Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosasto palkitsi jälleen vuosikokouksessaan tammikuun puolivälissä vuoden 2021 colliekilpailuissa menestyneitä pitkä- ja sileäkarvaisia collieita. Riemumielen pitkäkarvaisten collieiden osalta viime vuosi oli onnistunut harrastusvuosi ja kokouksesta tulikin kotiinviemisinä kolme diplomia ja mitalia, Riemulle, Roselle ja Sansalle. Nyt tehtiin historiaa, koska ensimmäistä kertaa ikinä meidän porukalle tuli ykkössija peräti kahdesta eri harrastuslajista eli tokosta ja rally-tokosta.

Collieyhdistyksen Helsingin alaosasto käytti vuoden 2021 colliekilpailuissa yläosaston eli Suomen Collieyhdistyksen colliekilpailusääntöjä. Käyn tässä blogikirjoituksessa läpi, millaisilla tuloksilla meidän palkinnot tulivat.

Vuoden tokocollie, pitkäkarvaiset colliet

Riemun tokotulokset 2021: toko EVL3 207 ja colliemestaruus Jalasjärvi ja toko EVL3 202 Hyvinkää

Vuoden tokocolliekilpailun voitto tuli Riemulle yhteispistemäärällä 1537,50. Yhdeksänvuotiaan Riemun tokovuosi 2021 oli hiljaisen alkuvuoden jälkeen yllättävänkin hyvä ja se sai tokon ylimmästä eli erikoisvoittajaluokasta kaksi kolmostulosta vuoden aikana käymistään neljästä tokokokeesta. Ensimmäinen erikoisvoittajaluokan kolmostulos tuli 207 pisteellä collieiden tokomestaruuksista heinäkuussa Jalasjärveltä, jossa oli tuomarina Juha Kurtti. Colliemestaruus vaikuttaa colliekilpailun yhteispistemäärään lisäkertoimella. Voit lukea colliemestaruuksista lisää tästä blogikirjoituksesta: Riemu on collieiden tokomestari 2021.

Toinen Riemun tokon erikoisvoittajaluokan tulos 202 pisteellä saatiin Hyvinkäältä, jossa oli tuomarina Mari Väänänen. Riemun vuoden 2021 kaksi muuta tokokoetta jäivät pisteiltään harmillisesti alle tulostason. Riemu jää nyt hyvin ansaitulle eläkkeelle tokon ja muiden harrastusten osalta. Olen iloinen, että sen tokovuosi oli näinkin onnistunut: kesällä colliemestaruus ja nyt tokon osalta alaosaston colliekilpailun ykkössija. Voittosijan myötä tuntuu siltä, että saamme lopettaa tokon osalta huipulle ja aion kirjoittaa Riemun tokourasta vielä oman blogikirjoituksen erikseen.

Tokon rotumestarit 2021
Minä ja Riemu (FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist) collieiden tokomestaruuksissa heinäkuussa 2021. Kuva: Minna Granholm.

Kaislan tokotulokset 2021: toko AVO2 251,50 Hyvinkää ja toko AVO1 265,5 Hyvinkää,

Neljävuotiaan Kaislan tokocolliekilpailun neljäs sija tuli kahden tokon avoimen luokan tuloksen ansiosta yhteispistemäärällä 517. Ensimmäinen tulos 251,50 pistettä Vesa Kallion tuomaroimasta kokeesta riitti kakkostulokseen. Vuoden toisesta kokeesta Kaisla saavutti ykköstuloksen 265,5 pisteellä Mari Väänäsen tuomaroimana Hyvinkäällä. Seuraavaksi jatkan Kaislan kanssa tokon osalta voittajaluokassa mahdollisen pentuloman jälkeen, jos sen alkuvuodelle suunniteltu pentue toteutuu Irokon kenneliin. Voit lukea Kaislan avoimen luokan ykköstuloksen tuoneesta kokeesta lisää blogikirjoituksesta: Kaislalle ykköstulos tokon avoimesta luokasta.

Vuoden rally-tokocollie, pitkäkarvaiset colliet

Rosen rally-tokotulokset 2021: RTK3- ja RTK4-koulutustunnukset, mestariluokan tulokset

Olen aivan erityisen ylpeä Rosen ykkössijasta alaosaston vuoden rally-tokocollie kilpailuissa. Voitto tuli yhteispistemäärällä 1784 rally-tokon ylimmän eli mestariluokan tuloksilla. Kunnia voitosta kuuluu sijoituskoirani Rosen taitavalle ohjaajalle Piritta Laineelle. Kiitos ja paljon onnea taitavalle parille! Viime vuonna Rose oli collieyhdistyksen vuoden rally-tokotulokas ja tänä vuonna napsahti alaosaston rally-tokocollieiden voitto.

Kaksivuotias Rose on edennyt ohjaajansa kanssa rally-tokossa upeasti ja he nousivat vuonna 2021 voittajaluokasta lajin ylimpään eli mestariluokkaan. Rose ja ohjaajansa saivat vuonna 2021 rally-tokosta voittajaluokan koulutustunnuksen RTK3, mestariluokan koulutustunnuksen RTK4 ja vieläpä ensimmäisen valionarvoon oikeuttavan tuloksen mestariluokasta.

Vuoden jalostusnarttu, pitkäkarvaiset colliet

Vuoden kasvattaja, pitkäkarvaiset colliet

  • Sijalla 5. Riemumielen kennel

Vuoden jalostusnarttu (93 pistettä) ja vuoden kasvattaja (94 pistettä) kilpailuissa menestyksestä lähetän virtuaalisesti ruusuja kaikille niille Riemumielen kasvatinomistajille, jotka ovat menestyneet monipuolisesti harrastuskentillä eri lajeissa (kuten toko, rally-toko, paimennus ja näyttelyt) ja käyneet koirien kanssa virallisissa Pevisa-terveystutkimuksissa. Vuoden jalostusnarttu ja vuoden kasvattaja colliekilpailuissa huomioidaan kasvattia kohti yksi hyväksytty tulos per laji ja samalla koiralla voi olla tuloksia useista eri lajeista. Lisäksi pisteitä kertyy muun muassa kasvattien virallisista terveystutkimuksista.

Sansan jalostusnarttukilpailun menestykseen vaikuttivat seuraavien koirien monipuoliset tulokset sen kahdesta eri pentueesta:

Suuri kiitos siis aktiivisille Riemumielen collieiden omistajille vuodesta 2021 ja jatketaan monipuolista harrastamista tänäkin vuonna. Olen todella ylpeä jokaisen Riemumielen collien tuloksista, kiitos!

Riemun, Rosen ja Sansan Helsingin alaosaston colliekilpailujen 2021 hienot palkinnot.

Omalta osaltani vuosi 2022 tulee toivottavasti olemaan pennuntäyteinen, jos suunnittelemani pentue toteutuu alkukesäksi Sansalle. Pentueesta voit lukea lisää täällä: Pentueet vuodelle 2022. Suunnitelmissa on kuitenkin käydä pentueiden hoidon ohessa ainakin muutamassa toko- ja nosework-kokeessa vuoden aikana. Juuri nyt vietän koiraharrastusten osalta hiljaisempaa aikaa, mutta todennäköisesti ehdin panostamaan harrastuksiin parhaiten ja uudella innolla taas loppuvuoden 2022 aikana.

Paljon onnea myös kaikille muille SCY Helsingin alaosaston vuoden 2021 colliekilpailuissa menestyneille! Nähdään harrastuskentillä tänäkin vuonna.

Seuraava blogijuttu maaliskuussa

Päivitän Riemumielen koirablogia vuonna 2022 palkkatyöhön ja muuhun elämään liittyvistä aikataulusyistä ja kiireistä johtuen hieman aiempaa harvemmin eli kerran kuukaudessa. Julkaisen siis seuraavan blogijutun jälleen maaliskuussa. Kuulemisiin siihen asti ja pidetään collieiden lippua korkealla niin arjessa kuin harrastuksissakin.

2 thoughts to “Menestystä SCY Helsingin 2021 colliekilpailuissa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: