Iloisia uutisia eli Sansalle (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) ja Ferrolle (BH RH-T V RTK1 Agi1 Twilight Moon Plainly Perfect) on odotettavissa pentuja!

Käytin Sansan tiineysultraäänitutkimuksessa perjantaina 3.6. Tuusulassa Eläinlääkäriasema Askeleessa. Ajoin jännityksen sekaisin fiiliksin eläinlääkäriasemalle ja ilmoittauduin Sansan kanssa vastaanottoon. Miten tämä onkin aina yhtä jännittävää? Meidät ohjattiin eläinlääkärin huoneeseen, jossa Sansa laitettiin pötköttämään selälleen ja eläinlääkäri aloitti ultraäänitutkimuksen. Tutkimuksessa koiran tiineys voidaan todeta, kun se on kestänyt 21-28 vuorokautta. Tutkimuksessa voidaan lisäksi arvioida sikiöiden lukumäärää suuntaa antavasti. Tutkimuksen hinta on Askeleessa 82 euroa.

Eläinlääkäri löysi ensimmäisen pennun nopeasti tutkimuksen alkamisen jälkeen ja huokaisin helpotuksesta. Pentuja on siis tulossa! Niin mahtavaa muutaman epäonnistumisen jälkeen. Seuraavaa pentua etsittiin vähän aikaa ja vihdoin sekin löytyi. Lopulta eläinlääkäri löysi ultraäänitutkimuksessa kaksi pentua, mutta niitä voi olla piilossa enemmänkin. Ultraäänitutkimus ei ole kovin tarkka keino sikiöiden lukumäärän arviointiin ja joskus todellinen pentujen määrä voi erota ultrassa todetusta lukumäärästä isostikin.

Koiran tiineys kestää keskimäärin 63 vuorokautta eli Sansan ja Ferron pentujen laskettu syntymäaika on heinäkuun alussa. Nyt viidennellä tiineysviikolla Sansa jatkaa rauhallista kantavan nartun elämää ja alan lisätä sen ruokamäärää vähitellen. Sansa on tästä erittäin tyytyväinen. Kuudennesta tiineysviikosta eli ensi viikosta alkaen siirrän sen syömään kantavan nartun ruokaa. Ruokintamuutosten lisäksi uusin Sansan ja koko collielauman loishäädön 42 tiineysvuorokauden kohdalla.

Toistaiseksi Sansan paino on pysynyt ennallaan eli se painaa noin 21,5 kiloa, mutta vähitellen painoa alkaa varmasti kertymään pentujen kasvun myötä. Nyt jään odottamaan pentueen syntymää ja aika näyttää, miten monta pentua syntyy ja mitä sukupuolia on tiedossa. Väreinä on odotettavissa soopeleita, sukupuolia joudun vain arvailemaan etukäteen. Pentujen lukumäärän näkisi tarkemmin myöhemmässä vaiheessa tiineysröntgentutkimuksessa, mutta en todennäköisesti käytä Sansaa siinä, jos kaikki näyttää sujuvan normaalisti.

Tässäpä oli pentueen tiineysultran kuulumisia lyhyesti. Jos haluat lukea lisää Sansan ja Ferron pentueesta, löydät lisätietoja täältä: Riemumielen kennel pentusuunnitelmat | riemumielen.fi

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: