On mahtavaa saada kertoa päivä päivältä etenevän kevään tai jo alkukesän kunniaksi, että pitkäkarvaisten collieiden Sansan (RTK3 PAIM-T Goldentroll’s Song Of Ice And Fire) ja Ferron (BH RH-T V RTK1 Agi1 Twilight Moon Plainly Perfect) pentusuunnitelma on laitettu aluilleen toukokuun alussa. Toiveissa olisi kesäpennut heinäkuulle. Voit lukea lisää Sansan ja Ferron suunnitelmasta täältä: Riemumielen kennel pentusuunnitelmat.

Sansan juoksut alkoivat pitkän odotuksen jälkeen huhtikuun loppupuolella ja kävin ottamassa pariin otteeseen progesteroninäytteet Tuusulan Askeleessa, jotta pystyin arvioimaan astutuksen oikean ajankohdan. Kun aika oli sopiva, Sansa ja Ferro treffasivat onnistuneesti Porvoossa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Seuraava etappi on se, että käytän Sansan tiineysultrassa noin parinkymmenen vuorokauden päästä, joten siihen asti saadaan jännittää, tuottivatko treffit tulosta ja onko soopelipentuja odotettavissa. Pennuista kiinnostuneita on alustavasti jo runsaasti, mutta jos oma harrastuskaveri kiinnostaa, kannattaa seurailla pentuja-sivua.

Sain tavata viime talvena useita collienpennusta kiinnostuneita ja oli ilo saada promota heille tätä mahtavaa koirarotua eli pitkäkarvaisia collieita. Usea heistä onkin nyt uuden collienpennun onnellinen omistaja tai odottaa pian kotiutuvaa pentua. Lämmittää mieltä, että juuri minun collieni ovat tehneet vaikutuksen, vaikka pentu on hankittu muualta. Kun akuutti pentukuume iskee, epävarma odottelu ei varmasti ole ensimmäisenä mielessä. Tästä eteenpäin rauhoitan odotusajan täysin uusien vierailijoiden osalta eli nyt ei ole sopiva aika tulla tutustumaan collieisiimme kotiin. Kerron toki yhdistelmästä lisää asiallisille tiedustelijoille, joita kiinnostaa muukin kuin pennun hinta tai turkinväri.

Nimesin tämän blogijutun osaksi 1, joka tarkoittaa sitä, että tarkoitus olisi kertoa pentueen kuulumisia täällä koirablogin puolella jatkossakin. Kasvatusasioissa täytyy tosin ottaa aina huomioon se, että suunnitelmat ovat suunnitelmia ja niiden osalta voi tulla vastaan pettymyksiäkin. Joskus suunnitelmat eivät toteudu. Pentujen odotus on aina yhtä jännittävää aikaa myös kasvattajalle. Jos kaikki sujuu onnistuneesti, Sansan ja Ferron pentujen syntymä olisi odotettavissa heinäkuun alkupäiville ja pennut olisivat luovutusikäisiä elokuun lopussa. Pidetään peukut pystyssä, että meillä on pentuonnea tällä kertaa ja saamme kesäksi meneväisiä collienpentuja.

Muiden mahdollisten tulevien pentueiden osalta julkaisen suunnitelmat vasta myöhemmin tänä vuonna.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: