Kevättuulen tuiverrus turkissa tuulispäänä, tassunpohjissa pehmeää hiekkaa. Kevät on koiran parasta aikaa!

Riemu-collie 8 vuotta

Tämä blogikirjoitus jatkaa “Riemu testaa” -osiota, jossa pitkäkarvainen collie Riemu kavereineen testaa erilaisia koirille tarjottavia palveluita ja tuotteita. Tällä kertaa testattavana oli Metsämonttu.

Metsämonttu on yksi Touhu ja Temmellyksen neljästä alueesta. Kävin tammikuussa alueista Temmellyksessä. Voit lukea blogikirjoituksen tuosta käynnistä täältä: Riemu testaa: Touhu ja Temmellys. Haaveilin silloin seuraavasta visiitistä Metsämontulla ja kävimme siellä vihdoin nyt huhtikuussa.

Onnelliset collietytöt Metsämontulla. Riemu kuvassa takana oikealla.

Viiden hehtaarin aidattu alue

Metsämonttu on kokonaan aidattu ajanvarauksella varattava ja maksullinen noin 5 hehtaarin kokoinen vanha sorakuoppa, jossa koirilla on tilaa juosta vapaana. Alue on varattuna aikana täysin omassa käytössä. Voit tarkistaa varaushinnan Touhu ja Temmellyksen sivuilta.

Metsämonttua kiertää kunnollinen 2 metriä korkea aita, jota peittää osittain muovipressu näköesteenä. Löysimme paikalle helposti navigaattorin avulla ja Sirkun lähettämillä ohjeilla. Auton saimme parkkiin ihan portin lähelle ja parkkipaikalle mahtuu hyvin useampikin auto.

Riemu ja kaverit lähtevät tutkimaan aluetta. Metsämontulle tullaan kunnollisen portin läpi.
Aluetta kiertää kaksi metriä korkea aita, joka on osittain peitetty muovipressulla.
Metsämontulla koirat saavat juosta turvallisesti vapaana.

Jyrkkiä rinteitä lihaskunnon kasvattamiseen

Metsämontun viiden hehtaarin alueella on vaihtelevaa maastoa, joka on hyödyksi koiran lihaskunnon ylläpitoon ja kasvattamiseen. On ylämäkeä, alamäkeä ja myös tasaista hiekkakenttää sekä kasvavaa harvennettua mäntymetsää, jossa voi juosta ja pujotella. Alueella on myös sopivasti roskiksia koiranomistajia ajatellen.

Välillä juostaan kilpaa mäkeä ylös, välillä alas.
Ja sitten odotellaan omistajaa, joka kävelee perässä.
Metsämontun alueella on kasvavaa harvennettua mäntymetsää.

Tasainen monttu-alue juoksemiseen

Kuten nimestä voi päätellä, Metsämontulla on myös tasainen monttu-alue, jossa on hienoa leikkikenttä-hiekkaa. Hiekkakentän laidalla on katos sekä pöytä ja penkit. Istuimme hetkeksi pöydän ääreen ja joimme termarista teet samalla, kun koirat juoksivat, piehtaroivat ja leikkivät hiekalla. Niiden mielestä oli erityisen hauskaa juosta kilpaa katoksen ympäri.

Yhdeksänvuotias Fiona (oikealla) juoksee siinä missä nuoremmatkin.
Omistajan mieli lepää tätä näkyä katsellessa.

Riemu testaa -yhteenveto Metsämontusta

Riemu testaa -yhteenvetona annan Metsämontulle tämän vierailun perusteella arvosanan 5/5 tähteä eli täydet pisteet. Riemu ja muut collietytöt ovat aivan varmasti samaa mieltä.

Suosittelen Metsämonttua aivan kaikille, jotka haluavat päästää koiran turvallisesti vapaana ulkoilemaan suurelle aidatulle alueelle vain oman lauman tai tuttujen koirien kesken ilman muita erityisiä virikkeitä. Paikka on siihen tarkoitukseen erittäin hyvä ja jopa täydellinen. Virikkeitä löytyy sitten enemmän muilta Touhu ja Temmellyksen alueilta. Metsämontun maasto on mukavan kuivaa eivätkä colliet olleet käynnin jäljiltä edes suihkun tarpeessa.

Tunti meni nopeasti ja lähdön hetki koitti Metsämontulta.

Meidän viiden collien laumaa ei voi päästää aivan joka paikassa huoletta vapaaksi, oma pieni piha ei ole tällä hetkellä käytössä ja kaipaan välillä vaihtelua hihnalenkkeilyyn. Metsämontulla koirat saavat liikuntaa vapaana, eikä tarvitse olla huolissaan esimerkiksi muista alueelle tulevista koirista tai siitä, että koira häiritsee luonnoneläimiä. Nythän on koirien kiinnipitoaika ja luonnoneläimille pitää antaa pesimisrauha.

Lyhyesti sanottuna: huippupaikka! Me mennään Metsämontulle aivan varmasti uudestaan!

Meidän Metsämonttu vierailu videolla

Kiitos Touhu ja Temmellys mahdollisuudesta vierailla Metsämontulla!

2 thoughts to “Riemu testaa: Touhu ja Temmellys Metsämonttu

 • Atomi

  Upea koiralauma🥰Hieno paikka päästää koirat vapaaksi! Ja ihanasti tottelivat jokainen sun kutsua😀👍

  Vastaa
  • Heidi Bechstein

   Toi on kyllä hieno paikka, suosittelen! 🙂

   Vastaa

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: