Pitkäkarvainen collieni Riemu (RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist) sai kunnian olla vuonna 2021 sekä collieiden tokomestari että vuoden tokocollie. Tokocollie-kilpailun voitto vahvistui, kun Suomen Collieyhdistys palkitsi vuosikokouksessaan Tampereella maaliskuun lopussa vuoden 2021 menestyneimmät harrastus- ja näyttelycolliet. Riemulle napsahti voittosija tokossa ja se palkittiin vuoden 2021 pitkäkarvaisena tokocolliena. Muillekin Riemumielen collieille tuli colliekilpailuissa hienosti menestystä eri lajeissa eli paimennuksessa, rally-tokossa ja tokossa. Pitkä- ja sileäkarvaiset colliet palkitaan colliekilpailuissa lajeissa erikseen.

Alla ovat kaikki koiriemme saavuttamat tulokset vuoden 2021 colliekilpailuissa:

Vuoden tokocollie 2021, pitkäkarvaiset colliet

  • sija 1. RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist, Riemu, 1537,5 pistettä, erikoisvoittajaluokka (ohjaaja Heidi Bechstein)
  • sija 6. RTK3 Riemumielen Hurjasusi Nymeria, Kaisla, 517 pistettä, avoin luokka (ohjaaja Heidi Bechstein)
  • sija 11. PAIM-E PAIM-T TK1 RTK1 Riemumielen Tulen Suutelema, Virna, 516 pistettä, alokasluokka (ohjaaja Lotta Luhtaniemi)

Pitkäkarvaisia collieita oli ilmoitettu vuoden tokocollie -kilpailuun 16 koiraa, joista kaksi ylimmän eli erikoisvoittajaluokan koiraa ja yksi voittajaluokan koira. Muut tokocolliekilpailuun osallistuneet olivat avoimen luokan ja alokasluokan koiria. Riemun saavuttama voittosija tokossa lämmittää mieltä ja sai minut jopa hieman herkistymään. Aika harva pitkäkarvainen collie saavuttaa reilusti veteraani-iässä lähes 10-vuotiaana sekä vuoden tokocollien että vuoden tokomestarin tittelit samana vuonna. Voit lukea lisää tokomestaruudesta blogikirjoituksesta: Riemu on collieiden tokomestari 2021. Viime vuosi oli Riemun osalta onnistunut tokovuosi ja se näkyi tuloksissa.

Tokocolliekilpailusta Kaisla ja Virna ovat molemmat collienarttuni Sansan (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) tyttäriä sen kahdesta eri pentueesta ja uskon, että näitä molempia koiria nähdään tokokokeiden parissa jatkossakin.

Riemulle tuli voittosija vuoden 2021 tokocollie -kilpailussa ja niistä muistona tämä diplomi ja mitali.

Vuoden paimennuscollie 2021, pitkäkarvaiset colliet

  • sija 8. PAIM-E PAIM-T TK1 RTK1 Riemumielen Tulen Suutelema, Virna, 181,5 pistettä, PAIM1 H, PAIM1 T, PAIME ERI (ohjaaja Lotta Luhtaniemi)

Nuori parivuotias Sansan tytär Virna sijoittui hienosti paimennuscollieiden kilpailussa kahdeksanneksi. Toivotan paljon iloa jatkossakin paimennusharrastukseen Virnan omistajalle ja ohjaajalle Lotalle.

Vuoden rally-tokocollie 2021, pitkäkarvaiset colliet

  • sija 4. RTK4 BH PAIM-T Riemumielen Tulen Ja Jään Laulu, Rose, 1784 pistettä, mestariluokka (ohjaaja Piritta Laine)

Kertoo osaltaan lajin eli rally-tokon suuresta suosiosta, että pitkäkarvaisia collieita oli ilmoitettu vuoden rally-tokocollie -kilpailuun peräti huimat 31 koiraa. Parivuotias Sansan tytär Rose sijoittui todella kovatasoisessa kärjessä upeasti neljänneksi. Hienoa työtä Rosen ohjaaja Piritta!

Vuoden kasvattaja 2021, pitkäkarvaiset colliet

  • sija 10. Kennel Riemumielen, 94 pistettä

Riemumielen kennel sijoittui pitkäkarvaisten collieiden kasvattajakilpailuissa sijalle 10/21. Eipä ollenkaan hassummin kolmen pentueen tulosten perusteella, joista suurin osa oli harrastustuloksia (paimennus, toko ja rally-toko), yksi näyttelytulos ja lisäksi terveystutkimustuloksia Pevisa-tutkimuksista. Hyvä me! Jatketaan samaan tahtiin jatkossakin.

Vuoden jalostuscollie 2021, pitkäkarvaiset colliet nartut

  • sija 4. RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire, Sansa, 93 pistettä

Omista collieistani Sansa sijoittui vuoden jalostuscollienarttujen kilpailussa neljännelle sijalle kahden pentueen tulosten perusteella, jotka ovat siis Hurjasudet– ja Game Of Thrones -pentueet. Jalostuskoirakilpailun menestys on täysin Sansan jälkeläisten omistajien ja kasvatinomistajien ansiota, mutta se kertoo myös omaa tarinaansa siitä, miten hyvää jälkeläisnäyttöä Sansa on jättänyt. Kiitos siis kaikille kasvatinomistajille aktiivisuudesta harrastuskentillä ja terveystutkimuksissa sekä koirien hyvästä hoidosta.

Paljon onnea myös kaikille muille vuoden 2021 colliekilpailuissa menestyneille! Nyt ajatukset on jo viimeistään siirrettävä tämän vuoden kokeisiin ja kilpailuihin. Toivottavasti nähdään koekentillä tänäkin vuonna.

One thought to “Riemu on vuoden 2021 tokocollie”

Vastaa