Tämä blogikirjoitus jatkaa “Riemumieli esittäytyy” -osiota, jossa nousevat estradille Riemumielen pitkäkarvaiset colliet kolmesta eri pentueesta, omistajiensa esitteleminä. Esittelyssä on aina yksi Riemumielen kennelnimelle rekisteröity pitkäkarvainen collie kerrallaan.

Riemumielen Ukkosherra eli Hippu

Tällä kertaa esittelyvuorossa on Hippu, uroscollie Riemumielen ensimmäisestä pentueesta eli Karhunpennuista. Tässä Riemun ja Jackyn pentueessa on neljä urosta ja kolme narttua, ja kaikki ovat väriltään soopeleita.

Riemumielen Ukkosherra eli Hippu esittäytyy. Kuva: Miia Aroalho

Hipusta kertoo tässä esittelyssä enemmän Hipun omistaja Miia.

Kerro hieman koirastasi

Hippu on melko rauhallinen ja hyvinkin helppo ja kiltti koira. Arki sujuu leppoisasti, Hippu on tyytyväinen rauhallisiin hihnalenkkeihin, sohvalla löhöilyyn sekä metsässä tai pellolla vapaana kirmaamiseen meidän toisen koiramme kanssa. Pallon haku leikit on hauskaa puuhaa ulkona ja Hippu on helppo motivoida ruuan avulla kaikenlaiseen yhdessä tekemiseen.

Hippu on neljävuotias pitkäkarvainen collie. Kuva: Miia Aroalho

Mikä koirassasi on parasta?

Parasta Hipussa on varmaankin juuri tuo rauhallisuus ja tietynlainen tyyneys. Se ei turhia hötkyile ja sen kanssa on mukavaa ja helppoa mennä lähes minne vain ja liikkua erilaisissa ympäristöissä. Vaikka jotkin uudet asiat ja paikat saattavat aluksi jännittää, pienen rohkaisun ja tuumaustauon jälkeen se pystyy kyllä jatkamaan taas matkaa.

Kuva: Miia Aroalho

Mitä haasteita koirasi kanssa on?

Haasteita jonkin verran on tullut alusta-arkuudesta, etenkin liukkaat lattiat ja avoimet rappuset ovat Hipusta hieman pelottavia. Mutta tätä on treenailtu ja Hipun aikuistuessa pelot alustaa kohtaan ovat lieventyneet.

Kuka on koirasi paras kaveri?

Paras kaveri on ehdottomasti samassa kodissa asuva islanninlammaskoira narttu Ebba. Kaikki tyttö koirat tosin kiinnostaa valtavan paljon.

Hippu leikkimässä Ebban kanssa. Kuva: Miia Aroalho

Mikä on koirasi lempipuuhaa?

Hipulle tosiaan käy ihan kaikki, puuhaillaan jotakin tai vain olla laiskotellaan, se on aina tyytyväinen. Mutta Hipun lempipuuhaa on syöminen, nenätyöskentely, toisen koiran kanssa leikkiminen ja palloleikit.

Harrastatko jotain koirasi kanssa?

Harrastetaan noseworkkia, viikoittain treeniryhmässä ja kotitreenejä vaihtelevasti. Viime kesänä saatiin kokeissa luokkanousu, mutta kakkosluokan kokeisiin ei vielä olla osallistuttu.

Rally-tokon alkeiskurssi ollaan käyty pari vuotta sitten ja välillä sitä kotipihalla höntsäillään omaksi iloksi. Omaksi ja koiran iloksi silloin tällöin tallaan metsään tai pellolle jälkeä.

Hippu nosework treeneissä kauppakeskuksessa. Kuva: Miia Aroalho

Omistajan terveiset muille collienomistajille

Collie on moneen menoon pitkine nenineen sopiva koira.

Suuri kiitos tästä Hipun esittelystä Miialle!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: