Tämä blogikirjoitus jatkaa “Riemumieli esittäytyy” -osiota, jossa nousevat estradille Riemumielen pitkäkarvaiset colliet kolmesta eri pentueesta, omistajiensa esitteleminä. Esittelyssä on aina yksi Riemumielen kennelnimelle rekisteröity pitkäkarvainen collie kerrallaan.

Riemumielen Metsän Haltija eli Lyyti

Tällä kertaa esittelyvuorossa on Lyyti, narttucollie Riemumielen ensimmäisestä pentueesta eli Karhunpennuista. Tässä Riemun ja Jackyn pentueessa on neljä urosta ja kolme narttua, ja kaikki ovat väriltään soopeleita.

Riemumielen Metsän Haltija eli Lyyti esittäytyy. Kuva: Laura Koskenranta

Lyytistä kertoo tässä esittelyssä enemmän Lyytin omistaja Laura.

Kerro hieman koirastasi

Lyyti on iloinen, vilkas nuori neiti joka on aina menossa mukana. Lörönä, itikkana, tai Lördenäkin tunnettu Lyyti vaikuttaa Joensuun alueella ja on omissa piireissään hyvin pidetty ja rakastettu pieni collie. Lyytistä kertoo paljon se että monet lähipiirimme ihmiset ottaisivat sen kuulemma kernaasti omakseen. Olenkin monta kertaa miettinyt että sanakirjassa kohdassa ”ihmisen paras Ystävä”, tulisi olla vähintään Lyytin kuva.

Mikä koirassasi on parasta?

Lyytistä on hankala sanoa yhtä tiettyä piirrettä, joka on ylitse muiden. Ehkä suurin kuitenkin lienee sen loputon rakkaus ja uskollisuus omaa perhettä ja tuttavia kohtaan. Se seuraa sinua vaikka maailman tappiin saakka eikä kysy miksi.

Mitä haasteita koirasi kanssa on?

Omaan käteeni Lyyti on lähes täydellinen koira, joten siitä on todella vaikea sanoa piirteitä joista olisi ollut ns. vaivaa. Edelliseen viitataten suurin haaste saattaa olla että joskus omistajakin kaipaa tilaa ja esimerkiksi vessaan ei tarvitsisi tunkea mukaan.

Kuka on koirasi paras kaveri?

Lörön paras kaveri on ehdottomasti Usko veli. Usko on ollut läsnä Lyytin pentuajoista saakka ja toiminut parhaana kaverina sekä opettajana.

Mikä on koirasi lempipuuhaa?

Jos Lyyti saisi suunnitella päivänsä sujuisi se kutakuinkin niin että istuisin koko päivän pöpelikössä viskomassa palloa ja se noutaisi, kunnes jalat pettäisivät alta.

Harrastatko jotain koiran kanssa?

Lyyti viettää tällä hetkellä ”pakollista” treenitaukoa, koska korona. Normaalisti arkemme koostuu rallitoko ja toko harjoituksista. Lyyti on toiminut myös Susirajan etsiväkoirien etsijäkoirana.

Omistajan terveiset muille collienomistajille

Collie antaa paljon, mutta se myös vaatii aikansa. Oikeissa käsissä se on maailman paras koira, joka seuraa väsymättä rinnalla myötä ja vastamäissä.

Suuri kiitos Lyytin esittelystä Lauralle!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: