Ai että miten rakastan kuunnella hyviä podcasteja koiralenkeillä! Olen viime aikoina kuunnellut podcasteja melkein jokaisella lenkillä ja innostunut erityisesti koirapodcasteista. Kuuntelen mielelläni tiukkaa asiaa koiraharrastamisesta, mutta toisinaan myös kevyempää jutustelua koirista. Englanninkielisten koiraharrastuspodcastien kohdalle iskee runsaudenpula, mutta suomenkielisiä koirapodcasteja on ainakin vielä toistaiseksi vähemmän.

Haluan nyt nostaa esille muutaman oman tämän hetkisen suosikkini suomenkielisistä koiraharrastuksiin keskittyneistä podcasteista ja lisäksi Kennelliiton uuden podcastin, joka on suunnattu erityisesti koiranhankkijalle. Suosittelemani koirapodcastit ovat Perusasento, Hot ‘n’ Dog, Persjättö ja Hyvää elämää koiran kanssa.

Perusasento-podcast

Perusasento-podcastissa keskustellaan koirien kanssa harrastamisesta ja kisaamisesta sekä koiraperheen arjesta. Keskeisessä asemassa ovat kouluttaminen ja koiran käytöksen ymmärtäminen. Lisäksi luvassa on suoraa puhetta koiraharrastuksen haasteista ja ongelmista. Perusasento-podcastissa julkaistaan uusi jakso säännöllisesti joka torstai.

Löydät Perusasento-podcastin muun muassa näistä linkeistä:

Suosikkijaksoni Perusasento-podcastista: Menestyjän mindset.

Hot ‘n’ Dog -podcast

Lajina koiraurheilu! Hot ‘n’ Dog -podcast on podcast koiraurheilusta ja koira-arjesta. Podcast tarjoaa uudelleen pureskeltavaksi ajatuksia ja pohdintoja niin koiran kanssa harrastamiseen, kuin kotikoiran arkeenkin. Hot ‘n’ Dog haluaa jakaa kuulijoilleen omaa intohimoaan koiraurheilua kohtaan. Hot ‘n’ Dogissa on paljon hyödyllistä kuunneltavaa esimerkiksi rally-tokoharrastajille.

Löydät Hot ‘n’ Dog -podcastin muun muassa näistä linkeistä:

Suosikkijaksoni Hot ‘n’ Dog -podcastista: Rally-tokon perustaidot.

Persjättö-podcast

Persjättö-podcastissa on asiaa agilitysta ja sen vierestä. Jaksojen aiheina on muun muassa agilitykoiran ravinto, lihashuolto ja perustaidot. Persjättö on nimensä mukaisesti keskittynyt agilityyn, jossa persjättö on yksi ohjaustekniikka, mutta aiheista on hyötyä myös muiden koiraharrastuslajien harrastajille. Jaksoja on huhtikuun loppuun mennessä julkaistu kuusi.

Persjättö-podcast löytyy muun muassa näistä linkeistä:

https://soundcloud.com/user-219051555/persjatto-podcast-osa-4
Suosikkijaksoni Persjättö-podcastista: Agilitykoiran perustaidot.

Hyvää elämää koiran kanssa -podcast

Kennelliiton uudessa Hyvää elämää koiran -podcastissa kanssa keskustellaan koirista, niiden omistajista ja elämästä koirien kanssa. Olitpa uusi tai vanha koiranomistaja, tai ehkä haluat oman pennun, tämä podcast on sinua varten. Hyvää elämää koiran kanssa -podcastin ensimmäinen jakso keskittyy koiran hankintaan ja siinä vastataan moneen kysymykseen, jotka voivat pohdituttaa ensikertalaista pennunostajaa.

Hyvää elämää koiran kanssa -podcast löytyy tästä linkistä ja esimerkiksi Spotifysta:

Hyvää elämää koiran kanssa -podcastin ensimmäinen jakso: Mistä hankin koiranpennun?

Kerro parhaat podcast-vinkkisi!

Oletko sinä innostunut koirapodcasteista? Mitkä ovat sinun omat koiraharrastamiseen liittyvät podcast-suosikkisi? Haluaisin kuulla suosituksia sekä suomenkielisistä että englanninkielisistä koirapodcasteista. Tässä muutama oma tämän hetken suosikkini englanninkielisistä: Drinking From the Toilet, Walking the Dog with Emily Dean ja Fenzi Dog Sports Podcast.

Kaikenlaiset erinomaiset koiraurheiluun, koirien kasvattamiseen, ruokintaan, kilpailemiseen, ohjaajan henkiseen kasvuun ja vastaavaan liittyvät podcastit kiinnostavat minua aina.

Jaa siis podcast-suosikkisi kommenteissa!

4 thoughts to “Podcast-vinkkejä koiraharrastajalle osa 1/2

 • Jenni

  En voi kylliksi suositella Hevonen, opettajani podia. Vaikka keskiössä ovat hevoset, saa myös koiraihminen paljon irti, koska aiheet ovat tuttuja myös meille, mm. Opittu avuttomuus, oma tunnetila ja eläimen tunnetilat. Katariinan kerronta on selkeää, jaksot ovat sopivan mittaisia ja herättävät paljon tunteita. Vaikken olekaan hevosihminen, saati ole ikinä harrastanut ratsastamista, olen kuunnellut tämän podin läpi ja pari kertaa.
  Lisäksi kennelliiton nuorten ig:ssä on ollut mielenkiintoisia livejä, harmi vain, että ne ovat katseltavissa vain 24h lähetyksen jälkeen.

  Suomalaisia koirapodeja ei taida postauksessa mainittujen lisäksi olla kuin DogStop, jonka äänenlaatu on valitettavan huono, eikä podiin ole nyt pariin kuukauteen tullut enää uusia jaksoja..

  Toivottavasti saataisiin lisää mielenkiintoista kuunneltavaa tulevaisuudessa. 😊

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Kiitos vinkistä! Laitan tän ehdottomasti seurantaan. 🙂

   Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Kiitos vinkistä! 😊😊

   Vastaa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: