Vähitellen on aika laittaa vuosi 2023 pakettiin ja siirtää ajatukset jälleen lähestyvän joulun viettoon. Rakastan joulua ja sen kunniaksi kävin collietyttöjen kanssa jouluvalokuvauksessa, joka järjestettiin Espoon Suomenojan Mustissa ja Mirrissä. Valokuvat on ottanut viime vuoden tapaan taitava Diana Kortelahti.

Uusi laumanjäsen ja uusia suunnitelmia

Meidän viiden pitkäkarvaisen collien koiralaumassa ei ole tänä vuonna tapahtunut muutoksia. Sen sijaan porukkaan tuli kesällä uusi kissajäsen eli 10.3.2023 syntynyt harmaa lyhytkarvainen maatiaiskolli Horus. Se on sopinut uskomattoman hyvin porukkaan collieiden puolesta, mutta 3-vuotias Luna-kissa on lämmennyt uudelle kissakaverille odotettua hitaammin.

Pettymyksiäkin on mahtunut tähän vuoteen. Vuoden aikana omat pentusuunnitelmani peräti kolmen eri narttucollien osalta jäivät toteutumatta, joka on ollut suuri harmitus. Kaisla sai tiineyden alkupuolella kohtutulehduksen ja kaksi muuta sijoitus- ja leasingyritystä epäonnistuivat. Siitä huolimatta haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia asiaan osallisia erittäin hyvästä yhteistyöstä. Olen onnellinen, että ympärillä on näin upeita tyyppejä. Aina asiat eivät vain mene suunnitelmien mukaan ja ehkä sille on jokin syvempi tarkoitus.

Omien suunnitelmien kariutumisen vuoksi olen siirtänyt katseen ja toiveet muiden kasvattajien suunnitelmiin. Kerron tästä mahdollisesti lisää ensi vuonna. Pakko myöntää, pentukuumetta on ilmassa.

Lauman vanhimmat Fiona ja Riemu

Collielaumamme vanhimmat Fiona (RTK1 Arttulan Öili Tuliruusu) 12 vuotta 11 kuukautta ja Riemu (FI RTVA BH Ruffenuff Peppermint Twist) 11 vuotta 9 kuukautta olivat muun lauman mukana joulukuvauksessa Espoon Suomenojan Mustissa ja Mirrissä, ja tässä on tyttöjen omat yksilökuvat. Kuvat: Diana Kortelahti.

Molemmat vanhukset ovat olleet terveitä ja virkeitä. Toki pieniä terveysvaivoja esiintyy, mutta mikäs ihme se on tässä iässä. Ikä näkyy kaikkein eniten lisääntyneenä nukkumisena ja siinä, että vauhti on hidastunut lenkeillä. Lisäksi Fionalla on alkanut selvästi kuulo ja näkö heikentymään tai sitten se tekee vain oman mielensä mukaan.

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2024!

Koiraharrastamisen osalta vuosi 2023 on ollut hiljaisempi, mutta jotain on sentään tehty silläkin saralla. Vappu on harrastanut tokoa Suomen Collieyhdistyksen Helsingin alaosaston tokoringissä, Kaisla on palannut ohjattuihin rally-tokon viikkotreeneihin Koirakeitaalle sekä 8 vuotta täyttänyt Sansa on treenaillut koiranäyttelyiden veteraaniluokkia varten. Sijoitustyttö Enia (Riemumielen Ihmeellinen Illusia) menee vielä joulukuun lopussa virallisiin terveystutkimuksiin ja odotan sitä jännityksellä. Ensi vuonna on tarkoitus osallistua tokokokeisiin Vapun kanssa, rally-tokokilpailuihin Kaislan kanssa ja käydä muutamissa koiranäyttelyissä Sansan kanssa.

Onnistuneiden yksilökuvien lisäksi nämä koko lauman yhteiskuvat ovat minulle rakkaita. Alla olevan kuvan myötä Riemumielen pitkäkarvaiset colliet vasemmalta oikealle Riemu (Ruffenuff Peppermint Twist, 11 vuotta), Vappu (Riemumielen Hunajatassu, 7 vuotta), Sansa (Goldentroll’s Song Of Ice And Fire, 8 vuotta), Kaisla (Riemumielen Hurjasusi Nymeria, 5 vuotta) ja Fiona (Arttulan Öili Tuliruusu, 12 vuotta) toivottavat kaikille Riemumielen koirablogin lukijoille, ystäville ja yhteistyökumppaneille hyvää rauhallista joulua ja onnea vuodelle 2024.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Yhteiskuva_2023-1-1024x681.jpg
kuva: Diana Kortelahti

Happy Holidays! ~ Merry Christmas! Frohe Weihnachten! ~ Joyeux Noël! God Jul!

One thought to “Hyvää joulua 2023 Riemumielen collieilta!”

Vastaa