osalta. Otathan siis yhteyttä erityisesti, jos etsit pitkäkarvaisen collien uros- tai narttu pentua harrastuskaveriksi tavoitteelliseen harrastamiseen eri koiraharrastuslajeihin ja koemuotoihin (esim. näyttelyt, toko, rally-toko, palveluskoirakokeet).

Sijoitan narttupennun harrastavaan ja yhteistyökykyiseen kotiin, ensisijaisesti Etelä-Suomeen. Lue lisää sijoituskoirasta esimerkiksi täältä: Mikä on sijoituskoira? | Hankikoira

Pennut luovutetaan eläinlääkärin tarkastamina, silmätarkastettuina ja virallisesti rekisteröityinä. Pennut syntyvät Keravalla.

Jos olet kiinnostunut tästä yhdistelmästä, voit ottaa minuun aluksi yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse, koska töideni takia en pääse aina vastaamaan puhelimeen: heidi [AT] bechste [DOT] in