Kuinka voit tietää, oletko valmis collienpennun omistajaksi? Olet tehnyt tarkkaan ja huolella harkitun rotuvalinnan sekä valinnut roduksesi pitkäkarvaisen collie. Tiedät, millainen rotu pitkäkarvainen collie on ja olet löytänyt hyvän vastuullisen kasvattajan. Olet valmis sitoutumaan koiraan koko sen eliniän. Olet sitä mieltä, että perheessä on selvästi pitkäkarvaisen collien mentävä paikka tyhjänä. Tee testi, joka kertoo, oletko valmis tekemään lopullisen päätöksen!

6-viikkoisen collienpennun elämäniloa.
6-viikkoisen collienpennun elämäniloa. Kuva: Nani Härkönen

10 kohdan testi colliepennun hankintaan

Tämä 10 kohdan testi kertoo, oletko valmis collienpennun hankintaan. Kylmä, pimeä ja sateinen marraskuu pikkuflunssan kourissa on kaikkein parasta aikaa tämän testin tekemiselle. Valmistaudu testiin katsomalla hetki yllä olevaa 6-viikkoisen pitkäkarvaisen collienpennun kuvaa. Aloita testi pimeänä marraskuisena arkiaamuna vähintään tuntia ennen normaalia herätysaikaasi.

1. Mene ulos kaatosateeseen ennen kukonlaulua. Kävele mahdollisimman hitaasti kuraisella tiellä ja hoe ”Hyvä poika, tee pissi!”

2. Täytä kaikki taskusi muovipusseilla ja koirien makupaloilla. Kerää tien varrelta keräämättömät koirien jätökset.

3. Kerää ulkona maahan tippuneita puunlehtiä ja risuja ja silppua ne palasiksi vaalealle olohuoneen matolle.

4. Ryhdy käyttämään ulkokenkiä sisällä, erityisesti kura-aikana. Hiekkainen lattia vie sinut oikeaan tunnelmaan.

5. Kaada kylmää omenamehua matoille ja lattialle. Laita puhtaat sukat jalkaan ja yritä väistellä lätäköitä pimeässä.

6. Pistele ruokapöydän ja tuolien jalkoihin koloja ruuvimeisselillä. Revi tapetinpala seinästä.

7. Ennen tärkeää tapaamista peitä kaikki parhaat vaatteesi koirankarvoilla, vaaleat tummilla ja tummat vaaleilla. Tee housunlahkeisiin ja hihoihin pieniä reikiä.

8. Unohda kaikki hetkelliset mieliteot ja yllätyslähdöt. Mene aina töistä tai koulusta suoraan kotiin shoppailun tai afterworkkien sijaan.

9. Kotiovella painele naamaasi märkää lämmintä pyyhettä. Kuvittele, kuinka pentu tervehtii sinua. Ryhdy välittömästi siivoamaan ja lähde taas kävelylenkille kaatosateeseen.

10. Älä rentoudu liiaksi kotisohvalla vaan ole aina valmiustilassa ryntäämään ulos tai luuttuamaan lattiaa, erityisesti kesken lempisarajasi ratkaisevaa hetkeä.

Aloita alusta kohdasta 1 ja toista testi.

Sen jälkeen, kun olet läpäissyt tämän testin kaikki 10 kohtaa muutamaan kertaan, kuvittele kainaloosi rakastava, lämmin ja pörröinen 7 kiloinen collienpentu, joka on täynnä elämäniloa ja josta haluat kantaa täyden vastuusi rakkaana perheenjäsenenä sen koko elämän ajan. Sinä olet pennun täysi tuki ja turva ja haluat antaa sille parhaan mahdollisen elämän! Onneksi olkoon, olet valmis collienpennun omistajaksi!

Blogikirjoituksen innoittajana: Pirkko-Liisa Perttula, Hauvahauskaa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: