Kirmaan tämän blogijutun jälkeen kesän viettoon heinä- ja elokuun ajaksi ja halusin nostaa esille muutamia aiemmin julkaistuja blogijuttuja ja lukuvinkkejä, joihin olen tällä hetkellä erityisen tyytyväinen. Heinäkuussa aion tosin kirjoittaa blogiin kuulumisia, kun Sansan ja Ferron pennut syntyvät, mutta muuten pidän blogin osalta kesälomaa. Juttuja on tullut kirjoitettua ahkerasti ja nyt fiilis on sellainen, että pieni tauko on paikallaan.

Toivottavasti löydät näiden lukuvinkkien parista uusia ajatuksia, oivalluksia ja inspiraatiota kesääsi. Olisi mahtavaa, jos kommentoit blogiin omia ajatuksiasi. Tämän jutun lopuksi myös muutama sana suorituspaineista ja rentouden tärkeydestä koiraharrastusten parissa.

Parhaat vinkit kesälukemiseksi

  1. Mitä rotumääritelmä kertoo collien luonteesta? Pohdin tässä blogikirjoituksessa, mitä rotumääritelmä kertoo pitkäkarvaisen collien luonteesta. Millainen pitkäkarvaisen collien luonteen kuuluu olla rotumääritelmän mukaan?
  2. Kouluttajan tiekartta: positiivisin ja vähiten haittaa aiheuttava Eläimen koulutusta voi ajatella ajomatkana, jonka varrella tulee vastaan erilaisia risteyksiä eli käyttäytymiseen vaikuttavia keinoja. Matka sujuu tasaisen turvallisesti, humaanisti ja eettisesti, kun koulutuskeinoista valitaan aina ensisijaisesti se, joka on koulutettavan kannalta kaikkein positiivisin ja vähiten haittaa aiheuttava.
  3. Miten Suomi olisi matkustajalle koiraystävällisempi? Koiranomistajat tarvitsevat matkustaessaan tiettyjä asioita, jotka helpottaisivat koiran kanssa reissaamista tai eivät ainakaan tekisi siitä entistä hankalampaa. Nämä pienet asiat eivät valitettavasti useinkaan toteudu, vaan koiranomistajat saavat joskus huomata, että tarjolla on toisen luokan matkustajan asema ja siitä hyvästä veloitetaan vieläpä suurehko lisämaksu. Millaiset asiat parantaisivat koiranomistajien matkustuskokemuksia?
  4. Koiran 10 perustaitoa rally-tokon alokasluokkaan Ensikertalaisen voi olla vaikea hahmottaa, mistä osaamisesta rally-tokon alokasluokan kilpailusuoritus rakentuu. Mitä koiran pitää käytännössä osata, jotta sen kanssa voi osallistua rally-tokon alokasluokan kilpailuihin? Alokasluokan kylttiviidakko 32 tehtäväkyltteineen voi ensi alkuun tuntua suurelta, mutta kaikki niiden suorittamiseen vaadittavat taidot kiteytyvät koiran osalta 10 perustaitoon.
  5. Mitä collie tarvitsee voidakseen hyvin? Sukellan tässä blogikirjoituksessa perusasioiden pariin eli siihen, mitä collie tarvitsee voidakseen hyvin. Mikään koira ei ole onnellinen, jos se ei saa elää kokonaista elämää koirana, täyttä koiranelämää. Perustarpeiden puutteet näkyvät muun muassa kohonneina stressitasoina ja häiriökäyttäytymisenä. Näitä asioita voi olla hyvä toisinaan kerrata, vaikka olisi omistanut koiria jo pidemmänkin ajan. 

Ota rennosti ja nauti kesästä!

Välillä on hyvä pysähtyä miettimään, onko oma koiraharrastaminen rentoa ja palauttavaa. Jos se on jatkuvasti kaukana siitä ja aiheuttaa lähinnä tuskaa, paineita ja ahdistusta, on syytä miettiä ja järjestellä asioita uusiksi. Hyvin monessa asiassa tässä elämässä riittää keskiarvoltaan sellainen perus 7 miinuksen arvoinen suoritus ja sillä pääsee jo pitkälle. Ota rennosti ja nauti kesästä. Monella asialla ei ole juuri minkäänlaista merkitystä enää lyhyen hetken päästä. Elämän mielekkyys ja pienet asiat ovat lopulta niitä kaikkein tärkeimpiä asioita.

Blogikirjoituksessa on listattu top 5 lukuvinkkejä kesäksi.

Mietin kevään aikana, tarvitsenko lainkaan kesätauokoa blogin kirjoittamisesta, koska blogin tekeminen on minulle mielekästä ja inspiroivaa. Se vei mukanaan jopa niin paljon, että julkaisin kirjoituksia moninkertaisen määrän suunniteltua enemmän. Toimin samalla Colliesanomat-lehden päätoimittajana kesäjulkaisun 2/2022 osalta, joka oli mielenkiintoinen kokemus. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että kunnollinen kesätauko on taas paikallaan, jotta en ylitä omia voimavarojani. Yliväsymys ja loppuunpalaminen vaanii aina jossain näyttämön verhon takana valmiina astumaan esille, jos annan sille tilaisuuden. Sitä en aio tehdä!

Palaan Riemumielen koirablogin pariin jälleen syyskuussa, jolloin julkaisen seuraavan blogikirjoituksen. Sitä ennen kirjoitan lyhyesti Sansan heinäkuun alkuun syntyväksi odotetusta pentueesta. Kuulemisiin ja ihanaa aurinkoista riemukasta kesää kaikille lukijoille, tutuille ja tuntemattomille!

One thought to “Top 5 lukuvinkkiä kesäksi 2022”

  • Niemennokan nelijalkaiset

    Samoin, ihanaa ja rentouttavaa kesää teidän koko porukalle! Jäädään odottelemaan pentukuulumisia♥

    Vastaa

Vastaa