Vietin uudenvuodenaaton 2021 viiden pitkäkarvaisen collien ja mieheni kanssa Clarion Aviapolis lentokenttähotellissa Helsinki-Vantaan lentoaseman lähellä. Halusin tänä vuonna kerrankin kokea uudenvuodenaaton täysin ilman ilotulituksia ja viettää samalla lyhyttä Staycation lähilomaa useiden kuukausien lähes täysin kotona neljän seinän sisässä vietetyn ajan jälkeen. Clarion Aviapolis tarjosi tähän loistavan vaihtoehdon Happy Dog koirien uusivuosi -tapahtuman merkeissä.

Uusivuosi täysin ilman ilotulituksia

Uusivuosi lentokenttähotellissa ilman ilotulituksia houkutti tänä vuonna aivan erityisesti, koska naapurustossamme on useina aiempina vuosina ammuttu raketteja runsaasti ja collieistani vanhin Fiona on aina ollut erittäin levoton, stressaantunut ja äänekäs koko uudenvuodenvaihteen ensimmäisistä rakettien äänistä päivällä pitkälle yöhön. Lauman muut colliet eivät reagoi raketteihin, mutta yhden koiran voimakas levottomuus vaikuttaa herkästi koko laumaan ja kiristää kaikkien hermoja.

Koiran uusivuosi alkaa. Meidän collielauma valmiina viettämään uuttavuotta Clarion Aviapoliksen lentokenttähotellissa.
Meidän collielauma valmiina viettämään uuttavuotta Clarion Aviapoliksen lentokenttähotellissa.

Tein siis täksi uudeksivuodeksi varauksen Clarion Aviapolikseen heti kun se oli mahdollista jo tammikuun 2020 alussa. Clarion Aviapolis on lentokenttähotelli Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä, eikä alueella saa ampua ilotulituksia. Se on siis loistava paikka viettää ilotulituksetonta uuttavuotta. Haluan vielä mainita erikseen, että tätä blogikirjoitusta ei ole tehty yhteistyössä Clarionin kanssa ja maksoin majoituksen kokonaan itse.

Koska meillä oli mukana iso koiralauma, viisi pitkäkarvaista collieta, meille tehtiin Clarionista varaus kahteen yhdistettyyn huoneeseen. Tämä johtui siitä, että hotellin yhdessä normaalikokoisessa huoneessa saa majoittua maksimissaan vain kaksi koiraa. Käytössämme oli perhehuone ja sen viereinen kahdenhengen huone, joiden välissä oli ovi ja huoneet sai yhdistettyä toisiinsa. Uudenvuoden majoituspakettiin sisältyi majoituksen lisäksi uudenvuoden illallisbuffet, aamiainen, tervetuliaispussit koirille ja koirien oma buffet.

Koiravieraat oli otettu hyvin huomioon

Koirien uusivuosi eli Happy Dog -tapahtuma on järjestetty Clarion Aviapolis -lentokenttähotellissa jo viidesti. Se on ollut erittäin suosittu tapahtuma ja myös tänä vuonna hotelli oli aivan täynnä koirallisia asiakkaita. Useimmalla näytti olevan mukana yksi tai kaksi koiraa ja saimme aika paljon ihasteluja ja kommentteja viiden collien lauman kanssa.

Onneksi tapahtumaa ei peruttu koronasta huolimatta vaan koronatilanteen aiheuttamat rajoitukset oli otettu hyvin huomioon järjestelyissä. Olin lukenut etukäteen muutamista lehtijutuista, että aiempina vuosina hotellin vastaanottoon on muodostunut sisäänkirjautumisen aikaan ruuhkaa. Tänä vuonna sisäänkirjautuminen sujui joutuisasti ja ruuhkattomasti erikoisjärjestelyjen ja porrastettujen sisäänkirjautumisaikojen vuoksi.

Collietytöt menossa viettämään uuttavuotta Clarion Aviapoliksen Happy Dog -tapahtumaan, jossa on hyvä viettää koiran uusivuosi.
Collietytöt menossa viettämään uuttavuotta Clarion Aviapoliksen Happy Dog -tapahtumaan.

Jotta sisäänkirjautuminen olisi mahdollisimman sujuva, sain hotellin majoituskortin täytettäväksi jo ennakkoon sähköpostitse ja maksulinkin luottokorttimaksua varten etukäteen. Valitsin sisäänkirjautumisajaksi jo kello 12, koska ennakoin, että vastaanotossa on todennäköisesti silloin rauhallista. Ajoimme kotoa Clarion Aviapolikseen parinkymmenen minuutin ajomatkan, jätimme auton hotellin parkkiin ja suuntasimme vastaanottoon. Vastaanotossa ei tosiaan ollut samaan aikaan lainkaan muita asiakkaita.

Sisäänkirjautumisen jälkeen suuntasimme hissiaulaan ja nousimme hissillä ylimpään eli kahdeksanteen kerrokseen, jossa meitä odotti kaksi väliovella toisiinsa yhdistyvää tilavaa huonetta, suuri perhehuone ja kahdenhengen huone. Huoneissa oli varauduttu hienosti koiravieraisiin. Molemmissa huoneissa oli lattialla koirapedit, erikokoisia koirapyyhkeitä, vesikippoja ja lisäksi sohva ja nojatuolit oli peitetty valkoisin lakanoin, jotta ne pysyvät mahdollisimman siisteinä karvaisten asiakkaiden vierailun ajan.

Collietytöt valmiina aloittamaan koiran uusivuosi.
Heiluvahäntäiset hotellivieraat valtasivat Clarion Aviapoliksen perhehuoneen sohvan.

Koirille oli huoneissa lisäksi omat tervetuliaispussit, jotka sisälsivät muun muassa puruluita, Boomer-lelun, LickiMat Wobble -aktivointikulhon, Tummeli koirashampoota ja koirien hammastahnaa sekä For Calm -kapseleita koiran stressin lievitykseen. Meidän viidelle collietytölle oli varattu kolme tervetuliaispussia. Collieiden ykköslemppari tuotteista oli selvästi puruluut, jotka menivät heti parempiin suihin. Leluista Boomer namipallo on ollut hotellivierailun jälkeen käytössä jo useissa treeneissä ja se näyttää toimivan mainiosti palkkiona.

Riemu-collie tutkii innokkaasti tervetuliaispussien sisältöä ja puruluuta koiran uusivuosi -tapahtumassa.
Riemu-collie tutkii innokkaasti tervetuliaispussien sisältöä ja puruluuta.

Illallinen ja koirien oma herkkubuffet

Clarion Aviapoliksen uudenvuodenaaton huonevaraukseen sisältyi meille ihmisvieraille uudenvuoden illallinen ja oma herkkubuffet koirille. Ihmisten illalliselle oli useampi kattausaika, joihin piti ilmoittautua etukäteen ja halutessaan illallisen pystyi noutaa nautittavaksi huoneeseen. Suurin osa hotellin asiakkaista käytti yleisissä tiloissa kasvomaskia, mutta siitä huolimatta koin parhaaksi vaihtoehdoksi noutaa illallisen huoneeseen ja vähentää yleisissä tiloissa vietetyn ajan mahdollisimman lyhyeksi.

Valitettavasti pienelle tarjottimelle kerätty ja itse huoneeseen kannettu illallinen oli pieni pettymys. Olin odottanut, että illallinen olisi ollut laadukkaampi ja juhlavampi, olihan kyseessä kuitenkin uudenvuodenaatto. Esimerkiksi jälkiruokapöydän suklaakakkupala oli aivan pikkuriikkisen pieni, enkä saanut tarjottimelle mahtumaan edes juomalasia. Ehkäpä illallinen olisi tuntunut juhlavammalta, jos sen olisi nauttinut ravintolan tiloissa.

Kaisla oli mukana valitsemassa itselleen herkkuja koirien omasta buffetista Clarion Aviapoliksen koiran uusivuosi -tapahtumassa.
Kaisla oli mukana valitsemassa itselleen syötävää koirien omasta buffetista.

Ihmisten illallisen sijaan Clarion Aviapoliksen koirien oma buffet oli iloinen ja positiivinen yllätys. Koska kyseessä oli Happy Dog koirien uusivuosi -tapahtuma, koirille oli luonnollisesti katettu kaksi omaa buffetpöytää kahteen erilliseen huoneeseen. Kävin hakemassa sieltä herkkuja collieille huoneeseen ja vaihtoehtoja oli katettu tarjolle vaikka kuinka paljon. Meidän lisäksi koirabuffetissa ei ollut samaan aikaan muita kävijöitä, joten sain kerätä take away -annokset kaikessa rauhassa.

Koirabuffettiin oli katettu muun muassa maksamakkarakakkua.
Ja tietysti koirille oli tarjolla hotdogeja ja nakkeja.
Lisäksi koirille oli tarjolla kotimaisia Dagsmark puruluita.

Koirille oli katettu puruluita, useita laatuja kotimaista Dagsmark kuivamuonaa, yrjölänpuuroa naudanlihalla, maksamakkarakakkua, hotdogeja, nakkeja, hedelmiä ja vihanneksia dippikastikkeella. Valitsin collietytöille herkkubuffetista vähän kaikkea ja vein herkut niille huoneeseen. Jos olisin tajunnut etukäteen, että koirien herkkubuffet on näin runsas, en olisi turhaan pakannut niille kotoa mukaan omia ruokia.

Kaisla-collien koiraherkut valmiina huoneeseen vietäväksi. Nam!

Illanviettoa hiljaisessa huoneessa

Vuoden vaihtuessa hotellihuoneen kahdeksannen kerroksen ikkunoista näkyi hienosti ilotulitusten väriloisto Vantaan Jumbon ja sen lähialueiden suunnalta, mutta ilotulitusten äänet eivät juuri lainkaan kuuluneet huoneeseen. Huoneeseen kuului vain vaimeaa kaukaista pauketta, johon edes normaalisti herkästi ilotulituksille haukkuva Fiona ei reagoinut mitenkään. Haukkumisen sijaan Fiona kuten kaikki muut colliet nukkuivat pahimman paukkeen aikana täysin rauhallisesti leveillä king size -vuoteilla, joissa oli ihanan pehmeät isot tyynyt.

Collieiden illallinen hotellihuoneessa. Tarjolla on koirabuffetin herkkuja.

Teimme puoli yhden jälkeen yöllä vielä pidemmän pissatuslenkin koirien kanssa hotellin lähialueella. Luonnollisesti varsinaiset lenkkimaastot eivät ole kovin houkuttelevat näin lähellä lentokenttää, mutta kyllä tuolla ihan kunnollisen hihnalenkin sai tehtyä ja hotellin lähellä on kiva pieni viheralue. Maisemat eivät lentokenttähotellin lähellä varsinaisesti hivele silmiä, varsinkaan tähän aikaan vuodesta, mutta mikä tärkeintä edes kaukaisia ilotulitusten ääniä ei enää kuulunut yhden jälkeen yöllä.

Tällaiset näkymät avautuivat Clarion Aviapoliksen kahdeksannen kerroksen huoneen ikkunasta.

Clarion Aviapoliksen kahdeksannen kerroksen huoneesta ei ollut erityisen näppärää kulkea kovin usein viiden koiran kanssa hissillä alas ja hotellista ulos ja taas takaisin sisälle. Mahduimme juuri ja juuri yhteen hissiin kerrallaan. Yhden tai kahden koiran kanssa kulkeminen olisi varmasti näppärämpää. En kuitenkaan kokenut ulos kulkemista kovin suureksi ongelmaksi näin lyhyen yhden yön yöpymisen kohdalla. Pidemmän useamman yön yöpymispätkän haluaisin viettää lyhyemmän uloskulkureitin päässä ja mieluiten maan tasalla.

Tässä lisää näkymiä toisesta suunnasta. Maisemat lentokenttähotellissa eivät ole erityisen kauniit, mutta ainakin ne ovat rauhalliset.

Aamupala ja koirabuffan kautta kotiin

Aamulla koko collielauma heräsi levollisesti nukutun yön jälkeen. Colliet olivat koko yön rauhallisia ja nukkuivat tyytyväisinä kuka missäkin. Ainoastaan Fiona haukkui yöllä muutaman kerran, kun joku kulki käytävällä huoneen ohi ja Fiona toimitti mielestään tärkeää vahtikoiran virkaa. Käytävän äänet kuuluivat huoneeseen yllättävän hyvin.

Suuntasimme alas aamiaiselle, johon oli kattausajat, joihin ilmoittauduttiin etukäteen kuten edellisillan illalliselle. Olin ilmoittautunut viimeiseen eli klo 10 aamiaiskattaukseen. En tosiaan ollut ainoa ja tämä aamiaiskattaus oli valitettavasti melko ruuhkainen. Aamiaisen kerääminen tarjottimelle ahtaassa tilassa muiden asiakkaiden ryysiessä ympärillä kiristi hermoja. Ehkä paras ratkaisu näinä korona-aikoina olisi ollut tilata suosiolla aamiainen lisämaksusta suoraan huoneeseen.

Ruokaa tänne ja äkkiä! Colliet keskittyvät olennaiseen eli koirabuffetin herkkuihin.

Aamiaisen ja aamun koiralenkin jälkeen kävimme vielä collieiden kanssa nautiskelemassa alakerran toisen koirabuffetin antimista konferenssihuoneessa. Olisimme varmasti voineet syödä omankin aamupalan täällä ravintolaa väljemmässä tilassa. Koirabuffettia oltiin juuri sulkemassa, joten olimme siellä ainoita asiakkaita eikä ruuhkasta ollut tietoakaan. Koirille oli laitettu esille herkkupöydän tarjottavien lisäksi erilaisia leluja kuten pehmopalloja ja pehmoluita. Tosin colliet eivät tainneet huomata niitä ollenkaan vaan keskittyivät täysin olennaiseen eli syömiseen.

Yhteenveto Clarion Aviapoliksen Happy Dog koirien uudestavuodesta

Olin kokonaisuudessaan todella tyytyväinen meidän uudenvuodenaaton viettoon ja Happy Dog -tapahtumaan Clarion Aviapoliksessa collieiden kanssa. Hotellin sadoista koiravieraista huolimatta Clarionissa oli rauhallista ja siistiä, enkä nähnyt yhtään vahinkoa lattioilla. Yhden yön lyhyt hotellimajoitus lähihotellissa tuntui pitkän raskaan poikkeusvuoden päätteeksi minilomalta ja tarpeelliselta hengähdystauolta ja irtiotolta arjesta. Pientä arjen luksusta koirien kanssa! Tätä on Staycation lähiloma parhaimmillaan.

Clarionin koirien uudenvuoden tapahtumaan voisi mielestäni sisältyä jotakin pientä ohjelmaa kuten koirien valokuvausta tai hyväntekeväisyysmyyjäiset, mutta ehkä niitä on nykytilanteessa mahdotonta järjestää. Tietyt asiat oli hoidettu Clarionissa erinomaisesti ja vallitsevan tilanteen eritysrajoitukset oli huomioitu pääasiassa hienosti. Toki vierailussa oli myös asioita, joissa olisi parantamisen varaa. Listaan alle joitakin plussia ja miinuksia meidän vierailusta.

Clarion Aviapoliksen plussat koiranomistajan näkökulmasta:

 • Hotellissa on koiraystävällinen ja asiakaspalveluhenkinen henkilökunta.
 • Erityisesti hotellin aula on tyylikäs ja kokonaisuudessa sisustus pääosin hieno.
 • Yhdistetty perhehuone ja kahdenhengen huone olivat erittäin siistejä.
 • Ilotulitusten äänet eivät kuuluneet sisälle huoneeseen.
 • Korona-ajan rajoitukset oli huomioitu hotellissa hyvin, esimerkiksi sisäänkirjautuminen ja ruokailun kattausajat oli porrastettu.
 • Hotellin lähistöllä on runsaasti parkkipaikkoja.
 • Hotelliin on hyvät kulkuyhteydet ja esimerkiksi aivan vieressä on Aviapoliksen juna-asema.
 • Koirien oma herkkubuffet oli positiivinen yllätys.
 • Hotellihuoneessa oli huomioitu koiravieraat. Siellä oli esimerkiksi koirapeti, koirapyyhkeitä ja tervetuliaispussi koirille.

Clarion Aviapoliksen miinukset koiranomistajan näkökulmasta:

 • Viiden koiran kanssa majoittuvan hotellivieraan piti varata kaksi erillistä hotellihuonetta, vaikka yksi suuri perhehuone olisi mielestäni riittänyt mainiosti yhdeksi yöksi. Tämä nosti jo ennestään korkeaa majoituksen hintaa hurjasti.
 • Perhehuoneen ja kahdenhengen huoneen välissä olevassa kynnyksessä oli esillä ulkoneva kapea naula, johon koirat olisivat voineet satuttaa tassunsa. Annoin asiasta palautetta ja tilanne korjattiin hotellin puolesta pikaisesti noin 10 minuutissa.
 • Kello 10 aamiaiskattauksella oli ruuhkaa.
 • Käytävän äänet kuuluivat huoneeseen yllättävän selvästi ja koirat reagoivat niihin.
 • Ihmisvieraiden uudenvuoden illallinen oli laadultaan pettymys. Lisäksi illallinen oli hankala viedä itse tarjottimella huoneeseen.
 • Parkkipaikkamaksu 20€/vuorokausi on melko korkea.
Lähdön hetki koitti Clarion Aviapoliksen Happy Dog koiran uusivuosi tapahtumasta. Ensi vuonna taas uudestaan!
Lähdön hetki koitti Clarion Aviapoliksen Happy Dog -tapahtumasta. Nähdään taas uudestaan vuoden päästä lentokenttähotellissa!

Vuoden päästä uudestaan Clarion Aviapolikseen

Olin sen verran tyytyväinen koirien uuteenvuoteen Clarion Aviapoliksen lentokenttähotellissa, että tein jo ennakkovarauksen sinne seuraavaksi uudeksivuodeksi 2022 heti kun se oli mahdollista tammikuun alussa. Nopealle varaajalle saattaa olla vielä muutamia huoneita vapaana eli kannattaa olla nopea, jos olet kiinnostunut viettämään uuttavuotta lentokenttähotellissa.

Olen törmännyt muutamiin mainoksiin vastaavanlaisista koiraihmisten ja koirien ilotulitusvapaista uudenvuodenviettopaikoista myös muualla kuin lentokenttähotelleissa. Ehkä kokeilen jonain vuonna jotain muuta paikkaa, jossa on esimerkiksi paremmat ulkoilumaastot ja mahdollisuus koiratreeneihin ja treenihallin käyttöön. Todennäköisesti ensi vuonna nähdään kuitenkin taas Clarion Aviapoliksen Happy Dog -tapahtumassa!

Nyt kun vuosi 2021 on täällä, muistutan vielä, että julkaisen tänä vuonna Riemumielen blogissa uuden blogikirjoituksen joka toinen perjantai, en siis enää joka perjantai kuten viime vuonna. Uusi blogikirjoitus ilmestyy aina parillisina viikkoina eli seuraava blogikirjoitus on tiedossa perjantaina 29.1.2021.

Toivotan kaikille hyvää ja parempaa uutta vuotta 2021!

3 thoughts to “Collieiden uusivuosi Clarion Aviapolis lentokenttähotellissa

 • Leena Luhtala

  Olimme kolmatta kertaa Clarionissa kolmen colliemme kanssa.

  Ihmisten illallinen on ollut joka kerta samantasoinen ja oloinen. Hyvä puoli on tietysti se, että ei tule syötyä liikaa, kun ruoka on yhdentekevää, mutta ihmeellisen latteaan suoritukseen tyytyvät. Koirien buffet on hieno!

  Huoneemme oli tällä kertaa 3. kerroksessa, ja nyt ilotulitteiden poksunta kuului selvästi. Onneksi se ei kuitenkaan häirinnyt paukkuja aristelevaa narttuamme.

  Seuraavaksi olemme menossa muualle, missä on kuulemma herkullinen illallisbuffetti.

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Koirabuffet oli kyllä kiva. 😊Mihin menette seuraavaksi?

   Vastaa
 • Leena Luhtala

  Olemme menossa Korpilammelle Susannan hyvän kokemuksen innostamana.

  Vastaa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: